Een custom wekkergeluidje!

Door SomerenV op dinsdag 24 april 2018 20:05 - Reacties (10)
Categorie: Nerdy, Views: 3.582

Wie mijn tekst over 'het leven van de nachtbraker' heeft gelezen weet dat ik niet bepaald goed door een deur kan met wekkers. Ik maak ze niet kapot ofzo, maar ik word er niet snel wakker van, deels omdat ik wen aan patronen (althans, da's m'n theorie). Dus heb ik zelf wat in elkaar gezet, want ik was het zoeken op Youtube naar geluidjes meer dan zat.

Linkje naar de MP3

Wat je hoort is een aansteker die tegen een multipurpose metalen schroevendraaier-ding aan tikt. Ik kwam op dat idee omdat ik tijdens het gamen een maat van me wel eens verveel met dat soort geluiden. Die komen nogal hard over via een headset :+ Maar mijn idee is dus: als het op dat moment vervelend is, dan moet je er ook wel wakker van worden.

Dus, bij deze, voor iedereen een kek wekkergeluidje! Als er interesse is wil ik wel wat extra geluiden opnemen, dus suggesties zijn welkom! Ik heb hier een fatsoenlijke mic staan (die ook losgekoppeld kan worden van de PC) dus kom maar op met jullie ideeën _/-\o_

Tinder-etiquette

Door SomerenV op zaterdag 10 oktober 2015 10:00 - Reacties (15)
Categorie: Nerdy, Views: 6.465

Ik ga niet op stap, heb een vrij beperkt sociaal leven en ik ben het merendeel van de dag in m'n uppie bezig. Niet dat ik dat allemaal zo erg vind overigens. Sterker nog: teveel sociaal geneuzel is maar vermoeiend dus niet aan mij besteed. Probleem is alleen dat je zo vrij lastig een leuke dame tegen gaat komen. In eerste instantie bleef ik ver van Tinder vandaan want ik heb een hekel aan het idee van een vleeskeuring, maar uiteindelijk toch maar geprobeerd.

Ja, de app werkt. Ik heb een paar maanden terug met twee meiden gedatet maar met beide is het niks geworden. Daarna een tijdje niks met de app gedaan want 'sociaal geneuzel is maar vermoeiend'. Ik vond het hartstikke leuk, maar daten ligt nogal ver buiten mijn comfortzone en me aanpassen aan die andere wereld is redelijk slopend voor me.

Maar goed, tijd voor etiquette! Het is namelijk schrikbarend wat voor onzin je tegenkomt op Tinder.

Ik wil daten, maar zonder foto's

Profielen maken 101: voeg een recente profielfoto toe zodat mensen weten met wie ze van doen hebben. Hoe kun je verwachten dat mensen met je willen daten als ze niet kunnen zien wie je bent? Ook in dit geval een directe swipe naar links.

Wie is nou de dame van dit profiel?

Oké, een groepsfoto is niet erg, maar alleen maar groepsfoto's? Ik snap wel dat van mannen verwacht wordt dat ze de gedachten van vrouwen kunnen lezen maar kom op! Wat ben je denkende als je alleen maar groepsfoto's in je profiel gooit? Of erger nog: twee personen op de foto maar alleen de achterkant zichtbaar. Dat gaat niet werken helaas!

http://i.imgur.com/swYlyxh.png

http://i.imgur.com/DwWR6SG.png

Profielbeschrijving? Nope!

Hier ben ik een beetje twijfelachtig over. Als een foto me aanspreekt dan veeg ik toch wel naar rechts, ondanks het ontbreken van een beschrijving. Maar hoeveel moeite is het nou om wat woordjes neer te tikken?

De levensgenieter/bourgondiër

En als je dan de moeite hebt genomen om wat neer te tikken, zorg dan dat het duidelijk is. Wat is een levensgenieter? Ik ben in mijn eigen beleving een levensgenieter maar een ander kan mijn leven doodsaai vinden. Of nog erger: 'Ik ben een bourgondiër" Ja, ik hou ook van goed eten en drinken op zijn tijd, maar maakt mij dat een bourgondiër?

http://i.imgur.com/tIoLIBM.png

Hetzelfde geldt voor random quotes, de complete tekst in het Engels (waarom?) of zaken die totaal niks zeggen over de persoon. Een paar favorieten: "Niet praten is swipen naar links", "Geen zin in one night stands" en "Ik ben teveel vrouw voor jou".

http://i.imgur.com/sAxX0Pm.png

http://i.imgur.com/oNusnsH.png

http://i.imgur.com/4XI1Abs.png

http://i.imgur.com/xxObDgK.png

http://i.imgur.com/BI4hvC7.png

Laat ik vooral geen wedervragen stellen

Yes, eindelijk een match! Blijkt het iemand te zijn die alleen kan antwoorden met oke, ja en nee. Alsof je tegen een muur aan het praten bent, en dat is vaak geen fijn gesprek (tenzij je schizofreen bent). Ik heb de voorkeur aan een echte ontmoeting in plaats van chatten, maar een fatsoenlijke begin in de chat is een goede start wat mij betreft. Moet je wel wat terug praten natuurlijk!

Het kan nog erger, namelijk mensen die gewoon helemaal niet reageren. Op niks niet. Waarom wil je dan gematcht worden met me? Wat is daar de logica achter?

Duckface

Persoonlijk dingetje maar iemand met alleen maar, of grotendeels duckface-foto's is een flinke no-go voor mij. Mijn verwachting voor dat soort personen is niet heel erg hoog. Sorry duckface-mensjes!

http://i.imgur.com/ZEe71Lb.png

Zo, en nu ga ik weer vrolijk verder Tinderen en me zo nu en dan ergeren aan het gebrek aan logica bij sommige mensen :+

Een Tweaker in de zomer

Door SomerenV op vrijdag 3 juli 2015 04:10 - Reacties (14)
Categorie: Nerdy, Views: 3.811

Al een paar dagen is het subtropisch warm en die warmte houdt nog wel een paar dagen aan. Ventilators aan, airco's op standje Noordpool, een potje vloeken als je voor de zoveelste keer nét te laat bent ijsklontjes te kopen en die lekkere ijsjes zijn ook alweer verdwenen uit het vriesvak. Met een beetje geluk heb je op het werk een gekoelde ruimte dankzij de airco maar dan ben je afgewerkt en loop je tegen een muur van helse hitte aan.

Normaal zit ik redelijk wat uurtjes achter m'n PC thuis maar hier is het probleem: tijdens 3D modeling, video's editen, gamen en meer van dat soort zaken moet m'n PC de hitte van de CPU en GPU afvoeren (lees: beide 50+ graden) en die hitte gaat direct m'n kamer in die al redelijk warm is. Niet echt fijn werken op die manier. Vandaag dus m'n computer maar verruild voor m'n zwembroek en mijn kamer voor het zwembad in de tuin. Véél fijner en goed uit te houden. Dit weekend vindt er echter een evenement plaats in het dorp waarbij we constant bezig zijn bij de lokale omroep om alles te filmen (en daarna editen) dus dat wordt afzien. :'( (Mocht je dit weekend in Someren zijn kom dan even langs bij de Kennedymars :D )

Maar wat doen de andere Tweakers tijdens deze warme dag? Airco aan en doorbikkelen? Of doe je net als ik en leg je je normale werkzaamheden op en ga je op zoek naar verkoeling?

En een bonusvraag: als jij in een zwembad ligt te chillen, wat is dan dé perfecte muziek voor jou? Hier staat steevast classic rock aan op de warme dagen. Op de een of andere manier matcht dat in mijn ogen perfect.

SomerenV koopt een monitor!

Door SomerenV op maandag 19 januari 2015 02:00 - Reacties (25)
Categorie: Nerdy, Views: 4.565

En hij leefde nog lang en gelukkig!

Nee helaas, was het maar zo'n feest. Afgelopen zaterdag was ik in Eindhoven op bezoek bij iemand en we hadden besloten samen naar de Mediamarkt gegaan om de door mij uitgezochte monitor te kopen (een BenQ). Op de website stonden diverse BenQ-schermen en ik had er eentje gevonden die qua design gelijk is aan degene die ik nu heb. Helemaal perfect, twee dezelfde schermpjes en véél beter dan het tweede scherm dat ik nu heb (een 19" ASUS met een resolutie van 1440x900, prehistorisch dus).

Het was kwart voor 7 en toen zagen we dat de MM al om 7 uur ging sluiten. Dan maar verder chillen en zondag terug gaan. En dat deed ik dus. Een vriend gevraagd of ie zin had om mee te gaan en samen naar Eindhoven gereden. Vrolijk de MM ingelopen en naar de beeldschermen gegaan. Alleen maar Philips, LG, Acer en Asus (en Samsung misschien, maar kan het me niet herinneren).

Waar is BenQ? Waarom staat het wel op de website maar niet in de winkel? BenQ staat op de website nota bene tussen de vier best verkochte modellen, lijkt me dan logisch dat je zoiets in je winkel wilt hebben staan. Als kers op de taart ging het apparaat waar je moet betalen voor je parkeerkaartje moeilijk doen waardoor we daar ook nog eens 5 minuten aan stonden te kloten. Uiteindelijk onverrichter zaken naar huis gegaan.

De volgende stap is het kreng online bestellen maar uit principe wil ik dat niet meer bij de Mediamarkt doen. Zet dan op z'n minst op de website dat scherm X maar bij bepaalde winkels 'offline' te koop is, of alleen online te krijgen is. Bij Paradigit kun je de voorraad tenminste checken maar die verkopen geen BenQ. Misschien dat ik 4Launch ga verblijden met mijn centjes. Altijd goede service gehad daar. Nu vraag ik me eigenlijk af waarom ik dat niet meteen gedaan had. Dan had ik nu waarschijnlijk mijn scherm al en had ik me al deze ellende bespaard. Ik zie nu ook dat het scherm dat ik wil bij 4Launch een tientje goedkoper is. Ik vraag me echt serieus af waarom ik heb besloten naar de MM te gaan 8)7

Moraal van het verhaal: check eerst of ze een product in de winkel hebben liggen voordat je naar de winkel gaat.

Trouwens, nu ik zo nadenk over de slogan van de MM valt er een kwartje. "Mediamarkt? Ik ben toch niet gek?" is niet heel positief. Mediamarkt laat het overkomen dat mensen denken gek te zijn als ze zien hoe absurd *kuch* laag *kuch* de prijzen zijn, maar dat ze toch echt niet gek zijn! Letterlijk vertaald betekent het echter dat je wel gek moet zijn om naar die toko te gaan. Stof om over na te denken :+

SomerenV doet filosofisch

Door SomerenV op woensdag 24 december 2014 20:03 - Reacties (32)
Categorie: Nerdy, Views: 2.752

Gisteren lag ik in bed en toen begon ik na te denken over het ontstaan van alles (serieus het stomste wat je kan doen als je wilt slapen :+ ). Ons huidige universum is ontstaan tijdens de oerknal. Plots was er een explosie en werd het universum geboren, een universum dat alsmaar groter wordt. Nu is dat op zich niet zo moeilijk te begrijpen, maar wat was vóór de oerknal?

Het is onmogelijk dat er niets is geweest want er moet iets zijn geweest om tot de oerknal te leiden. Met niets kun je niet iets creëren, iets met actie/reactie. Nu is dat idee ook nog wel te bevatten, maar als er altijd iets geweest moet zijn dan kan er nooit niets geweest zijn en daar wordt het tricky.

1 - A long, long time ago there was nothing

Ooit moet er niets geweest zijn want er kan niet altijd iets geweest zijn. Logisch toch? Jij ontstaat ook pas nadat je ouders een leuke avond gehad hebben. Er is een reactie nodig om iets te laten ontstaan, zo werkt het nou eenmaal. Maar als dat zo is dan moet er dus ooit niets geweest zijn. Maar als er echt nooit iets geweest was dan was er ook nooit iets om iets anders te creëren en dan zat ik dus nu niet te typen. Het is dus onmogelijk dat er ooit niets was want als er echt niets was dan was er ook niets om iets te maken en bestond er nu niets.

Een voorbeeldje: stel je hebt een hokje gemaakt. Het hokje is vacuüm, zonder ramen, zonder deuren, helemaal leeg. Er moet iets gebeuren in dat hokje maar dat moet gebeuren zonder invloeden van buiten hokje. Maar dat is onmogelijk. Je kunt wel eeuwen wachten tot er iets gebeurt in dat hokje maar in dat hokje is niks dus zal er ook niks gebeuren.

2 - Behold, something!

Oké, dus als er altijd iets geweest moet zijn, wanneer is dat iets dan ontstaan? De meest logische verklaring (voor zover logisch hier van toepassing is) is dat er altijd iets geweest is, tot in de oneindigheid, maar hoe is dat iets ontstaan? Iets is er niet opeens en moet toch ergens vandaan komen niet waar?

Voorbeeldje: we zijn weer terug in ons lege, donkere, stille en vacuüm gezogen hokje, maar dit maal zijn er twee stenen in gelegd. Levende wezens kunnen er niet in want zonder lucht sterf je. Maar twee stenen maken geen derde steen. Misschien als ze tegen elkaar botsen, maar dan wordt één van de stenen kleiner en kom je nog niet veel verder. En dan zijn we weer terug bij het hokje waar niks in zit, want in een hokje met twee stenen zal net zoveel gebeuren als in een hokje zonder die stenen: helemaal niets.

3 - It is I, the almight being!

Even een stapje verder. Stel dat er een God is die alles gemaakt heeft (ik geloof er niet in, maar dat terzijde). Die God zou dan het eerste zijn geweest en met zijn almachtige kracht en wijsheid heeft hij alles geschapen. En nu voel je de vraag al komen: waar komt die God vandaan? Is die opeens ontstaan uit het niets? Of heeft hij al die tijd bestaan tot in de oneindigheid van tijd?

Voorbeeldje: stenen zijn uit het hokje gehaald en God is er in geplaatst, maar wacht! Wie heeft God in dat hokje geplaatst? Had hij misschien de stenen in het andere hokje geplaatst om aan te tonen dat er meer nodig is dan twee stenen om iets te maken? Want die theorie hield geen stand en nu zijn we bij God aanbeland maar hoe komt God in dat afgesloten hokje? Wie heeft dat hokje gemaakt? Waar staat dat hokje in?

http://media.giphy.com/media/ToMjGpQnlnbsZny24iA/giphy.gif

En even voor de goede orde, ik werd dus helemaal gestoord gisteren van deze vraag. Bovenstaande dilemma valt in dezelfde categorie als "wat is er buiten het universum?". Het universum is oneindig, maar toch moet er ergens een einde zijn? Of is dat gewoon iets dat onze monkeybrains niet kunnen bevatten? Maar ik hou op anders eindig ik dadelijk in zo'n witte jasje ergens in een inrichting O-)