Mijn standpunt over homo's en homo-gerelateerd nieuws

Door SomerenV op donderdag 8 augustus 2013 13:53 - Reacties (83)
Categorie: -, Views: 7.549

Laat ik voorop stellen dat ik absoluut geen homofoob ben. In mijn ogen is ieder mens gelijk mits je je gelijke met het respect behandeld dat hij/zij verdiend. Mij maakt het niet uit of je nou homoseksueel, heteroseksueel, transgender, bi-seksueel, blank, getint, zwart of whatever bent. Respecteer mij en ik respecteer jou. Simple as that.

Toch ga ik nu een gevoelig topic aansnijden. Homofilie is momenteel veelvuldig in het nieuws. Poetin, van de Gijp, Stephen Fry en de Paus. Allen hebben ze het erover gehad en allen zijn veelvuldig in het nieuws geweest. En dan was er laatst ook nog de Gay Pride in onze hoofdstad waar uiteraard weer een aantal BN'ers aan meededen om hun steun aan de homo-community te betuigen. "Kijk eens hoe goed wij zijn voor onze homoseksuele medemens!"

Oké, ik heb deze alinea al een paar keer geschreven en weer verwijderd omdat ik het niet goed kan verwoorden. Maar het komt hier op neer: homo's zeggen vaak dat zij niet anders zijn dan hetero's. Zo zijn ze geboren, het is geen keuze, net als dat bij ieder ander mens het geval is. Ze zijn net als jij en ik. Toch sta ik niet ieder jaar op een boot te dansen in iets te onthullende strakke kleding met een hoop veren. Ik hoef mezelf niet constant tegen iedereen te bewijzen door me maf te gedragen.

Ook al ben ik niet anti-homo of hoe je het ook moet noemen, ik irriteer me wel mateloos aan de anders-geaarden die constant tegen iedereen duidelijk willen maken dat ze homo zijn, dat het geen keuze is en dat het gewoon is hoe ze zijn. Modieuze kleding, extravert en erg aanwezig. Als ik daar vervolgens iets van zou zeggen dan ben ik opeens anti-homo, homofoob en ben ik de duivel. You know what? Als een vrouw zich zo zou uiten zou ik haar ook mijden als de pest. Als een hetero zich uit zal ik ook hetzelfde reageren.

Ik weet zeker dat als de flamboyante homo's zich gewoon normaal zouden gedragen zoals jij en ik dat ze veel meer respect zouden krijgen. Laat de Gay Pride achterwege en maak er een internationale dag van geaardheid van. Maak je niet zo druk om uitspraken als die van van Gijp. Rusland vervalt in een mentaliteit die we kennen van een jaartje of 30/40 geleden dus boycotten die handel en wat homohaat betreft: ga het aan middels dialoog en laat zien dat jij niet veel anders bent dan hen. Nu zijn er ook bepaalde groepen die anders-geaarden nooit zullen respecteren maar daar doe je niks tegen. Daar heb je wat grover geschut voor nodig.

Volgende: Opeens overal terreurdreigingen! 08-'13 Opeens overal terreurdreigingen!
Volgende: Met de lokale omroep een muziekevenement vastleggen 08-'13 Met de lokale omroep een muziekevenement vastleggen

ReactiesDoor Tweakers user 19JM81, donderdag 8 augustus 2013 14:08

Leven en laten leven. Gelukkig is NL geen grijze massa als waar jij van droomt. Laat iedereen elkaar gewoon respecteren om wie hij is.

Door Tweakers user SomerenV, donderdag 8 augustus 2013 14:21

jussar schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 14:08:
Leven en laten leven. Gelukkig is NL geen grijze massa als waar jij van droomt. Laat iedereen elkaar gewoon respecteren om wie hij is.
Een grijze massa als waar ik van droom? Ik heb het gewoon niet op mensen die graag overal in het toppunt van de belangstelling staan. Maar er word met twee maten gemeten. Als ik tegen een flamboyant extravert meisje zeg dat ik haar irritant vind dan ben ik een eikel (prima, haar mening) maar wanneer ik hetzelfde zeg tegen een extraverte flamboyante homo dan ben ik opeens homofoob en word ik door iedereen met een scheef oog aangekeken.

Wanneer je zwart bent en zegt dat je trots bent op het feit dat je zwart bent dan hebben mensen respect voor je om het feit dat je dat uit. Wanneer je blank bent en zegt dat je daar trots op bent dan ben je opeens een racist volgens velen.

Door Tweakers user troyk, donderdag 8 augustus 2013 14:27

Ik snap wat je bedoelt en ik denk dat er naast jou een hele hoop andere mensen in Nederland zijn die precies hetzelfde denken. Al dat gekke gedoe en waarom? Waarom is het nodig dat ze een podium krijgen? Waarom kan er niet normaal worden gedaan? Waarom moet het zo uitbundig en extreem?

Er is een groepering die net als jij denkt maar er is ook een (grotere) groep die niet zo denkt. Sterker nog: Ik vind het helemaal niet storend dat ze met z'n allen op een boot gek staan te doen . Laat staan dat ze een dagje krijgen waar ze -eindelijk- (want zo heel gewoon is die acceptatie niet en al zeker niet heel lang) zichzelf kunnen zijn . En juist omdat het een show is, gaat daar nog een schepje boven op. En ja, misschien voor velen een te groot schepje ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 augustus 2013 14:28]


Door Tweakers user 19JM81, donderdag 8 augustus 2013 14:28

Je denkt toch niet dat iedere homo op een boot gaat staan of wel?

Door Tweakers user IStealYourGun, donderdag 8 augustus 2013 14:31

Als je niets tegen homoseksuelen heb, gebruik dan on te beginnen niet het woord homofiel. ;)

En voor de rest overdrijf je. Wat maakt het uit of iemand zich super modieus kleed of niet. Man of vrouw, daar is toch niets mis mee? Meer nog, de meerderheid van hen doet dat niet eens. De meerderheid kan zelfs niet eens hun partner kussen in het openbaar zonder een opmerking te krijgen van de maatschappij. Zelfs een hand is vaak al not done.

En de gay parade... ik geloof ook niet dat het nog iets bijdraagt tot het debat, maar los daarvan is het een leuk feest. Voor sommige mensen is het één van de weinige dagen waar ze openlijk homo kunnen zijn. Dus ik heb weinig moeite met het bestaan ervan. Ik verkleed mij als hetero man ook elk jaar als vrouw op carnaval Aalst, dus wie ben ik om een andere te veroordelen.

Door homo, donderdag 8 augustus 2013 14:32

Jij snapt er helemaal niets van! Maar geeft niet. Mensen van jouw sociale klasse moeten er ook zijn vrees ik.

Door Tweakers user bonus, donderdag 8 augustus 2013 14:37

Helemaal mee eens en ik snap ook dat dat moeilijk te verwoorden is zonder daarmee juist die groep weer voor het hoofd te stoten.

Het mooie is dat ze als normaal en aanvaard willen worden gezien en er vervolgens alles aan lijken te doen om op te vallen. Okay, dus "wij" accepteren jullie zoals jullie zijn, accepteer dat dan ook en laat het met rust, maar nee...
Juist door die soort extreem gedrag wordt er een averrechts effect bereikt, ook bij de mensen die zich er juist niks van aantrokken onder het mom van leven en laten leven.

Dus gewoon afschaffen dat gay pride, niet omdat je het niet mag laten zien, maar gewoon om maar gewoon te doen...

Door Tweakers user IStealYourGun, donderdag 8 augustus 2013 14:37

troyk schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 14:27:
Ik snap wat je bedoelt en ik denk dat er naast jou een hele hoop andere mensen in Nederland zijn die precies hetzelfde denken. Al dat gekke gedoe en waarom? Waarom is het nodig dat ze een podium krijgen? Waarom kan er niet normaal worden gedaan? Waarom moet het zo uitbundig en extreem?
Het probleem met niet opvallende homo's is... dat ze niet opvallen.

Door Tweakers user troyk, donderdag 8 augustus 2013 14:39

IStealYourGun schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 14:37:
[...]


Het probleem met niet opvallende homo's is... dat ze niet opvallen.
Not following you . De rest ook gelezen?

Door Tweakers user GB2, donderdag 8 augustus 2013 14:50

Ik denk dat die homo's die met veren op een boot staan te hossen nog geen 5% is en dat de rest wel normaal doet.

Door Tweakers user eL_Jay, donderdag 8 augustus 2013 14:52

Homohaat is logisch net zoals racisme in 'Merica logisch is.
Zolang er een groep is (negers in 'Merica en de pro-homo lobby) die steeds maar zegt dat ze niet gelijk zijn, dan zullien ze ook nooit gelijk worden.
Laat holebi's lekker hun ding doen, maar geef niet steeds aanleiding om homo als andere mensen te zien door pro-homo campagnes en het instand houden van rassenscheiding door deAfrican-Americans zelf.

Als hier de negers steeds maar zeggen zij ongelijk worden behandeld, dan krijg je vanzelf een self-fullfilling prophecy.

Ben en blijf vooral homo, maar maak jezelf niet de pariah van de maatschappij.

Door Tweakers user IStealYourGun, donderdag 8 augustus 2013 14:55

troyk schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 14:39:
[...]
Not following you . De rest ook gelezen?
Ja en het is geen verwijt. Veel mensen hebben echter niet door dat er ook veel homo's zijn die niet opvallen.

Hoewel dat ook niet de discussie mag zijn, want er is ook niets mis met opvallende homo's.

Door Tweakers user Hahn, donderdag 8 augustus 2013 15:01

troyk schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 14:39:
[...]


Not following you . De rest ook gelezen?
Hij heeft wel een punt though, ook al reageert 'ie misschien niet helemaal op wat jij zegt.

Homo's die zo uitbundig doen vallen op, waardoor de algemene indruk ontstaat dat alle homo's flaming homosexuals zijn, want de onopvallende homo's vallen niet op en krijgen dus ook geen aandacht.

Iets van één op de tien mensen zou homoseksueel zijn, dan kom je in Nederland toch al snel op ruim één miljoen homo's. Daarvan zijn er misschien enkele duizenden heel uitbundig over dat ze homo zijn en die komen in het nieuws, worden irritant gevonden, etc.

Door Tweakers user Rmg, donderdag 8 augustus 2013 15:17

Ze zijn net als jij en ik. Toch sta ik niet ieder jaar op een boot te dansen in iets te verhullende strakke kleding met een hoop veren. Ik hoef mezelf niet constant tegen iedereen te bewijzen door me maf te gedragen.
En het overgrote deel van de homos ook niet omdat er een groot deel is dat vind dat iets als de gay pride niet helpt met acceptatie.

Als je kijkt naar de lijst van de boten die meedoen aan de canal parade is het ook meer een "Kijk ons eens accepterend zijn" het overgrote deel van de boten zijn van omroepen en politieke partijen.

Door Tweakers user Tijmen007, donderdag 8 augustus 2013 15:25

Zolang er een Gay Pride nodig is zullen ze niet gelijk zijn. Zolang mensen dingen als racistisch bestempelen idem dito. Je creëert zelf de verschillen. Ik kan me hier ook volledig in vinden, maar het doet mij wat minder persoonlijk. Als zij gek willen doen, mij best, maar er zit wel een nare bijsmaak aan. De naam zelf is eigenlijk zo fout als het maar kan, stel je voor dat je een "Black Pride" krijgt of ieder ander soort "<Generic group> Pride", White Power anyone?

Het probleem zit hem in de extremisten, er zullen altijd mensen zijn die erin doorschieten. Jammer voor de groep, helaas, maar dat maakt ons misschien ook wel menselijk ;).

Door Tweakers user Rmg, donderdag 8 augustus 2013 15:28

Wel sportief dat je de kleding te verhullend vind

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 augustus 2013 15:31]


Door Tweakers user ozzynator, donderdag 8 augustus 2013 15:34

Vind dat iedereen lekker zelf moet weten op wat voor manier hij fiel is, behalve pedofiel dan, maar dat zal iedereen zo ervaren.

Waar ik me soms aan stoor, net als met de gay-pride, als hetero's zoiets organiseren, zeg maar een straight pride, dan is het land te klein, want dan discrimineer je.

Zo ook miss black verkiezingen, black is beautifull, moet je eens een miss white verkiezing houden.

Heb zelf ook homofiele mensen in de familie (denk zelfs wel dat die homosexueel zijn, want al 30 jaar samen ;) ) maar dat zijn gewoon mensen zoals jij en ik zeg maar. Merendeel van die bootgays zijn er alleen maar op uit om te flashen en interresant te doen, kijk ons eens homo zijn.

Best raar ja, dat je nagewezen wordt op straat, als je in een leren broek zonder achterkant, met een roze butplug en dito gekleurde boa over straat loopt. Vreemd dat mensen je dan discrimineren.

Zo, is mijn mening, hoop niet dat ik iemand beledig, anders zij het zo.

Door Tweakers user troyk, donderdag 8 augustus 2013 15:37

IStealYourGun schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 14:55:
[...]


Ja en het is geen verwijt. Veel mensen hebben echter niet door dat er ook veel homo's zijn die niet opvallen.

Hoewel dat ook niet de discussie mag zijn, want er is ook niets mis met opvallende homo's.
Nee inderdaad, volledig mee eens.

Door Tweakers user troyk, donderdag 8 augustus 2013 15:37

Hahn schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 15:01:
[...]
Hij heeft wel een punt though, ook al reageert 'ie misschien niet helemaal op wat jij zegt.

Homo's die zo uitbundig doen vallen op, waardoor de algemene indruk ontstaat dat alle homo's flaming homosexuals zijn, want de onopvallende homo's vallen niet op en krijgen dus ook geen aandacht.

Iets van één op de tien mensen zou homoseksueel zijn, dan kom je in Nederland toch al snel op ruim één miljoen homo's. Daarvan zijn er misschien enkele duizenden heel uitbundig over dat ze homo zijn en die komen in het nieuws, worden irritant gevonden, etc.
En ik sluit me ook hier volledig bij aan.

Door Tweakers user ChojinZ, donderdag 8 augustus 2013 15:41

Lol, het is duidelijk te zien dat jij geen of nauwelijk homo's kent.

Was dat wel het geval geweest dan had je geweten dat de flamboyante, zeer nadrukkelijk aanwezige, homo sterk in de minderheid is.


Misschien zou jij eens wat meer homo's moeten opzoeken. Want nu lijk je net mijn 80-jarige oma. Die baseert haar meningen over homo's ook voornamelijk op de beelden die ze op tv ziet en niet op de het persoonlijke contact met homo's.

Door Tweakers user SomerenV, donderdag 8 augustus 2013 15:51

Ik weet dat de flamboyante homo's de minderheid bekleden en de homo's die ik persoonlijk ken zijn gewoon hele aardige mensen waar ik prima mee door een deur kan. Eentje is me iets te hyper soms maar daar is hij zelf ook bewust van.

Het is gewoon wat sommigen hierboven zeggen: het is een kleine groep maar die verpest het wel voor de rest. Maar ik laat mijn mening horen en direct krijg ik te horen dat ik het niet snap, dat ik nauwelijks homo's ken en dat ik mijn meningen zou baseren op de tv.

Hoe harder je schreeuwt dat je gelijkheid wil en hoe harder je mensen wijst op het feit dat je bepaalde dingen niet mag zeggen, hoe meer problemen je uiteindelijk krijgt. Misschien wordt het tijd voor de 'normale' homo's om de flamboyante types erop te wijzen dat hun gedrag misschien voor een averechts effect zorgt? ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 augustus 2013 15:55]


Door Tweakers user IStealYourGun, donderdag 8 augustus 2013 15:52

ozzynator schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 15:34:
Waar ik me soms aan stoor, net als met de gay-pride, als hetero's zoiets organiseren, zeg maar een straight pride, dan is het land te klein, want dan discrimineer je.
De city parades komen anders toch wel mooi in de buurt van straight pride.
Zo ook miss black verkiezingen, black is beautifull, moet je eens een miss white verkiezing houden.
Ik weet niet hoe het zit in Nederland, maar de gemiddelde deelneemster aan een miss Belgium verkiezing is blank. Enkele jaren geleden was er iemand gewonnen met Marokkaanse roots en toen was het land pas te klein.

Door Tweakers user blinkenlights, donderdag 8 augustus 2013 15:55

Vergeet alsjeblieft niet dat het vanuit een meerderheidspositie makkelijk oordelen is. Ook al begrijp ik best wat je bedoelt en hoeven voor mij (als homo) grote excessen in het openbaar ook niet zo nodig, die excessen gebruiken als excuus om de Gay pride niet meer te willen zien vind ik erg ver gaan.

Om er even een meerderheidsfeestje bij te halen, laten we dan bij het WK/EK voetbal ook maar niet meer in oranje outfits over straat hossen en marktpleinen en kroegen bezetten want dat levert altijd veel overlast en schade door agressie en vandalisme op. Voetbal kijken doe je dan maar in je gewone kleren in het stadion of thuis, of in de kantine van de voetbalvereniging, dan doe je al gek genoeg en gebeurt er in ieder geval niets raars.

Seksuele oriëntatie en uiting daarvan ligt ook in Nederland nog steeds gevoelig, terwijl het een belangrijk onderdeel van iemands identiteit kan zijn. Er zijn ook in Nederland nog jongens en meisjes en vrouwen en mannen die hoop en een positief voorbeeld nodig hebben. Sommigen daarvan zitten bij een voetbalvereniging en zouden misschien naast een oranje ook graag eens een roze shirt willen aantrekken. Daarom wordt er ook fel gereageerd op de uitspraken van der Gijp.

Denk als autochtone jonge of middelbare niet gehandicapte heteroseksuele man met niet extreme lengte of gewicht niet te licht over de positie van minderheden of hun behoefte aan uiting, identiteit en saamhorigheid binnen én buiten hun minderheidsgroep.

Door Tweakers user Ahrnuld, donderdag 8 augustus 2013 16:17

"Seksuele oriëntatie en uiting daarvan ligt ook in Nederland nog steeds gevoelig"

Alles lijkt hier wel gevoelig te liggen, je zult maar
- homo zijn
- arm zijn
- rijk zijn
- laagopgeleid zijn
- hoogopgeleid zijn
- klein zijn
- lang zijn
- dik zijn
- mager zijn

Je verzint het niet of er zijn wel mensen die het een reden vinden om op straat iets naar de medemens toe te slingeren. Het lijkt af en toe een nationale sport om elkaar af te zeiken.

"ik irriteer me wel mateloos aan de anders-geaarden die constant tegen iedereen duidelijk willen maken dat ze homo zijn, dat het geen keuze is en dat het gewoon is hoe ze zijn."

Volgens mij erger je je daar helemaal niet aan, de rest van je post omschrijft eigenlijk dat je vooral een probleem hebt met discutabele openbare uitingen van oversekst gedrag, en alle aandacht die dat krijgt. Of heb je er ook een probleem mee als iemand gewoon verteld hoe het is om homoseksueel te zijn?

Terwijl zo'n gay pride weer het typische Nederlandse met twee maten meten is natuurlijk, want voor de rest is al te aanstootgevend gedrag wettelijk verboden. Als ik hier op straat ga lopen in 'pride' kleding krijg ik een boete. Maar bij zo'n evenement is het opeens hiep hiep hoera alles kan. Hetzelfde geldt voor bovenstaande over voetbalwedstrijden. Waarom gelden de normale wetten en regels dan opeens niet meer?

Eigenlijk vind ik dat Nederland juist wel een grijze massa is, een grijze massa van mensen die zich steeds maar gedwongen zien te gedragen naar de normen van hun omgeving, en uiteindelijk zo gefrustreerd raken dat ze op dat dit soort manieren moeten ventileren, in ruimte die ze netjes en (redelijk) gecontroleerd geboden wordt.

Door Tweakers user Pathogen, donderdag 8 augustus 2013 16:58

Wat mij betreft mogen ze dat andere gefeest met raar uitgedoste mensen ook wel afschaffen. Hoe heet het ook alweer? Oh ja Carnaval!

De flamboyance even niet meegenomen heb je wel een punt. Er wordt met 2 maten gemeten. Als je iets van een raar uitgedoste carnavaller zegt ben je een saaie muts/vent en als je dat van een raar uitgedoste Gay Prider zegt ben je ineens homofoob!

Datzelfde probleem maakt het ook zo moeilijk in discussies welke rechten vermeende pedofielen zouden moeten hebben... Praat je over gelijke behandeling ben je direct een pedofiel, of tenminste erelid van de club Marthijn.

Geef me dan maar autisten! Als je tegen een autist uitlegt dat je die gek uitgedoste gay Pride deelnemer maar irritant vindt, dan neemt ie dat tenminste letterlijk :)

Door Tweakers user 3Dj3, donderdag 8 augustus 2013 17:49

Ik vind de gay pride en andere flamboyance juist erg leuk. Kan mij niet gek genoeg zijn.

Door Tweakers user M.l., donderdag 8 augustus 2013 19:23

troyk schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 14:39:
[...]


Not following you . De rest ook gelezen?
In het geval je het niet fijn vind bij homo's aanwezig te zijn is het wel handig om er een te herkennen. Blijkt je vriendelijke collega toch ineens gay te zijn...

Door Tweakers user nooberke, donderdag 8 augustus 2013 19:29

De gay pride slaat tegenwoordig helemaal nergens meer op...mijn inziens werkt dit de homo acceptatie alleen maar tegen.

Het is voor de mensen met flinke vooroordelen een soort van bevestiging dat hun vooroordelen kloppen. Het hilarische aan de gay pride is ook dat tegenwoordig een heel groot deel van de mensen op de boten niet eens gay is....het zijn steeds vaker hetero's die gewoon lekker gek willen doen!

Als ik deze blog lees denk ik ook dat je niet door hebt hoeveel niet opvallende homo's er zijn, ja ze vallen niet op. Dus weet je niet dat ze homo zijn...

Diegene die opvallen zijn juist vaak de figuren die ervoor zorgen dat de vooroordelen van mensen in stand gehouden worden.

Het is erg goed dat Rusland veel in het nieuws is, die wetgeving slaat werkelijk HELEMAAL nergens op. Homo zijn is een "normaal" land al lastig genoeg, laat staan in een land met zulke idiote wetgeving.

Door Tweakers user Rudy, donderdag 8 augustus 2013 20:20

Ook al ben ik niet anti-homo of hoe je het ook moet noemen, ik irriteer me wel mateloos aan de anders-geaarden die constant tegen iedereen duidelijk willen maken dat ze homo zijn, dat het geen keuze is en dat het gewoon is hoe ze zijn. Modieuze kleding, extravert en erg aanwezig. Als ik daar vervolgens iets van zou zeggen dan ben ik opeens anti-homo, homofoob en ben ik de duivel. You know what? Als een vrouw zich zo zou uiten zou ik haar ook mijden als de pest. Als een hetero zich uit zal ik ook hetzelfde reageren.

Als je kijkt naar het punt dat je wilt maken, wijk je hiermee van je punt af. Evenals andere stukjes in je blog.

Verder snap ik je wel, het maakt mij alleen niet uit.

Gay pride, koninginnedag enz. het zijn allemaal slechts thema's voor feestjes.

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 augustus 2013 20:21]


Door Tweakers user Malarky, donderdag 8 augustus 2013 20:34

Eens. COC spreekt zichzelf constant tegen door aan de ene kant jaar in jaar uit te benadrukken dat homo's gelijk en gelijkwaardig zijn en niet afwijken van hetero's op hun partner voorkeur na, maar ondertussen maken ze zich bijzonder druk om homo parken en nog erger homo bejaardenhuizen en wat diens meer zij.

Als je als homo echt zo gelijkwaardig bent als een hetero hoef je geen eigen homo bejaardenhuis, want hetero's hoeven ook geen hetero bejaardenhuis. COC werkt wat dat betreft zelf als een splijtzwam in de samenleving.

Door Tweakers user Znorkus, donderdag 8 augustus 2013 22:29

SomerenV schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 15:51:Hoe harder je schreeuwt dat je gelijkheid wil en hoe harder je mensen wijst op het feit dat je bepaalde dingen niet mag zeggen, hoe meer problemen je uiteindelijk krijgt.
Nou, emancipatie verloopt in stadia. Een ervan is het rebelleren, en het schreeuwen, en het vragen om en afdwingen van aandacht. Je kan niet van geminacht en onderdrukt en als minderwaardig bevonden groep in een keer naar de middenmoot komen. Daarvoor is het nodig dat je je eerst een tijd afzet, je stem laat horen. Je moet even het midden voorbijschieten, zegmaar. Daarna, als het -echt- normaal is geworden, vindt iedereen het zo vanzelfsprekend dat het niet meer hoeft. Ik denk dat je daarom je verklaring hebt waarom ze zo 'flamboyant' doen. Het zijn mensen die los hebben moeten breken, zich moeten bevrijden van ketens, en stronteigenwijs hebben moeten zijn.

Weet je, het is al veel beter dan een tijdje terug, toen de losbandigheid en drugsgebruik de pan uit ging. Daar zijn ze inmiddels al wat van teruggekomen.

Ik denk dat deze groep het misschien nog steeds nodig heeft om zichzelf te etaleren: kijk, dit zijn wij, we doen dingen die jullie gek vinden, en daar zijn we trots op! Ik denk dat ze daar, gezien hoe kort het nog maar geleden is dat ze als 'zieken' beschouwd werden, nog steeds alle recht op hebben.

Interessante blog evengoed, want zo te horen ben je opgegroeid met het idee dat homo zijn gewoon normaal is! En vraag je je af: wat stellen ze zich toch aan, zo krijg je toch een averechts effect? Leuk! Maar vergeet niet dat het dit soort boottochtjes o.a. zijn die ervoor gezorgd hebben dat jouw ouders het als 'normaal' aan jou gepresenteerd hebben. En nog niet iedereen is zo ruimdenken als wij (onszelf wijsmaken)..

Door Tweakers user IStealYourGun, donderdag 8 augustus 2013 22:32

nooberke schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 19:29:
Diegene die opvallen zijn juist vaak de figuren die ervoor zorgen dat de vooroordelen van mensen in stand gehouden worden.
"When we blindly adopt a religion, a political system, a literary dogma, we become automatons. We cease to grow." - Anais Nin

Door Tweakers user abacaxi, donderdag 8 augustus 2013 23:02

Zéér met Znorkus twee hierboven eens. Eén aanvulling nog, natuurlijk hoor je eigenlijk wel eerst een correctie uit te voeren voor het aantal mensen in het algemeen dat nogal met zijn/haar geaardheid te koopt loopt. Die zijn er ook :).

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 augustus 2013 23:02]


Door Tweakers user Wes, vrijdag 9 augustus 2013 00:44

Er leven 16,7 miljoen mensen in dit land, waarvan 15,9 miljoen buiten Amsterdam. Die merken dus sowieso niets, maar dan ook niets van de gay-pride. Van de 800.000 Amsterdammers woont het overgrote deel niet langs de betreffende kanalen of daar in de buurt. Die merken dus evenmin iets van de gay-pride. Kortom, vrijwel geen enkele Nederlander wordt ook maar op enigerlij wijze met de gay-pride geconfronteerd. En toch wordt er ieder jaar weer over gesproken dat die mensen zo vreselijk veel aandacht trekken.

Er zijn veel meer mensen die extravagant rondlopen, hoor je niemand over. Er zijn veel meer mensen die een feestje bouwen in een stad (of daar buiten) op een manier waar veel mensen zich niet thuis zouden voelen. Hoor je niemand over. Nee, het wordt pas een probleem als het homo's zijn. Die worden specifiek tot doelwit gemaakt, maar uiteraard niet omdat men iets tegen homo's heeft. Ab-so-luut niet.

Onzin natuurlijk. Je kunt niet claimen dat je niets tegen homo's hebt en vervolgens gaan klagen zodra je ook maar op enigerlij wijze merkt dat die mensen er ook zijn. Acceptatie en tolerantie betekent dat die mensen gewoon een onderdeel van de maatschappij zijn en zich net zoals alle andere Nederlanders net zo extravagant mogen gedragen als ze willen. Of dat nou dansend op een boot in Amsterdam, hossend door de straten van een stad in Brabant met een maffe naam, of feestend in een weiland ergens op een festival is.

Dat is er niet bij, zoals opgemerkt zijn er veel mensen die er net zo over denken. Ze hebben niets tegen homo's maar zodra ze merken dat die mensen ook bestaan gaan ze klagen. Al die mensen zijn dus niet zo tolerant als ze de wereld willen doen geloven, maar durven dat niet toe te geven. Dit land is lang niet zo tolerant als men in binnen- en buitenland denkt omdat de illusie van tolerantie door dit soort ruggegraatloze onzinpraat hoog wordt gehouden. En zo zijn we van een mooi tolerant land in de jaren 90 afgegleden naar een intelorant land in 2013 waar we meteen een oordeel hebben over alles wat afwijkt en we vooral niets willen merken van het bestaan van mensen die anders zijn. Vechten voor gelijkheid mag al helemaal niet, we willen immers niet geconfronteerd worden met onze eigen intolerantie.

Het Nederland van de jaren 90 was zeker niet perfect, maar we zijn er als maatschappij op vrijwel alle terreinen op achteruit gegaan. Ik vind dat erg jammer, maar na 12/13 jaar achteruitgang heb ik niet meer de illusie dat daar nog veel aan te doen valt. De organisatoren van de gay-pride denken daar overduidelijk anders over. Ik wens ze veel succes, ze zullen het nodig hebben. :-(

[Reactie gewijzigd op vrijdag 9 augustus 2013 00:45]


Door Tweakers user freelh, vrijdag 9 augustus 2013 07:27

Ik begrijp het wel hoor.
Er zijn veel holebi's op de wereld. Naar verluidt één op tien. Veel, als je er even bij stil staat. En op zich niets verkeerd of mis mee.
Nu is het zo dat je vast zelf (ik althans wel) meteen denkt "1/10? Gek, ik kom er veel minder tegen." Inderdaad. Of net niet. De meeste holebi's zijn net als jij en ik, alleen hebben ze een vriend in plaats van een vriendin of vice versa. Perfect 'normale' mensen dus. Die niet opvallen en niet pronken met hun geaardheid (maar ook niet verbergen. Laat het duidelijk zijn dat dit minder en minder gebeurt, al goed.).
Nu, de holebi's die dan weer wel opvallen, sterk naar buiten komen met hun geaardheid en in de mensen hun achterhoofd blijven zitten, zijn die personen die op de gay pride dingen als 'love me, baby' roepen en halfnaakt eisen dat ze als normale mensen worden beschouwd.
Daar heb ik het eerlijk gezegd ook iets moeilijker mee. Ga er dan gewoon mee akkoord dat je anders (waarom heeft 'anders' zo'n vreemde nasmaak? Zou je net trots op moeten zijn: niemand wilt toch net uniek zijn?) bent, ik vind dat alleszins en ga je er ook niet mee lastig vallen.
Ik heb verschillende holebi's in mijn vriendenkring: leuke mensen, geen problemen mee. Ik sport (en dus douch) er zelfs mee samen. No problem. Maar ze vinden ook, met enige trots, dat ze net iets anders zijn, ook zonder op een boot te staan met een 6-12m matrozenpakje.
Wat wel is 'de ene homo is de andere niet'.

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 9 augustus 2013 09:04

De aandacht voor dit soort zaken wordt bepaald door de media. Erg extraverte personen heb je altijd, maar die herken je snel genoeg. De media (en commercie) hebben er nogal een handje van om van bepaalde onderwerpen een groot item te maken. Positieve discriminatie wordt meteen uitvergroot. Momenteel staan de homorechten nogal in de picture maar een aantal jaren terug was dat met vrouwen/emancipatie ook het geval en nog weer wat jaren terug met huidskleur/apartheid.

Zoals Wezz6400 schrijft kan je specifieke evenementen prima ontwijken. Als je het niets vind dan moet je het niet opzoeken. Er zijn honderden evenementen in Nederland die me niet boeien, het is heel erg simpel om ze te ontwijken. Het enige wat je daarnaast nog moet doen is de media in Nederland niet zo serieus nemen. Alles wat je van "grote evenementen" meekrijgt komt via media en is gekleurd en uitvergroot en regelmatig gemanipuleerd en heel vaak onjuist of onvolledig. Ingewikkelder is het niet. Of ga je echt waarde hechten aan uitspraak van een handjevol BN-ers?

Door Tweakers user MAX3400, vrijdag 9 augustus 2013 09:25

Het standpunt van SomerenV kan ik me gedeeltelijk in vinden en als ik een beetje tussen de regels door lees, geldt de "aandacht" en de begeleidende irritatie niet alleen ten opzichte van homo's. Met enige regelmaat irriteer ik me ook aan de aandacht die een bepaalde groep personen probeert te krijgen; vaak voor een doelstelling voor iets wat niet in NL acuut aanwezig is.

- homo-discriminatie in Rusland
- onderdrukking van Turken op het Taksim-plein
- vermeende schending van mensenrechten in Syrie
- etc.

Als je aandacht wil voor iets en daar een statement voor wil maken en je uiterste best ervoor wil doen om ook daadwerkelijk in het oog te springen: boek een ticket en ga lekker "daar" je boodschap uitdragen. Of denken bepaalde groepen in NL nou echt dat Dhr. Assad het ook maar iets boeit wat er door de NOS wordt uitgezonden? Of dat Dhr. Erdogan het interessant vindt dat er pak 'm beet 900 Turken door een straat in Den Haag lopen?
Wezz6400 schreef op vrijdag 09 augustus 2013 @ 00:44:
Kortom, vrijwel geen enkele Nederlander wordt ook maar op enigerlij wijze met de gay-pride geconfronteerd.
Praat nou niet zo wereldvreemd; niet alleen was die dag op elk journaal aandacht voor de botentocht maar ook expliciet kwam de KNVB aan bod (want blijkbaar voetballen homo's ook) alsmede was het politiekorps ook even goed in de close-up. En voor degenen die wel eens naar "Opsporing Verzocht" kijken; het was me allang duidelijk dat die kortgeknipte blonde dame van het korps Amsterdam niet geheel hetero was.
En zo zijn we van een mooi tolerant land in de jaren 90 afgegleden naar een intelorant land in 2013
En hier ben ik het dan wel weer 100% mee eens en weer 100% niet; iedereen moet de hele dag maar op zijn teentjes lopen om een ander niet voor het hoofd te stoten. De rechtstaat (of wat er voor moet doorgaan) draagt er niet aan bij om het individu te beoordelen i.p.v. de "geaardheid" van het individu.

Door Tweakers user R3M1, vrijdag 9 augustus 2013 09:51

En hier ben ik het dan wel weer 100% mee eens en weer 100% niet; iedereen moet de hele dag maar op zijn teentjes lopen om een ander niet voor het hoofd te stoten. De rechtstaat (of wat er voor moet doorgaan) draagt er niet aan bij om het individu te beoordelen i.p.v. de "geaardheid" van het individu.
En dat is het dubbele moraal in het land, elkaar niet voor het hoofd stoten, maar ondertussen moslims op elke mogelijke manier beledigen, verantwoordelijk houden voor de daden van anderen, etc. Er is ongelijkheid en die zal er altijd blijven. Homofoben, Islamofoben, etc.

In dat opzicht ben ik blij dat de TS zich uitspreekt dat hij de homo-lobby in NL overdreven vindt.

Door Tweakers user kakanox, vrijdag 9 augustus 2013 09:51

Geen idee of het al genoemd is, maar een homofiel sportmaatje wees me er een tijd terug op dat iedereen er simpelweg van uit gaat dat anderen heteroseksueel zijn.

Ga je stappen, of zelfs op school of op je werk of op straat is het vrij makkelijk om seksueel getint contact te zoeken met andere heteroseksuelen omdat je er - qua geaardheid - bijna nooit naast zit.

Ben je echter homofiel, dan is het heel veel riskanter om aantrekkingskracht tot een willekeurig persoon tot uiting te brengen omdat je niet weet of hij/zij óók op hetzelfde geslacht valt. De kans is immers slechts 10%.

Homofielen komen dus een stuk makkelijker aan de man/vrouw als ze duidelijk uitdragen homoseksueel te zijn. Niet alle homofielen doen dat, maar dat er meer met hun seksualiteit te koop lopen lijkt me alleen om die reden al erg logisch.

Daarnaast: Leef en laat leven.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 9 augustus 2013 09:52]


Door Tweakers user Arrogant, vrijdag 9 augustus 2013 10:06

@SomerenV
Toch sta ik niet ieder jaar op een boot te dansen in iets te onthullende strakke kleding met een hoop veren.
Zij wel (sort of want ik mis de boot :+ ). Wat is daar je opinie over?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 9 augustus 2013 10:07]


Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 9 augustus 2013 10:54

kakanox schreef op vrijdag 09 augustus 2013 @ 09:51:
Homofielen komen dus een stuk makkelijker aan de man/vrouw als ze duidelijk uitdragen homoseksueel te zijn. Niet alle homofielen doen dat, maar dat er meer met hun seksualiteit te koop lopen lijkt me alleen om die reden al erg logisch.
Als je puur let op de buitenkant en ad-hoc aanspraak zoekt: Ja. Maar die 10% gaat niet alleen op voor homo's. Er zijn zat groepen die een specifieke voorkeur hebben, denk aan levenshouding, uiterlijk of kleur.

Lichaamshouding en oogcontact spelen ook mee met het maken van contact. Als je belangstelling hebt voor iemand kan het wederzijdse snel opmerken uit het oogcontact. Alleen lijkt het nogal eens te gebeuren dat een botte-lul houding ook als normaal gevonden wordt.

Als je echt serieus op zoek bent naar een relatie dan moet je gewoon mensen ontmoeten en leren kennen. Als je er geen relatie aan over houd dan misschien wel een leuke vriendschap. Als je er een geforceerde zoektocht van maakt dan is de kans juist groter dat je niet slaagt. Of je nu homo of hetero bent.

Het uiterlijk (inclusief kleding) wordt vaak gebruikt als expressiemiddel. We zijn erg geneigd om enkel te kijken naar de buitenkant en de persoon zelf te vergeten.

Omgekeerd gebeurd het ook dat mensen juist weer niet letten op bepaalde signalen. Met stappen wordt ik regelmatig aangesproken terwijl ik een trouwring draag.

Door Johan, vrijdag 9 augustus 2013 10:58

Ik ben niet gay, maar ik snap wel waarom men zich zo uitdost op zo'n gaypride. Homo's en lesbo's worden nog regelmatig benadeeld, mishandeld of wat dan ook, in een land als Nederland.
Nog erger zijn de rechten van deze groep mensen in landen als Rusland.
Ik snap wel dat men dan één keer per jaar, extravagant uit hun dak wil gaan, samen met gelijkgestemde om te tonen hoe zeer ze houden van hun verworven plek in de samenleving. Ze vieren dat ze hier kunnen zijn wie ze kunnen zijn. Je moet elkaar accepteren hoe je bent. Knap, lelijk, nerd, autist, gay, straigt, blond, zwart, oranje. iPhone, Android, Ajax, Feijenoord whatever.

Waar je over kan vallen is misschien smaak. Als je niet van veren, leer, rubber en overenthousiaste mensen houdt, dan kan het tegenvallen. En ook niet iedereen staat zo op de boot uitgedost. Tja, niet iedereen houdt van het zelfde. prima toch?

Peace!

Door Tweakers user Neut72, vrijdag 9 augustus 2013 11:11

Bovenstaand artikel geeft precies weer waarom een gay-pride nog steeds gehouden moet worden. Het zijn dit soort meningen die overduidelijk homofoob van aard zijn aangezien er vooroordelen in worden gespuid die niets te maken hebben met de werkelijkheid en die aangeven dat de wens om de zaak beter te begrijpen niet of nauwelijks aanwezig zijn.

Om de Canal Pride in Amsterdam af te doen als "halfnaakte mannen met veren in hun kont" geeft aan dat de schrijver blijkbaar nog nooit naar de optocht is geweest en alleen maar de vooroordelen die in de media worden gepropageerd na-praat.

Ook gaat de schrijver voorbij aan het feit dat tijdens de zomercarnaval in Rotterdam veel meer half-naakte mensen met veren in hun reet een optocht houden waarover hij niet de moeite heeft genomen een artikel te schrijven. Waarom zou hij ook? Homo's zijn vies en hetero's zijn goed?

Dat is dan ook meteen de trant van het hele artikel: Pas je aan en doe maar normaal en anders kan je oprotten, want dan begrijp ik je niet.

Tsja...juist voor dit soort mensen met hun bekrompen en intolerante gedachten is het nodig om voor homo-rechten op te BLIJVEN komen.

Door Tweakers user aap, vrijdag 9 augustus 2013 11:42

Theo Maassen had een typetje die precies zo dacht als jij: "Ik oordeel niet over mensen, maar dan moeten ze wel normaal doen"

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 9 augustus 2013 11:54

IStealYourGun schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 14:31:
Als je niets tegen homoseksuelen heb, gebruik dan on te beginnen niet het woord homofiel. ;)

En voor de rest overdrijf je. Wat maakt het uit of iemand zich super modieus kleed of niet. Man of vrouw, daar is toch niets mis mee? Meer nog, de meerderheid van hen doet dat niet eens. De meerderheid kan zelfs niet eens hun partner kussen in het openbaar zonder een opmerking te krijgen van de maatschappij. Zelfs een hand is vaak al not done.

En de gay parade... ik geloof ook niet dat het nog iets bijdraagt tot het debat, maar los daarvan is het een leuk feest. Voor sommige mensen is het één van de weinige dagen waar ze openlijk homo kunnen zijn. Dus ik heb weinig moeite met het bestaan ervan. Ik verkleed mij als hetero man ook elk jaar als vrouw op carnaval Aalst, dus wie ben ik om een andere te veroordelen.
fiel = houden van. Homo = hetzelfde
Oftewel: Houden van hetzelfde (geslacht)

Je hebt ook hydrofiel (dat zijn stoffen die van water houden), maar ook hydrofoob (stoffen die niet van water houden)

Door Tweakers user joramoudenaarde, vrijdag 9 augustus 2013 12:13

Ook mee eens. Iedereen mag en kan zijn wie en wat hij wil in mijn ogen. Maar als je een theater op zet met je "attitude" omdat je je vooral moet uiten om wat je bent dan mijd ik je. Niet om wát je bent, maar om wat je vindt te moeten doen om maar te laten zien dat je anders bent.

Dat heeft in mijn ogen niets met homo, hetero, gekleurd of blank te maken… dat is in mijn ogen een karakter trekje bij mensen die zo luid en duidelijk mogelijk zichzelf bijna verplicht lijken te voelen om te laten zien dat ze 'extravagant' of 'excentriek' zijn. Dat is iets anders dan jezelf zijn, ongeacht je geaardheid. Dat noemen ze bij anderen ook theatraal doen ;)

Maar goed… ook dat is een persoonlijke mening :)

Door Tweakers user Redsandro, vrijdag 9 augustus 2013 12:41

Haha ik houdt er soortgelijke ideeën op na. Ik wilde ook nog eens een blog hier aan wijden, maar het uiteraard wel even een stukje spannender maken door - en ik was benieuwd hoe mijn medetweakers hierop zouden reageren - de vergelijking te trekken met Joden.

Joden zijn het grote haat- en genocideslachtoffer en iedereen die anders zegt is antisemiet (homofoob). Toch zijn ze de grootste exporteur ter wereld van killer robots, bouwen ze een apartheidsmuur en haten ze hun buren wiens land ze afpakken. Dat != slachtoffer (gay pride, extravagant geil gedrag in strakke kleren worldwide in your face != hetzelfde als iedere andere hetro).

Haha.

-----

Op een serieuzere noot, ik ken een aantal homo's die gewoon echt zoals 'jij en ik' zijn. Geen zin hebben in de gay pride. En niet vanaf het uit-de-kast-kom moment *opeens* hun stem veranderen zodat iedereen kan horen dat ze gay zijn (overigens nog zoiets wat ik niet snap maar soit).

Voor de rest van de stereotypische gays (ik ken er ook een paar, even goede vrienden en dik lachen) die hebben gewoon echt een andere mindset, denken constant extravagant en gewoon vermoeiend vaak sexueel getint zoals je vroeger op je 13e ook overal een sexgrap van maakte.

Ik denk serieus dat als *iedereen* zoals zij was, dat alles elke dag in de sfeer van de gay pride was. Iedereen elke dag veren en strakke broekjes. Dus laat ze die ene dag hebben. Een leuk deel van de jonge vrouwen kleedt zich ook graag sexy. Van het stereotiepe homo kleedt iedereen zich graag sexy, en ziet iedereen dat ook graag (in tegenstelling tot reliegekkies en conservatieven die helpen voorkomen dat teveel dames zich sexy kleden. :P )

[Reactie gewijzigd op vrijdag 9 augustus 2013 12:56]


Door Tweakers user Redsandro, vrijdag 9 augustus 2013 12:55

-knip- dubbelpost

[Reactie gewijzigd op vrijdag 9 augustus 2013 12:55]


Door Tweakers user Wortelsoep, vrijdag 9 augustus 2013 12:58

Even voor de goede orde... je stoort je aan het feit dat een deel van de homogemeenschap zich eenmaal per jaar idioot uitdost en over de grachten vaart? Hoe vaak zie jij dergelijk geklede mensen over op een normale dag over straat lopen? Hoe storend is dat? Ik woon in het centrum van Amsterdam en ik kan je vertellen: je ziet ze weinig.
Als je je hieraan al kan ergeren heb je volgens mij een heel rot leven... wow

Door Tweakers user FreshMaker, vrijdag 9 augustus 2013 13:10

troyk schreef op donderdag 08 augustus 2013 @ 15:37:
[...]


Nee inderdaad, volledig mee eens.
Nee, eigenlijk niet !

Het probleem wordt veroorzaakt door onbegrip, een deel van onze samenleving ( wereldwijd ) is niet op de hoogte van wat anderen beweegt.
Zij het godsdienst, sexualiteit of interesse's, men interesseert zich niet (genoeg) voor anderen, om er een eerlijk beeld over te vormen.

Door de afstandelijkheid, krijg je onbegrip, dat onbegrip resulteert in grensoverschrijdend gedrag, en meningen.

Er is inderdaad niets mis met de "aanwezige" homo, in de grond is er niets mis met hem/haar.
Maar wat er WEL mis is met die persoon, is de drang om zijn idealisme op te dringen aan anderen die er niet van gediend zijn.

Er kwamen beelden voorbij tijdens die optocht, waar ik mijn kinderen niet naar wil laten kijken, mijn oudste is 10, die zit in een fase dat er gevormd wordt, en wij hebben hem uitgelegd dat homoseksualiteit niet verkeerd is.
Dan zien ze dat voorbij komen, als flamingo verklede mannen die stoer willen overkomen, met een roze dildo op hun voorhoofd .... "look, i'm a unicorn" ???

Wij hebben een aantal mensen in de omgeving en als ze over straat gaan, worden ze begroet door de voorbijgangers, autochtoon, en allochtoon ... ze zijn 'normaal'
Achter ons woont zo'n flamingostel, die menen IEDEREEN ervan kennis te laten nemen dat homoseksualiteit een god's cadeau is ... roze shirtjes, vlaggetjes en luide muziek tot 2u
Als je er dan wat van gaat zeggen, ( overlast ) krijg je een paar dagen later een briefje of je je even wilt melden aan het politiekantoor, want er zijn geluiden van intoleratie ..... ?

De zgn bontkraagjes schelden ze uit, de ouderen in de wijk negeren hen, tijdens buurtbijeenkomsten hebben ze het hoogste woord "over de buitenlanders" die ze het leven zuur maakt.
Terwijl eerder genoemde stel ( de normale ) samen met de jeugd projecten doet, bostochten en knutselavonden, en bijlessen aan ouders, die dus 0% last hebben van 'discriminatie'

Acceptatie is één ding, maar dat is wederzijds ...

Door Tweakers user WindowsME, vrijdag 9 augustus 2013 13:18

Bij VI wordt er vandaag extra uitgebreid gesproken over homoseksualiteit met homoseksuele ex-profs die aanschuiven aan tafel. Vind ik toch wel jammer, de keutel wordt nu weer toch ingetrokken.

Gijpie had het gewoon over het feit dat er in de voetballerij weinig homoseksuelen actief zijn en sprak daarbij uit eigen ervaring, bijgestaan door die van Johan. Dit lijkt mij vrij plausibel, en wordt enigszins bijgestaan door onze vriend Maurice de Hond (een onderzoek onder 5000 man is natuurlijk niet heel erg representatief)
Gijp kan dit soort dingen natuurlijk wel wat bot over laten komen, maar zo ken(nen) ik/kijkers hem denk ik ook wel.

Tevens vraag ik me hierbij wel af of men bewust zat te wachten op een rel ?
Het komt natuurlijk erg goed uit dat een BN'er als Gijp dit op zijn gewoonlijk stijl op TV roept. Dan worden er weer aardig wat pikken vertrapt, "oooh" -s geroepen en begint landelijke media er dagenlang aandacht aan te besteden.
Woede bij het Landelijk Meldpunt voor Homodiscriminatie, overweegt zelfs aangifte te doen wegens discriminatie (homo of niet, maar dan vind ik het echt een stelletje mietjes)

Het punt is, ik heb nergens gezien dat er een serieuze reactie is geweest op Gijpie's uitspraken, desnoods op dezelfde ludieke/botte wijze. Men kon het ook laten liggen, in René's eigen woorden "laat gaan joh". Dat gebeurde niet, wel de standaard verontwaardiging...

Tot slot, wat ik me nu sinds kort afvraag. Homoseksualiteit is in NL al op zeer grote mate geaccepteerd en wordt ook al door bijna iedereen getolereerd. Zelf zet ik daarom elk jaar mijn vraagtekens bij die Gay Pride. Draagt dat nou echt bij tot acceptatie en tolerantie ? Is er nog anno 2013 nog wat bij te dragen ?
Ik zie die optocht eerder als promotie, juist omdat ik denk dat er niet erg veel meer bij te dragen is aan de homoacceptatie in NL.

Door Tweakers user aap, vrijdag 9 augustus 2013 13:30

WindowsME schreef op vrijdag 09 augustus 2013 @ 13:18:
Gijpie had het gewoon over het feit dat er in de voetballerij weinig homoseksuelen actief zijn en sprak daarbij uit eigen ervaring, bijgestaan door die van Johan.
Hoe kan Van der Gijp nou zo zeker weten dat er geen homo's zijn in het voetbal? Hij ziet ze misschien niet, maar de voetbalcultuur die hij zelf zo mooi etaleert, maakt het ook niet erg aantrekkelijk voor homo's om uit de kast te komen.

Hetzelfde geldt voor dit blog-topic. Iedereen zit hier lekker te discussiëren over homo's alsof dat "de andere mensen" zijn, maar er zitten vast ook een hoop homo's onder ons Tweakers. Maar als ik zo hierboven lees hoe de gemiddelde Tweaker over homo's denkt, dan zou ik er hier ook niet voor uit durven komen dat ik homo was.

De homo's die ik ken zijn allemaal net zo'n gewone mensen als ikzelf. Als ze er niet zelf voor uitgekomen waren dat ze homo waren, zou ik het nooit geweten hebben. Wat mij betreft is het veilig om aan te nemen dat onder je beste vrienden of je naaste collega's een paar homo's zitten, die je dat misschien nooit verteld hebben omdat ze weten hoe je erover denkt (of gewoon omdat hun sexuele voorkeur niet iets is waarmee ze te koop willen/hoeven lopen).

Door Tweakers user Rottenbrains, vrijdag 9 augustus 2013 14:31

...Eh, je zegt dat hetero's zich nooit zo gedragen, fout, >Carnaval. >Dansclubs. >Hoeren. >Dansmeisjes. >Dansmannen (Er zijn weinig heterosexuele dansmannen maar ze zijn er wel). Nuff said. En sommige mensen vinden het leuk om lekker gek te doen. Ik doe zelf aan LARP en cosplay, da's voor "Normale" mensen ook heel raar, maar word een stuk minder op gelet.

Door Tweakers user Rottenbrains, vrijdag 9 augustus 2013 14:35

Tot slot, wat ik me nu sinds kort afvraag. Homoseksualiteit is in NL al op zeer grote mate geaccepteerd en wordt ook al door bijna iedereen getolereerd. Zelf zet ik daarom elk jaar mijn vraagtekens bij die Gay Pride. Draagt dat nou echt bij tot acceptatie en tolerantie ? Is er nog anno 2013 nog wat bij te dragen ?
Ik zie die optocht eerder als promotie, juist omdat ik denk dat er niet erg veel meer bij te dragen is aan de homoacceptatie in NL.
>Daarom worden er nog steeds homosexuelen in elkaar geslagen omdat ze homo zijn, en hebben homo's nog steeds minder kans op een baan.

Door Tweakers user WindowsME, vrijdag 9 augustus 2013 14:50

aap schreef op vrijdag 09 augustus 2013 @ 13:30:
[...]

Hoe kan Van der Gijp nou zo zeker weten dat er geen homo's zijn in het voetbal? Hij ziet ze misschien niet, maar de voetbalcultuur die hij zelf zo mooi etaleert, maakt het ook niet erg aantrekkelijk voor homo's om uit de kast te komen.
Hij beweert ook niet dat ze er niet zijn, maar wel in hele kleine aantallen. Hij zegt enkel dat hij in zijn jaren als profvoetballer nooit een is tegengekomen, net als Johan. Die twee staan toch wat dichter bij de voetbalwereld dan jij en ik (neem ik aan).

Ik geef je wel toe dat de voetbalwereld inderdaad niet een fijne plek is om uit de kast te komen. Als je nu al sommige van die primitieve leuzen hoort. Voetballers zonder vrouwelijke partners zijn al bijna 'verdacht'.
Je ligt eenmaal uit de kast onder een vergrootglas bij het publiek, één fout en je wordt overladen met leuzen tot het einde van de wedstrijd, terwijl je geaardheid en voetbalprestaties uiteraard losstaan van elkaar. Het is een wat primitiever denkbeeld geef ik toe.

Je zegt dat je gezien de reacties in dit topic niet ervoor uit durven komen dat je homoseksueel was (hypothetisch). De vragen die mij binnenschieten zijn: Waarom ? Wat is er voor nodig ? Wat kan het je eigenlijk überhaupt schelen ?

Eigenlijk vragen die ik wel eens aan een homoseksuele persoon wil stellen (oftewel gewoon mijn medemens) Ik ken er geen, maar weet dat er een grote kans bestaat dat ik er ooit een ontmoet heb zonder het destijds te beseffen. Het is natuurlijk niet handig om bij het kleinste vermoeden dé vraag te stellen...

Door Tweakers user lj_tree, vrijdag 9 augustus 2013 15:08

Niet elke homo staat in een jurk met make-up op de gaypride te dansen! Dat is een klein groepje uitzonderingen!!! Je geeft aan dat het je niet uitmaakt wat iemand is/doet maar laat je wel uit over ALLE homosexuelen! Wij hetero's hebben ook uitzonderingen! Mafkezen die hun vrouw door jan en alleman laten pakken op vreemde feestjes, die weet ik wat allemaal in hun achterste laten stoppen door vrouwlief, en je wil denk ik niet weten hoeveel mannen in de slaapkamer of daar buiten de meest vreemde dingen aantrekken. Ook dat zijn uitzonderingen! Net als die roze nichten die op de gaypride hun nieuwste jurk showen! Mijn sportmaatje is homo. Hij is getrouwd met een man, gaat niet naar de gaypride en draagt een vrouwenkleding/makeup. En zo zijn de meeste!

Laat ik voorop stellen dat ik zo hetero ben als maar zijn kan, geen jurken draag, niet van de makeup ben en geen zooi in me gat laat duwen:) En ook ik wil gerust aangeven dat ik het stelletje klootviolen op de gaypride die daar in een jurk moeten laten zien hoe mooi ze er als vrouw uit zouden zien ook echt niet mag! Ik blijf er ver van uit de buurt. maar je hoort mij niets verkeerds zeggen over de homo's die net als de rest van ons een normaal leven leiden, alleen dan met een man ipv een vrouw.

Door Tweakers user yochi, vrijdag 9 augustus 2013 15:11

Ik denk wel dat er veel homos met de Gay Pride bewust een leveltje over gaan hoor. Dat dit een manier is van het te uiten op die ene dag en dat ze de andere dagen gewoon zijn zoals jij en ik.

In Aalst (België) hebben wij 3 dagen op een jaar carnaval waar mannen rond lopen in vrouwen kleren en ons gedragen als de vuilste boeren die er zijn dit betekend niet dat wij ook altijd zo zijn...

Er zullen wel altijd die homos zijn die willen tonen die homo zijn... maar ja je hebt altijd van die types he, je hebt ook skinheads die er een sport van maken homos in elkaar te slaan. En skinheads die gewoon de muziek goed vinden en hun zo kleden

Door Tweakers user dvanmaanen, vrijdag 9 augustus 2013 15:13

Van mij mag iedereen zijn wie die wil zijn. Ik heb ook totaal geen moeite met de gay pride of roze maandag of wat dan ook. Ik vind het wel gezellig. Ik heb het in gay-kroegen altijd heel erg naar mijn zin gehad. Ik vind hardrockers op een hardrockfestival ook helemaal prima, prima sfeertje, motorclubs op motortreffers vind ik gezellig, gaat vaak door tot ver in de morgen, ik kan ook prima overweg met groepen Gothicers, groepen computernerds, hartstikke leuk, zo'n lan-party, ik heb het bij sm-clubs ook prima naar mijn zin gehad. Weet je, ik vind het allemaal prima, ik heb er helemaal geen last van. In tegendeel, ik zie die diversiteit als een verrijking van de maatschappij. Ik houd van een hele waaier aan soorten mensen en hun gespreksonderwerpen. Zolang de boel relaxed blijft en mensen een goed/leuk gesprek kunnen voeren, kan ik erg lang blijven plakken.

Vreemden op staat hartstikke vrolijk begroeten, helemaal in het roze, dat vind ik eigenlijk wel lachen. Maar van overlast houd ik niet. Tot diep in de nacht de wijk wakker houden met muziek keur ik af. Verzin daar wat op. Ik ben graag bij het feestje, maar er hoeft niemand last van mij te hebben. Nee, wees lekker wie je wil zijn, heb het lekker naar je zin, maar maak het leven van een ander niet lastig. Nou vind ik ook wel: als je geen seksueel getinte zaken aan je kinderen wilt laten zien, neem ze dan ook niet mee naar de Gay Pride. Dan vraag je erom.

Ik heb een zoon van acht en hij kwam ineens thuis met het woord 'homo' als scheldwoord. Dat vond ik schokkend! Ik heb hem aan tafel gezet en hem op zijn manier duidelijk gemaakt wat een homo is en dat er geen verschil is tussen homo's en hetero's. Zoiets als rechtshandigen en linkshandigen. (Hij is linkshandig). Het maakt geen bal uit. Er zijn geen twee mensen hetzelfde. Iedereen is anders. Ieder mens heeft iets in zich wat leuk is. En of hij nou liever jongens een kusje geeft of meisjes, dat is eigenlijk helemaal niet belangrijk. Dat is maar een heel klein deeltje van zijn hele persoonlijkheid. Ik vind het ontzettend belangrijk dat hij mensen leert beoordelen op kwaliteiten waar je in een vriendschap wat aan hebt en niet op allerlei randonzin. Hij zit op hockey en zijn vriendje op voetbal. En daardoor kunnen ze nu allebei voetballen en hockeyen. Zo praat ik ook met hem over Marokkanen en de islam. En ik leer hem ook dat het juist hartstikke leuk is om een diversiteit aan mensen te leren kennen. Je leert er veel leuke dingen van en het verrijkt je leven. Je begrijpt beter hoe de wereld draait als je de mensen kent die aan allerlei belangen trekken. Doe in elk geval niet mee aan het veroordelen van mensen zonder goed te begrijpen waar zij in zitten.

Door Tweakers user Bulls, vrijdag 9 augustus 2013 15:16

Inderdaad de "in your face" mentaliteit van de "homo's" is overdreven en overbodig. Leuk dat je na jaren ontkennen er toch voor gekozen hebt het naar buiten te brengen, maar moet je dan overal en altijd iedereen met zn gezicht erin wrijven?

Als ik van de daken ga schreeuwen dat ik hetero ben dan wordt naar mij raar gekeken en wordt misschien zelfs als provocatie jegens homo's gezien. En andersom is dat niet zo?

Als je gelijk behandeld wil worden gedraag je dan ook gelijk. Ze zeggen het zelf al: "ben van de verkeerde kant"

Door Tweakers user dimi, vrijdag 9 augustus 2013 15:44

Allereerst, goed dat je je uit. Daar heb ik sympathie voor. Het opent een discussie waarin we standpunten kunnen uitwisselen.

Even kort gezegd: ik ben het niet met je eens. Je baseert je namelijk op het stereotype van de homo dat door activiteiten als de canal-parade wordt neergezet. Jaarlijks organiseer ik dat ik met alle homo- lesbo- of pro-vrienden, op mijn bootje langs de kant sta te kijken. Mijn groepje bestaat uit heel gewone mensen die niet zo te koop lopen met hun geaardheid. We discussiëren wel eens over de parade: Hoewel het een leuk feestje is, drukt het ook wel een stempel op je: immers, de niet-extravagante homo's zie je niet. Die vallen niet op. Net als Joden zonder keppeltje en moslims zonder lang wit gewaad en een baard, of een hoofddoek. Mijn vrouw is er zo een. Geen hoofddoek, wel moslim.

Kortom: niet iedere homo doet zo extravagant. Waar je je aan ergert, het extravagante, overdrevene, daar kan ik in komen. Dat narcistische, daar heb ik het niet zo op. Toch zit ook daar vaak een verhaal achter; bijvoorbeeld een streng gereformeerde achtergrond waaruit je je moeilijk kunt loswrikken. Misschien komt dat narcistische, overdreven gedrag wel omdat mensen zich hebben moeten loswrikken uit een dergelijke achtergrond. En soort puberale anti-beweging. Ik wil niet alle extravagante homo's over een kam scheren, maar ik ken mensen in mijn omgeving waarbij dat precies het probleem is.

Overigens, de canal-parade is de laatste jaren naar onze mening best saai geworden... er staan steeds meer niet-zo-extravagante homo's op de boot die er net zo uit zien als de mensen aan de kant. Als het zo door gaat kijkt niemand meer. Want dan is het homo zijn ingeburgerd, is het niet meer nodig en niet meer hip om in je reetveter rond te springen.

Dus: Ik respecteer dat je je mening prijsgeeft, echter niet alle homo's zijn extravagant, de meesten vallen niet op. Je mening is gebaseerd op het stereotype dat door dergelijke homomanifestaties wordt gepropageerd.


Door Tweakers user desalniettemin, vrijdag 9 augustus 2013 17:10

Homo zijn is geen keuze, maar wel hoe je dat uitdraagt.

Ik heb iig niets tegen ze. Als ze maar van mij afblijven.

Door Tweakers user diepvriespizza, vrijdag 9 augustus 2013 17:26

Had geen zin om alle reacties te lezen maar wat ik kwijt wou is het volgende:

Hetgeen de auteur hier probeert te verwoorden is lastig en voor je het weet worden er dingen gezegd die bij anderen in het verkeerde keelgat schieten.

Het gevoel dat ik met de auteur deel, is dat het heel hard roepen dat je niet gelijk behandeld word een averechts effect kan hebben.

Naar mijn gevoel heeft Morgan Freeman er een mooie uitspraak over, maar dan gerelateerd aan racisme

Interviewer: How are we gonna get rid of racism?
Morgan: Stop talking about it!" (http://www.youtube.com/watch?v=z2d2SzRZvsQ)

En naar mijn idee beperkt het zich niet alleen tot rasicme en homofobie, maar is het ook kenmerkend voor het feminisme.

Er is een wereld vrouwendag, die naar mijn idee het leven van vrouwen aan de top alleen maar lastiger maakt. Ik kan me goed voorstellen dat als je als enige vrouw ergens aan de top werkt het voor collega's die je ongelijk willen behandelen nu erg makkelijk is om opmerkingen te maken over het in hun ogen zwakkere geslacht, waar ik juist van mening ben dat beide geslachten over het algemeen gezien hun sterke en minder sterke kanten hebben.

Om enigsinds een conclusie aan dit wellicht wat warrige verhaal te maken, Het is naar mijn idee goed dat we als land op een gegeven moment hebben gezegd dat we een open samenleving hebben waarin een plek is voor mensen die homosexueel zijn, het is alleen wel verstandig om op een gegeven moment te kijken wat voor boodschap je naar verloop van tijd uitdraagt en of die nog steeds de uitwerking heeft die je wenst.

PS: wou ook nog even kwijt dat het probleem dat veel mensen hebben met delen v/d gayparade (bijv. die op het nieuws) en in het algemeen flamboyante homosexsuelen, dat het zo exorbitant om aandacht vragen is, als iemand van een andere sexuele geaardheid zo aandachtsgeil is, ik er ook allerminst van gecharmeerd ben.

Door Tweakers user sypie, vrijdag 9 augustus 2013 19:11

Ach, zoals ik vandaag eerder tegen iemand gezegd heb: in het voetbal zijn er maar 3 homo's. Toevallig zitten die alle 3 vanavond weer bij elkaar en zijn ze in heel Nederland te bewonderen, mits de betreffende zender te ontvangen is door de burger aldaar.

Door Tweakers user interlude, vrijdag 9 augustus 2013 19:18

Oneens. je klinkt alsof je gedomineerd word door homo's , ze hebben de kleren meiden humor en noem maar op ik kan lachen met ze

totdat ze een hand op me ass verplaatsen ofzo dan verplaatst ik mezelf gauw weer tussen de zeikende homo haters haha

Door Tweakers user WindowsME, vrijdag 9 augustus 2013 20:52

Volgen jullie de discussie op VI ?

Door Tweakers user dvanmaanen, vrijdag 9 augustus 2013 22:46

Ik heb je reactie niet gelezen, maar ik vind em wel erg lang voor iemand die geen reacties leest.

Door Tweakers user SpinyNorman, vrijdag 9 augustus 2013 23:53

Flamboyante hetero's zijn voor niemand een probleem (zie bv. allerhande festivals), maar flamboyante homo's zouden, willen ze algemeen geaccepteerd worden, houden zich beter koest? Ik hoop dat ik niet de enige ben die dat nogal een dubieuze redenering vind?
Er zijn voor elke flamboyante homo een honderdtal flamboyante hetero's die graag hun 'junk' in uw gezicht smijten. Er bovendien trots op zijn, want onze spektakelmedia geeft hen het goede voorbeeld? Als die dingen je niet storen, moet je misschien gewoon constateren dat je homofoob bent.

Door Tweakers user dvanmaanen, zaterdag 10 augustus 2013 00:19

Nederland zit in de top 10 van de rijkste landen ter wereld. We zitten in de top 2 van de hele wereld als het gaat om het gelukkigste volk. Nederland zit in de top 10 van de veiligste landen ter wereld. Kortom, wij zitten in de hemel. Mooier dan dit wordt het ongeveer niet. Nederland is verder helemaal af. Er mist geen vuilnisbak, alles is geregeld. We hebben voor elk denkbare onenigheid een wet, we beschikken over de mooiste vrouwen ter wereld, we feesten en neuken erop los, over de hele wereld. Nederlanders hebben gemiddeld genomen alles wat ze willen. Over de hele wereld is het trammelant, maar hier is nog altijd geen vuiltje aan de lucht. We gaan naar ons werk, die lullige 38 uur per week, een week of vijf, zes vakantie per jaar, een week of twee atv en een week "voedselvergiftiging" en we wentelen ons in rijkdom. De kinderen sporten wat ze willen, bezitten alles wat ze zouden willen en studeren wat ze willen. Of dat nou aansluit op de economische behoefte of niet.

Maarja, als je geen honger hebt, als je niet gebukt gaat onder een dictator, als je gewoon mag zeggen wat je wilt, als je kinderen niks meer op een wensenlijstje kunnen zetten, ja, wat dan? Dan gaan we toch kankeren! Ontevreden zijn! Al wat anders is dan ik is toch fout, onwenselijk en verwerpelijk? Dan nemen we vijfendertigrangsproblemen toch als zijnde eersterangs? En wat is er dan ineens zo belangrijk? Homo's! Nee, we gaan niet op vakantie naar de Cariben, dit jaar kankeren we op de homo's. Oh, sorry, lomp van me, we gaan WEL naar de Cariben EN we kankeren op homo's. In de winter hebben we het in de Alpen weer even over seks en dan klagen we weer verder.

Het gaat, met andere woorden, helemaal nèrgens over. Je verveelt je gewoon helemaal de tering als je je kan ergeren aan homo's. Dan heb je géén problemen. Alles wat in je leven zat, heb je dan gedaan. Alles gezien, elk lekker wijf geneukt, je bent overal geweest, je leven is klaar, helemaal af als je je daar echt druk over gaat lopen maken. 85% van de wereld zit in echt zware shit, maar jij verveelt je zo erg dat homo's je op zijn gaan vallen.

Echt te triest.

Door Tweakers user abacaxi, zaterdag 10 augustus 2013 00:32

Spinynorman: "Flamboyante hetero's zijn voor niemand een probleem (zie bv. allerhande festivals), maar flamboyante homo's zouden, willen ze algemeen geaccepteerd worden, houden zich beter koest? Ik hoop dat ik niet de enige ben die dat nogal een dubieuze redenering vind?" ....
Nee er zijn meerdere mensen hierboven die al iets soortgelijks schreven. Waaronder ik. SomerenV zelf deed dit eigenlijk ook al zie ik (wat mijn eerste reactie deels overbodig maakt hahaha).

Niet dat ik de illusie heb dat er mensen zijn die dit gaan lezen maar ik ben van mening dat je kunt SomerenV's standpunt niet zonder meer als homofoob wegzetten. Hij stoort zich aan wel erg aanwezig gedrag, niet aan homo's. Dat is dan "modieuze kledingdragende- extravert- en erg aanwezig zijnde homo-fobie", en dat is toch net wat anders.

Bovendien spreekt hij, weliswaar met niet zoveel woorden maar impliciet toch duidelijk genoeg, zijn zorg uit over de negatieve gevolgen voor homo-emancipatie van dit gedrag. Daarmee heeft hij gewoon het beste voor met homo's. Dat is niet homofoob. Ik ken overigens nogal wat homo's die zijn standpunt hierover delen.

Ik daarentegen ben het niet eens met de gedachte dat het beter zou zijn om dit gedrag niet te hebben, om verschillende redenen waar ik nu niet op in zal gaan. De meesten zijn hierboven al genoemd.

edit
@dvanmanen, Nee je ergeren aan mensen die zich ergeren aan homo's, dat is natuurlijk veel beter ... lol.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 10 augustus 2013 00:37]


Door Tweakers user SomerenV, zaterdag 10 augustus 2013 02:45

Damn, dit topic gaat als een trein 0_o Ook goed om te zien dat er daadwerkelijk gediscussieerd wordt in plaats van dat iedereen van alle kanten elkaar aan zit te vallen. Doet een mens toch goed dat er zelfs over een gevoelig topic als homoseksualiteit op een normale manier (met een uitzondering hier en daar) gepraat kan worden met elkaar. Maar goed, even mijn reactie op alles reacties.

Mijn blogpost was nogal snel in elkaar geflanst dus kan hier en daar misschien wat ongenuanceerd en dubbel overkomen en het was ook niet mijn bedoeling te zeggen dat homo's niet flamboyant en excentriek mogen doen maar hetero's wel. Ik vind iedereen die zichzelf zo uit al vrij snel irritant, homo of hetero. Sowieso zit er ergens een schroefje bij je los als je constant overal in de spotlight wilt staan en alle aandacht op wilt eisen met raar gedrag maar da's materie voor een andere keer.

Het ging er mij meer om dat dat soort gedrag voor homo's juist nadelig kan werken als je geaccepteerd wilt worden. En ja, het is maar een kleine groep die zo is, maar die kleine groep verpest het wel voor de meerderheid. De flamboyante extraverte 'irritante' homo's zie je véél meer op tv en hoor je veel meer over simpelweg omdat ze meer in de spotlights willen staan. Daardoor ontstaat er een scheef beeld bij mensen die geen homo's in de naaste omgeving kennen en dat scheve beeld kan acceptatie in de weg staan (even kort door de bocht). En met een feestje zoals de Gay Pride is in de basis niks mis, maar het is steeds meer een feest geworden van overdreven seksistische pakjes en hetero's die iets te graag willen laten zien dat ze er zijn voor hun homoseksuele medemens. Daarom zeg ik: maak er een internationale dag van acceptatie van, of een internationale dag van naastenliefde, of van gelijkheid, of homoseksualiteit. Maakt niet uit hoe je brengt maar daar bereik je denk ik meer mee dan een of ander maf feest dat vooroordelen versterkt.

Overigens zei iemand hierboven dat ik opgegroeid zou zijn met het idee dat homoseksualiteit niet verkeerd is en dat klopt. Ik ben gedoopt, heb de communie gedaan en het vormsel maar dat was meer 'omdat iedereen het deed'. Verder ben ik niet religieus opgevoed en sinds mijn ~10e niet meer naar de kerk geweest (we gingen alleen op kerstavond). In mijn opvoeding werd nooit echt gesproken over bepaalde mensen die fout zouden zijn. Ik ben erg vrij opgevoed en mocht mijn eigen weg ontdekken. In mijn ogen is iedereen gelijk aan elkaar indien zij ook iedereen als gelijken zien. Dus ik ben absoluut geen homofoob, ik wilde alleen mijn zorg uitdragen over het overdreven gedrag van sommige homoseksuelen en de mogelijke gevolgen daarvan. Een zelfde topic zou ik kunnen schrijven over de gevolgen van de MTV-programma's, de talentenprogramma's, de gladde jongens die over meisjes heen walsen alsof het objecten zijn, etc.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 10 augustus 2013 02:47]


Door Tweakers user gast, zaterdag 10 augustus 2013 07:53

" en laat zien dat jij niet veel anders bent dan hen."

Het hele idee is dus juist tolerantie. Wat je nu zegt is in feite: 'ik respecteer je alleen in het anders zijn, als je hetzelfde bent en doet als mij'. Daarmee sla je de spijker wel mis.

Door Tweakers user olapola, zaterdag 10 augustus 2013 08:44

Als Belg vind ik dit een grappige topic. Vooral omdat een Nederlander dit schrijft. Want wat vinden wij Belgen van Nederlanders? Hetzelfde als dat de topicstarter van homo's vindt.

Moet dat nu al dat opvallen, dat kabaal, dat oranje. En dan dat koninginnedag, niet om aan te zien. Moet dat nu echt zo opscheppen met dat Nederlands zijn. Ik snap dat jullie daar trots zijn om Nederlander te zijn en dat jullie zo geboren zijn maar moet dat zo opvallend?

Ik hoop dat jullie het sarcasme in mijn post snappen. Ik heb niks tegen Nederlanders maar het mag wel gezegd worden dat jullie overdrijven ;)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 10 augustus 2013 08:45]


Door Tweakers user Arrogant, zaterdag 10 augustus 2013 14:03

desalniettemin schreef op vrijdag 09 augustus 2013 @ 17:10:
Homo zijn is geen keuze, maar wel hoe je dat uitdraagt.

Ik heb iig niets tegen ze. Als ze maar van mij afblijven.
Ah, dus als hetero zijnde kan ik ongestraft aan je zitten. :+

Door Tweakers user Amanoo, zaterdag 10 augustus 2013 14:33

Ik vind dat het idee "ik kan er allemaal niets aan doen" te ver doorslaat. Goed, dat je bepaalde impulsen krijgt, daar is weinig aan te doen, maar wat je met die impulsen doet, daar zit verschil in. Dieren doen het eerste het beste ding dat in hen op komt, we zijn mensen om die mogelijkheid daar keuzes in te kunnen maken. Ik heb ook geen seks met elke beetje leuk uitziende vrouw omdat ik hetero ben, en ik sta ook niet halfnaakt naar iedereen te roepen "kijk naar mij, ik ben zo goed, zo geweldig, want ik ben hetero". Zo'n aandachtszoeker ben ik niet. Al die Gay Pride dingen vind ik ook precies dat, aandachtszoekerij. Dan heb je nog lui als Gordon. Een ego die groot genoeg is om een luchtballon mee te doen opstijgen. Dat soort lui verpesten het dus voor de meerderheid. Hoe denk je dat homo's ooit geaccepteerd zullen worden als je er op lijkt te staan iedereen in Nederland het beeld te geven dat elke homo zo is? Mijn leraar Grieks toen ik nog op VWO zat was ook homo, dat was een gewoon persoon. Was ook een hele toffe gast. Die gaf niet keer op keer toe aan de eerste de beste impuls, en vond het ook niet nodig om het keer op keer aan te halen. Eigenlijk gedroeg hij zich als de gemiddelde persoon, het enige verschil met gemiddeld is dat hij homo is. En verder dat hij bovengemiddeld leuk en goed kon lesgeven.

Overigens is al het antihomo gedoe ook maar iets voor debiele mensen. Misschien als je Christen bent dat je gelooft dat het zondig is, maar geloof het dan voor jezelf, en forceer niet ieder ander mens om hetzelfde geloof aan te hangen. Bovendien dacht ik dat het ook de bedoeling was dat Christenen met hun leven laten zien hoe goed hun geloof is? Als je anderen gaat oordelen en je als een complete balzak opstelt doe je dat inderdaad erg goed (NOT!). Alsof mensen zullen denken "Hee, iedereen van dat geloof kijkt me aan alsof ik van een andere planeet kom en pakt elke kans om me te beledigen, daar wil ik meer van weten". Noem me een apart geval, maar ik denk toch echt dat het effect precies het tegenovergestelde is.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 10 augustus 2013 14:36]


Door Tweakers user Not Pingu, zaterdag 10 augustus 2013 19:53

"Laat ik voorop stellen dat ik absoluut geen homofoob ben."

Met zo'n opening weet je dat het leuk gaat worden.

Ik ben homo en daar heb ik helemaal niemands goedkeuring of toestemming voor nodig. Ook de manier waarop ik dat ben bepaal ik helemaal zelf. Want veel mensen vinden zichzelf heel tolerant als ze zeggen dat ze homo's best accepteren zolang ze maar niet zo homo zijn, maar dat ligt natuurlijk in het verlengde van 'ik wil homo's best accepteren zolang ze het maar niet met mannen doen, of andere rare dingen die ik maar vies vind'. De definitie van 'normaal doen' is bijzonder rekbaar.

Dit kun je ook breder trekken, tenslotte is er veel meer mis in de wereld dan alleen homodiscriminatie. Neem bijvoorbeeld discriminatie van allochtonen, moslims, vrouwen, weet ik het. Ik stel me zo voor dat veel allochtonen wel bekend zijn met het cliche "Normaal heb ik het niet zo op negers/Turken/Marokkanen/... maar JIJ bent een van de goeien." Daar moet ik vaak aan denken als mensen tegen me zeggen dat ze het zo leuk vinden dat je niet aan mij merkt dat ik homo ben. Alsof ik hun toestemming krijg om het te zijn. Snap je dat dat heel raar is?
En ook dan vliegen de cliches je om de oren, zoals "Ik heb niks tegen homo's, iedereen moet in de slaapkamer lekker doen wat ie zelf wil,....MAARRRRRR....."

SomerenV, ik kan niet voor alle homo's praten maar alleen voor mezelf en ik verzeker je dat het me geen hol interesseert of ik je goedkeuring heb voor wie ik ben. Net zo min ben ik geinteresseerd in wat je wel of geen acceptabel gedrag vindt. Als je denkt dat de Gay Pride bedoeld is om bij hetero's om acceptatie te bedelen heb je het mis: het is bedoeld voor homo's (of LHBT-mensen in het algemeen) om onszelf eraan te herinneren dat we ons niet moeten bekommeren om de arbitraire grenzen die anderen het liefst willen opleggen.

Geaccepteerd worden bereik je niet door je maar te conformeren en dan te hopen dat de grote meerderheid eens een keer zo goed zal zijn om je te laten zijn wie je bent. Al die flamboyante homo's uit de generaties vóór mij hebben de situatie van vandaag 'bevochten' door juist onontkenbaar homo te zijn en dwars tegen de geaccepteerde normen en de gangbare definitie van 'normaal gedrag' in te gaan. En jarenlang zijn ze verguisd, in elkaar geslagen of zelfs vermoord door hetzelfde type mensen dat nu in blogposts schrijft dat homo's waarschijnlijk veel meer geaccepteerd zouden worden als ze gewoon normaal zouden doen.

Me dunkt dat we heel wat vooruitgang geboekt hebben.


Door Tweakers user ManMetSnor, zondag 11 augustus 2013 11:01

Ik ben zelf bevriend met een homo die nooit naar de Gay Pride gaat. Hij is gewoon een "normale" homo. Iemand die niet met rare, "sexy" zwarte kleding door Amsterdam vaart. En daar wil ik nou vriend mee zijn. Niet iemand die de hele tijd moet laten zien dat hij homo is.

Door Tweakers user abacaxi, zondag 11 augustus 2013 15:32

Pingu schreef:

"En jarenlang zijn ze verguisd, in elkaar geslagen of zelfs vermoord door hetzelfde type mensen dat nu in blogposts schrijft dat homo's waarschijnlijk veel meer geaccepteerd zouden worden als ze gewoon normaal zouden doen."

Nou.nou nou nou. Wel erg kort dor de bocht hoor.

Door Tweakers user Clementine, maandag 12 augustus 2013 02:38

kakanox schreef op vrijdag 09 augustus 2013 @ 09:51:
Geen idee of het al genoemd is, maar een homofiel sportmaatje wees me er een tijd terug op dat iedereen er simpelweg van uit gaat dat anderen heteroseksueel zijn.

Ga je stappen, of zelfs op school of op je werk of op straat is het vrij makkelijk om seksueel getint contact te zoeken met andere heteroseksuelen omdat je er - qua geaardheid - bijna nooit naast zit.

Ben je echter homofiel, dan is het heel veel riskanter om aantrekkingskracht tot een willekeurig persoon tot uiting te brengen omdat je niet weet of hij/zij óók op hetzelfde geslacht valt. De kans is immers slechts 10%.

Homofielen komen dus een stuk makkelijker aan de man/vrouw als ze duidelijk uitdragen homoseksueel te zijn. Niet alle homofielen doen dat, maar dat er meer met hun seksualiteit te koop lopen lijkt me alleen om die reden al erg logisch.

Daarnaast: Leef en laat leven.
Boehoe ik ben holebi dus zielig.... Nee, verre van :O

Helaas.. Je zult wat meer je best moeten doen want de kans dat je iemand "zomaar" ontmoet is wat kleiner.

Voor daten zijn volgens mij prima andere kanalen als ik mijn holebi vrienden mag geloven (Grinder, Gay.nl etc..). Wat dat betreft lopen de holebi's aardig voorop met techniek oplossingen :)

p.s. Ik heb er een hekel aan als een bevriende homo zich tegen mij gedraagt als een (zoals hij het zelf ook verwoord) relnicht. Je bent een man, ik ben een man, gedraag je zo en laten we een biertje drinken ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 12 augustus 2013 02:39]


Door Tweakers user Kiswum, maandag 12 augustus 2013 11:46

Leef en laat leven, zelfs als er speciale festivals zijn waarbij de flaboiante homo aan mee wilt doen, laat die persoon lekker gaan en zichzelf (proberen) te zijn.

Wij Brabanders en Limburgers doen dit immers ook elk jaar, maar dan 3-5 dagen lang met Carnaval. In het verleden had je ook nog het zomercarnaval in Rotterdam en dat kun je wellicht vergelijken met de boten in Amsterdam tijdens Gay Pride.

Ik ben zelf geen homo, maar ik respecteer iedereen zoals hij/zij is net zoals jij doet.
Iemand krijgt van tevoren respect van me, maar dit kan ook snel worden afgenomen als dit niet wederzijds is.

Wat dat betreft vind ik het volgende nummer ook mooi gemaakt
http://www.youtube.com/watch?v=hlVBg7_08n0

@olapola _/-\o_ Ik trek mijn oranje pak volgend jaar weer aan tijdens het voetbal ;)

Door Claris, zondag 11 december 2016 22:17

Ik ben meer dan blij met het hebben van mijn familie weer terug na 5 jaar van gebroken huis. Ik heb gebladerde met mijn man al jaren met pijn, verdriet en schande, hoeft hij niet de zorg over onze kinderen en ik, liever dan hij buiten zijn eigen huis en dit echt brak ons huis. Ik ging naar plaatsen op zoek naar hulp, maar het probleem nog steeds tot en met 2 dagen geleden i over getuigenissen van hoe Doctor Ororo heeft bijgedragen aan mensen kwamen dus ik contact met hem en hij verzekeren me dat hij mijn probleem op te lossen met zijn ban en ik zal zien resulteren binnen 12 tot 16 uur. Ik volgde zijn instructie, gebeden en vertrouwde hem en vandaag mijn huis is zo rustig als hoe ik wil dat het is. Doctor Ororo is echt en ik maakte een gelofte om de wereld te vertellen over hem en ik zal getuigen op het internet zo veel als ik kan hier is mijn nummer (+17726004686) tekst mij voor elke vraag. Is uw huis of huwelijk kapot? heb je vriend / vriendin je weggaat? Contact Doctor Ororo voor hulp via e-mail: (doctorororospelltemple@outlook.com) of website: (http://doctorazuaworldofpowerfulspell.webs.com) of via WhatsApp: (+2348068784784)

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)

Voer de code van onderstaand anti-spam plaatje in: