'Next gen' GTA V tijdens de kerst? - Deel 2

Door SomerenV op vrijdag 20 september 2013 15:07 - Reacties (8)
Categorie: Games, Views: 3.336

Het was niet mijn oorspronkelijke bedoeling om twee delen te maken, maar toch vind ik dat het momenteel nodig is.

In het vorige deel kwam eigenlijk iedereen tot de conclusie dat een release op de PS4 en Xbox One in december niet tot de mogelijkheden behoort. De consoles zijn dan nog niet overal verkrijgbaar en om het zů snel na de release op de huidige consoles uit te brengen zou een rare zet zijn.

Vandaag kwam echter het 'nieuws' dat een gameswinkel de datum van de PC-versie van GTA V op 22 november heeft gezegd. Deze winkel heeft aangegeven dat het een placeholder is en nog niet bevestigd is door Rockstar Games, maar toch zou die datum redelijk kunnen kloppen. Waarom?

- Rond 1 oktober wordt GTA Online uitgebracht. Dat is tevens een mooi moment om de PC-versie aan te kondigen. GTA is dan weer volop in het nieuws zonder dat Rockstar er veel voor hoeft te doen. En bijna twee maanden tussen aankondiging is meer dan genoeg lijkt me.
GTA 3 aankondiging eind maart, release eind mei (2 maanden)
GTA Vice City aankondiging midden februari, release midden mei (4 maanden)
GTA San Andreas aankondiging voor de PC kan ik zo niet vinden, release begin juni
GTA 4 aankondiging begin augustus, release eind november (4 maanden)
GTA 5 ...

- GTA Online kan tevens gebruikt worden als motivatie om GTA V te kopen in plaats van illegaal te downloaden. Geen legale aanschaf = geen online.

- Mensen die eigenlijk de PC-versie wilde hebben maar ook een X360/PS3 thuis hebben tegen de tijd dat de PC-versie aangekondigd wordt waarschijnlijk al een console-versie thuisliggen. Uit die mensen valt dus niet veel meer te halen.

- Het loopt redelijk met de release van GTA IV (begin december).

- De decembermaand is mogelijk gunstiger voor Rockstar om het maximale uit de PC-markt te persen wat betreft omzet.

- Nvidia heeft het in een persbericht over een release van GTA V in de herfst gehad (dit ging om PC-games waar ze enthousiast over waren). Later is dit bericht teruggetrokken en aangemerkt als foutje.

In zowel GTA V op de Xbox 360 als in de iFruit app zijn meerdere verwijzingen naar de PC-versie gevonden dus dat die versie er zo goed als zeker komt moge duidelijk zijn, maar de hamvraag is: wanneer? Gaat het eind november/begin december worden of wordt het toch maart/april? Only time will tell!

Volgende: Met je smoel in het zand is goed voor je! 09-'13 Met je smoel in het zand is goed voor je!
Volgende: 'Next gen' GTA V tijdens de kerst? 09-'13 'Next gen' GTA V tijdens de kerst?

Reacties


Door Tweakers user Gertjuhjan, vrijdag 20 september 2013 15:28

Je vergeet in principe de tijd tussen GTASA xbox release en pc release. Dat was ook bijna een jaar. Bij Vice City weet ik het niet.

Door Tweakers user SomerenV, vrijdag 20 september 2013 15:52

Gertjuhjan schreef op vrijdag 20 september 2013 @ 15:28:
Je vergeet in principe de tijd tussen GTASA xbox release en pc release. Dat was ook bijna een jaar. Bij Vice City weet ik het niet.
Ik heb het bericht even aangevuld :)

Qua release zit er doorgaans zo'n 6-8 maanden tussen de consoles en PC en met dat in het achterhoofd zou GTA V ergens rond maart uitkomen voor de PC. Maar persoonlijk zou het stom zijn om te wachten tot dan terwijl je nu nog goed mee kunt liften op de aandacht die GTA V al heeft gekregen en de aandacht die GTA Online nog gaat krijgen, en dat gekoppeld aan de decembermaand.

Als GTA V in juni voor de consoles uit was gekomen had ik nooit gegokt op een release voor de PC in augustus/september maar was ik gewoon uitgegaan van een release in november/december. Achja, we zullen zien.

Door Tweakers user IStealYourGun, vrijdag 20 september 2013 19:30

A watched pot never boils...

Beste wat je kan doen is gewoon afwachten en je er niet te erg op focussen Ik doet dat bij veel games, met het gevolg dat ik die uiteindelijk in de budgetbak of als pack met alle dlc's koop. GTA IV, Skyrim, allemaal prachtige games die ik pas ver na de release heb gekocht en ten volle heb van genoten. :)

Door Tweakers user V3g3ta, zaterdag 21 september 2013 04:02

Ik heb al een paar keer de datum 31-12-13 zien langskomen, bij enkele shops en bij discussies. Die datum geloof ik wel eigenlijk, maar het kan ook een week of 2 eerder zijn, voor de kerstverkopen. Dat de pc versie komt is zeker, wanneer? Ik zeg in de laatste periode van december, niet eerder. En ondanks dat ik speciaal voor deze game de PS3 heb gekocht, koop ik de PC versie zeker weten, en ik denk dat velen hetzelfde gaan doen. De PC is gewoon het ultieme game platform.

Door Tweakers user Robkazoe, zaterdag 21 september 2013 20:38

Ik zie eigenlijk alleen maar een wens van de gedachte en weinig onderbouwde argumenten waarom een PC release er snel zal komen.

Het enige wat je ziet is een trend: De pc versie komt steeds later en gezien de laatste spellen gaat het minimaal 4 maanden duren. Belangrijkste reden Is simpel. Hoe langer ze met de PC wachten, des te harder gaan de Xbox en PS3 versie en des te minderen Rockstar derving heeft van piraterij.

En zoals IStealYourGun al aangaf, kun je beter er niet teveel mee bezig zijn. Gaat de tijd alleen maar sneller voorbij en kan het niet tegenvallen.

Door Tweakers user MicGlou, zaterdag 21 september 2013 20:39

IStealYourGun schreef op vrijdag 20 september 2013 @ 19:30:
A watched pot never boils...

Beste wat je kan doen is gewoon afwachten en je er niet te erg op focussen Ik doet dat bij veel games, met het gevolg dat ik die uiteindelijk in de budgetbak of als pack met alle dlc's koop. GTA IV, Skyrim, allemaal prachtige games die ik pas ver na de release heb gekocht en ten volle heb van genoten. :)
Dat heb ik ook met de meeste games... heb onlangs bijvoorbeeld Fallout 3 en New Vegas gekocht. Ieder voor 8 euro per stuk met alle DLC e.d. erbij. Skyrim heb ik eerlijk gezegd nooit gekocht maar wel gespeeld, maar als ik daarvan de Legendary Edition voor 10 a 15 euro kan krijgen dan schaf ik de game alsnog aan.

Maar sommige games daarvan weet je dat ze sowieso van een bepaald niveau zijn dan wil je ze niet missen, ook omdat een hoop plezier met de game verpest kan worden door te lang te wachten omdat ze veel exposure krijgen en je de game al kent voordat je het gespeeld hebt. Dat zijn er niet veel bij mij, maar GTA staat op de absolute nummer 1... een van de weinige titels die voor mij het volle pond waard zijn.

@SomerenV... er zit doorgaans 11 maanden tussen de release van de console vs pc versie... op GTA IV na.

Door Tweakers user Tjeerd84, zondag 22 september 2013 16:40

Kort gezegd, weet niemand wat er gaat gebeuren.

Hierboven denken sommigen dat de pc versie er zeker gaat komen, maar ook dat is speculatie. Ik weet het niet zeker maar Red Dead Redemption kon wel eens een 'mindf*ck' zijn geweest van Rockstar. Door die actie is het niet meer vanzelfsprekend geweest dat alle games 'toch wel naar pc komen'.

Wat in ieder geval knap is, is dat echt niemand lekt of met een bewijs komt. Ook de gelekte code met verwijzing naar de pc versie is geen bewijs en misschien is het zelfs door Rockstar zelf de wereld in geholpen om aandacht en discussie te krijgen over de pc versie.

We zullen het zien. Ik hoop snel officiŽle bevestiging te krijgen!! GTA 5 op pc (goed geport) lijkt me ultiem.

[Reactie gewijzigd op zondag 22 september 2013 16:42]


Door Tweakers user SomerenV, zondag 22 september 2013 18:42

Voor iedereen die sceptisch is over een PC-versie, check dit: http://gtaforums.com/topi...n-in-the-works-heres-why/

En het is niet dat ik niet wil afwachten. Sterker nog: ik heb liever een goed afgewerkte versie en dat ik 6 maanden moet wachten dan dat ik een slechte port krijg binnen 2 maanden. Maar speculeren en aankooppunten verzamelen is gewoon leuk om te doen.

Wat RDR betreft: volgens geruchten was de code van die game zů een puinhoop dat porten voor de PC gewoon onbegonnen werk was. Daar zou teveel tijd in gaan zitten en zelfs dan zou een goede port nog niet zeker zijn.

Van GTA IV is bekend dat het porten pas nŠ de release op de consoles is begonnen, wat de latere release verklaard. Hetzelfde was waarschijnlijk ook het geval met de andere GTA's. Max Payne 3 was echter ontwikkelt voor de consoles en PC tegelijkertijd en datzelfde zou het geval kunnen zijn met GTA V, wat de aanwijzingen voor een PC-versie in de console-versie van GTA V verklaart. Om die reden zou een release in november/december goed kunnen, puur omdat er niet veel geport hoeft te worden. En daarom blijf ik er voor nu bij dat Rockstar misschien de PC-versie gaat aankondigen rond de release van GTA Online.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)

Voer de code van onderstaand anti-spam plaatje in: