DIY: Table Dolly - Part 1

Door SomerenV op vrijdag 23 augustus 2013 01:23 - Reacties (7)
Categorie: DIY, Views: 2.590

Als cameraman ben je constant op zoek naar leuke spulletjes om je camera-arsenaal mee uit te breiden. Statieven, shouldermounts, flycams, sliders, dolly's, lampjes, lenzen, etc. Een nadeel aan al dit spul: het kost nogal wat. Vooral zaken als flycams, sliders en dolly's lopen al snel op wat de prijs betreft. Is er een alternatief? Jazekers! Namelijk DIY!

http://i.imgur.com/Zni89gH.jpg

Eens in de zoveel tijd kom je wat leuks tegen zoals in dit geval de Skater Dolly. Een platform met drie wielen die allen afzonderlijk van elkaar kunnen draaien. Op die manier kun je erg mooie rijders maken van bijvoorbeeld een product of werkende mensen voor een productpresentatie. Helaas zijn die dingen erg prijzig maar er zijn ook enorm veel instructies te vinden voor het zelf maken van zoiets. En dat ben ik dus van plan! Ik heb vandaag voor een tientje een oude skate-set gekocht en daar de wieltjes onderuit gehaald:

http://i.imgur.com/icCkVFv.jpg

De volgende stap is een ritje naar de Karwei voor wat benodigdheden. Twee buizen (rond of vierkant), iets dat kan fungeren als platform, wat schroeven, iets om de twee buizen mee vast te kunnen zetten, dat soort spul.

Hier wat foto's om een idee te geven van wat ik van plan ben:

http://i.imgur.com/Fls1OiN.jpg

http://i.imgur.com/VOb3OHx.jpg

http://i.imgur.com/IBvnkSh.jpg

Het kan overigens heel simpel zoals te zien is in de onderstaande foto. Ik wil echter wel dat het er nog enigszins fatsoenlijk uitziet. Iets dat je zonder schaamte mee kan nemen naar een klus.

http://i.imgur.com/2r7giMa.png

Mocht je overigens nog suggesties of ideeŽn hebben dan zijn die altijd welkom! Zo ben ik bijvoorbeeld op zoek naar iets stevigs dat goed kan fungeren als platform. In het weekend hoop ik aan de slag te gaan en de vorderingen zal ik uiteraard op m'n blog plaatsen :)

Volgende: DIY: Table Dolly - Part 2 08-'13 DIY: Table Dolly - Part 2
Volgende: Waar is From Dust 2? 08-'13 Waar is From Dust 2?

Reacties


Door Tweakers user himlims_, vrijdag 23 augustus 2013 07:56

leuk idee - ben erg benieuwd naar je uitwerking

klinkt als leuk hobby klusje voor een vakantie

succes

Door Tweakers user jbdeiman, vrijdag 23 augustus 2013 09:18

Grappig dat je het zegt dat je wilt dat het er fatsoenlijk uitziet. Als jij iets maakt (hoe lelijk ook) wat precies dat doet waar je het voor bedoeld hebt, dan is dat toch prima. En als de klant dan het (goede) resultaat ziet maakt het toch niet uit hoe het eruit ziet, het gaat per slot van rekening toch om het resultaat.

Ben wel benieuwd naar je uitwerking en daarbij het verschil in kosten qua materiaal wanneer je het zelf maakt t.o.v. kopen.

Door Tweakers user leenm, vrijdag 23 augustus 2013 10:32

Op Dealextreme heb je al dolly's vanaf 23 euries ($30), daar kan je het zelf nauwelijks voor maken: http://dx.com/s/dolly?Sort=PriceL2H


Door Tweakers user Arrogant, vrijdag 23 augustus 2013 18:44

jbdeiman schreef op vrijdag 23 augustus 2013 @ 09:18:
Grappig dat je het zegt dat je wilt dat het er fatsoenlijk uitziet. Als jij iets maakt (hoe lelijk ook) wat precies dat doet waar je het voor bedoeld hebt, dan is dat toch prima. En als de klant dan het (goede) resultaat ziet maakt het toch niet uit hoe het eruit ziet, het gaat per slot van rekening toch om het resultaat.
Theoretisch heb je gelijk, in de praktijk is het afhankelijk van wat voor klant je voor je hebt. Dus better safe than sorry.Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)

Voer de code van onderstaand anti-spam plaatje in: