LEGO 8417 - Mag Wheel Master (Mini Review)

Door SomerenV op donderdag 20 november 2014 08:00 - Reacties (4)
Categorie: LEGO, Views: 4.019LEGO Set 8417
Onderdelen 317
Leeftijd 10+
Uitgebracht 1998
Thema TECHNIC

Inleiding

http://i.imgur.com/Mjz9U4Z.jpg

Samen met de Concept Car van het vorige blog kreeg ik op 5 december 1998 ook deze motor, de Mag Wheel Master. Het primaire ontwerp is een racemotor maar die vind ik er werkelijk niet uit zien dus ben ik voor het secundaire ontwerp gegaan en dat is de chopper. Een heerlijk ontwerp dat goed uit de ver komt.

http://i.imgur.com/KvNiiVw.jpg

Qua prijs zal deze goedkoper geweest zijn dan de Concept Car en omdat er minder blokjes in zitten ben je ook minder lang bezig met het bouwen. Het is in mijn ogen ook niet echt een set om mee te spelen, daarvoor zitten er niet genoeg gave dingen in het ontwerp.

Design

Het ontwerp laat duidelijk zien om wat voor motor het gaat en door de combinatie van de kleuren en de wielen ziet het er vrij modern uit. Net als de Concept Car heeft ook deze set geen bodypanels maar er zijn ook niet veel flexibele tubes aanwezig (slechts twee). Desondanks zit het qua design wel goed en dat je de motor kunt zien is een leuk detail. Ook de uitlaat achter ziet er door zijn dikte heel cool uit.

http://i.imgur.com/8wXu6MH.jpg

http://i.imgur.com/3ifHe40.jpg

De wielen passen echt perfect bij het design en ze zien er gewoon gaaf uit. Niet zo standaard, en daar hou ik wel van!

http://i.imgur.com/UsYAohF.jpg

Wat ik een héél groot nadeel van het design vindt is dat de schaal afwijkt van de twee andere sets in deze reeks (de Concept Car en de Tow Truck). Bij die sets zitten minifigures maar die zijn véél te klein voor deze motor.

Functionaliteit

Hier kan ik eigenlijk best kort over zijn: er zijn bijna geen functionele delen aanwezig. Het stuur kan bewegen, het standaard kan uitgeklapt worden en het stoeltje kan anders gepositioneerd worden. Leuke functionaliteit? Niet echt. Het is meer noodzakelijke functionaliteit.

http://i.imgur.com/uQ1zqyX.jpg

http://i.imgur.com/Yicw5Je.jpg

http://i.imgur.com/ZAosOCQ.jpg

Bewegende delen

Uiteraard kunnen de wielen bewegen, maar daarnaast bewegen ook de zuigers in het motorblok. Het motorblok is via een ketting verbonden met het achterwiel en dat ziet er wel gaaf uit. Voordat ik deze set kreeg had ik nog nooit een LEGO-ketting gezien en zelfs nu nog zie je het volgens mij niet heel vaak. Een gaaf detail dus.

http://i.imgur.com/cvkchCH.jpg

http://i.imgur.com/qf8hPTl.jpg

Conclusie

Ondanks het gave design is het geen spannende set. En het gave design is in mijn ogen niet aanwezig in het primaire ontwerp. Daarnaast biedt de set niet heel veel speelwaarde en de schaal wijkt teveel af van de rest uit de serie. Een leuke set om neer te zetten voor de leuk, maar meer ook niet.

http://i.imgur.com/xDLheor.jpg

http://i.imgur.com/tuPRRIJ.jpg

Online is dit model moeilijker te vinden dan de Concept Car, maar op Ebay staat er eentje voor 30 dollar. Zou ik dat er voor over hebben? Nee, waarschijnlijk niet. Dan kun je beter gaan voor de set waar mijn volgende review over zal gaan:

http://i.imgur.com/0SskV83.jpg

LEGO 8432-1 - Concept Car (Mini Review)

Door SomerenV op dinsdag 18 november 2014 22:40 - Reacties (21)
Categorie: LEGO, Views: 5.113LEGO Set 8432
Onderdelen 471
Leeftijd 10+
Uitgebracht 1998
Thema TECHNIC

Inleiding

De LEGO-review kreeg de meeste stemmen in de vorige blogpost dus bij deze! Hierna zou er nog één volgen maar dat kunnen er twee worden, mocht daar vraag naar zijn.

http://i.imgur.com/x9IqmFs.jpg

In 1998 was ik een snotjongetje van 9 lentes jong en op 5 december kreeg ik met pakjesavond twee geweldige LEGO-sets, waarvan er eentje de Concept Car was (set 8432-1). De set werd geleverd met een heuse PC Game en die kon ik toen alleen maar spelen op de PC van mijn vader. Daar gaat de mini review echter niet over en ik ga me dan ook puur richten op de auto.

http://i.imgur.com/zVRPzVn.jpg

Hoe lang je precies bezig bent met het in elkaar zetten van de set weet ik niet meer precies. In 1998 ben ik er behoorlijk lang mee bezig geweest (een paar uur geloof ik) en toen ik hem een aantal jaar terug in elkaar zetten duurde het ook behoorlijk lang maar dat had meer te maken met het feit dat al mijn LEGO-blokjes door elkaar zitten.

Design

Het design vind ik best gaaf. Tegenwoordig maakt LEGO veelvuldig gebruik van bodypanels en dat ziet er vaak heel gaaf uit. Dat had je vroeger echter niet maar in deze set wordt veel gebruikgemaakt van flexibele tubes om de wagen vorm te geven. Hierdoor zie je precies wat de vorm van de wagen is terwijl de binnenkant perfect zichtbaar is. Je ziet de motor zitten, het interne frame, het stuurmechanisme en de ophanging.

http://i.imgur.com/iyS6jp0.jpg

http://i.imgur.com/Ek93pCk.jpg

http://i.imgur.com/a1w6ES4.jpg

Nog een pluspuntje qua design zijn de wielen. De velgen hebben een soort chroom/aluminium kleur en zien er erg futuristisch uit en de banden zijn vrij dun waardoor de wagen er direct erg snel uit ziet.

http://i.imgur.com/DEmQZSa.jpg

De wagen biedt plaats voor twee poppetjes en de LEGO Technic-mannetjes van vroeger passen er min of meer in maar het is meer een gevalletje 'net niet'. Dat is jammer en een nadeel als je er als kind mee wilt spelen.

http://i.imgur.com/cxcoARG.jpg

Functionaliteit

De wagen heeft een aantal delen die bewegen maar niet echt onderdelen die extra functionaliteit bieden. Bovenop zit een draaibare knop waarmee je kunt sturen wat handig is omdat je dan niet hoeft te kloten met het kleine stuurtje. Dat stuurtje beweegt overigens mee met de draaiknop, wat een mooi detail is.

http://i.imgur.com/IDs1X56.jpg

http://i.imgur.com/3M5uz6E.jpg

De ophanging achter kun je in twee standen zetten: een verlaagde stand en een verhoogde stand. Dat gebeurt via een hendeltje. De uitstraling van de wagen verandert hier onmiddellijk mee, van sportwagen naar offroad wagen.

http://i.imgur.com/VzmJt3S.jpg

http://i.imgur.com/MsYF9u3.jpg

http://i.imgur.com/r9AiPVV.jpg

De stoeltjes kunnen ook nog bewegen, maar dat is niet perse extra functionaliteit omdat het niks extra's biedt.

Bewegende delen

Naast de functionele delen die extra bieden zijn er ook nog normale bewegende delen. Uiteraard bewegen de wielen maar daarnaast heb je nog de motor. Dit is een zes-cilinder motor en de zuigers daarvan bewegen als de achterste wielen draaien. Dat hele systeem is eenvoudig maar werkt prachtig. De achterste wielen kunnen onafhankelijke van elkaar draaien en ook bij het draaien van één wiel bewegen de zuigers. Met een buigbaar koppelstuk wordt de achterkant (die op en neer kan bewegen) verbonden met de motor

http://i.imgur.com/uHARTzL.jpg

http://i.imgur.com/R7ejaGJ.jpg

Conclusie

Door het aparte maar gave design is dit een leuke set om gewoon neer te zetten. Het is gewoon een leuke set om naar te kijken. Daarnaast is het een soort design dat je tegenwoordig niet meer ziet, en dat is jammer.

http://i.imgur.com/zVRPzVn.jpg

http://i.imgur.com/cWOYBCQ.jpg

Ik heb geen flauw idee meer wat de set gekost heeft dus daar kan ik geen mening over geven, maar als kind heb ik enorm veel plezier van de set gehad en nu staat ie mooi op een plankje boven de PC. Een stukje awesome nostalgie als je het mij vraagt!

De set is nog te vinden op Ebay en zelfs op Marktplaats komt ie regelmatig voorbij, vaak voor een prijs van rond de 30 euro. Is dat het waard? Absoluut! Voor 30 euro haal je een erg gave set in huis.

De twee review, van de Mag Wheel Master, staat online!