36 uur lang werken - De inleiding

Door SomerenV op donderdag 4 juli 2013 00:52 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 8.561

36 uur lang knallen!
Komend weekend vindt in Someren de Kennedymars plaats. Een evenement waarbij duizenden deelnemers 40 of 80 kilometer lopen door diverse gemeenten. Daarnaast is er voor de kleintjes nog een rondje van 8 kilometer. Hier komt naast de vele wandelaars ook altijd enorm veel publiek op af en het is dan ook een van de grootste evenementen van het jaar.

http://farm6.staticflickr.com/5338/9165824969_bafb5d5471_z.jpg

Voor de lokale omroep van Someren (en Asten), SIRIS, betekent dit dat alle zeilen bij gezet moeten worden. Extra camera's inhuren, het 'hoofdkwartier' omtoveren in een commandocentrum en zoveel mogelijk vrijwilligers optrommelen die door het weekend heen radio maken, tv maken, interviews afnemen, nieuws schrijven en de techniek op orde houden.

http://farm6.staticflickr.com/5524/9165735253_22257653d9_z.jpg

Zelf ben ik sinds de invoering van de tv-tak in 2010 bij SIRIS werkzaam als cameraman en editor (op vrijwillige basis) en vorig jaar heb ik voor het eerst meegeholpen tijdens de Kennedymars. Toen ben ik zo'n 36 uur bezig geweest van begin tot eind. 36 uur zonder te slapen.
Wat doet slaaptekort met je?
Dit jaar ga ik weer volop aan de bak tijdens de Kennedymars, waarschijnlijk weer zonder slaap. Er is werkelijk constant wel wat te doen en de kick om constant bezig te zijn is echt geweldig. Sowieso leuk om te kijken hoe ver je jezelf kunt pushen. Om het wat interessanter te maken voor iedereen zal ik gedurende het weekend wat updates plaatsen hier op mijn blog met mijn bevindingen.

Om een idee te geven van wat je kunt verwachten: door de adrenaline van zo'n evenement en het geweldige team waar ik mee samen werk gaat alles in het begin echt super. De nacht is ook goed door te komen, maar als de tweede dag goed op gang komt begin je toch te merken dat je af aan het takelen bent. Je komt moeilijker uit je woorden, je beweegt wat trager, je moet bij alles wat langer nadenken en je raakt sneller geïrriteerd.

http://farm3.staticflickr.com/2837/9165763295_5d2569fbf7_z.jpg

Vorig jaar na de Kennedymars hebben we met z'n alle nog even pizza gegeten en daarna ben ik even langs m'n vriendin gegaan. Die schrok gewoon van wat ze zag. Mijn gezicht was redelijk ingevallen, flinke wallen onder de ogen, kon moeilijk uit m'n woorden komen en reageerde traag op alles. En de dag daarna? Slapen, slapen en nog eens slapen!

Volgende: 36 uur lang werken - De nacht in! 07-'13 36 uur lang werken - De nacht in!
Volgende: M42-lenzen: I'm lovin' it! - Part 2 (300mm Pentor mini-review) 06-'13 M42-lenzen: I'm lovin' it! - Part 2 (300mm Pentor mini-review)

Reacties


Door Tweakers user ItMeAedri, donderdag 4 juli 2013 00:59

Heb zelf een keertje meegemaakt dat ik 72 'wakker' was tijdens een LAN party. Wat er normaal gebeurde was dat we dan om 5 uur gingen slapen en dat we weer om 10 uur weer verder gingen. Slapen zit er voor mij dan niet in als ik in de verlichte woonkamer lig terwijl iemand ook nog snurkt ;)

Dan willen ze ook nog dat ik even actief meedoe met de wii :D

Door Tweakers user masauri, donderdag 4 juli 2013 01:03

Ik heb zelf nu reeds 2 maal de kennedy mars van sittard uitgewandeld maar het geeft je ook wel een kick als je dan over de finish lijn wandelt hoor. Op dat moment vergeet je ff alle ellende van de afgelopen 17 uur en ben je blij dat je weer een pin mag afhalen :*)
Someren wilde ik ook wel is doen maar is er dit jaar niet van gekomen door het glas ongevalletje dat ik heb gehad.
Volgend jaar beter!

Door Tweakers user SomerenV, donderdag 4 juli 2013 01:08

Arnlith schreef op donderdag 04 juli 2013 @ 00:59:
Heb zelf een keertje meegemaakt dat ik 72 'wakker' was tijdens een LAN party. Wat er normaal gebeurde was dat we dan om 5 uur gingen slapen en dat we weer om 10 uur weer verder gingen. Slapen zit er voor mij dan niet in als ik in de verlichte woonkamer lig terwijl iemand ook nog snurkt ;)

Dan willen ze ook nog dat ik even actief meedoe met de wii :D
Damn, 72 uur 0_o! Vroeger kon ik wel wat langer wakker blijven dan nu, maar wanneer iemand 36 uur wakker is (of diegene nou 16 is of 26) merk je dat echt heel goed. Een paar mensen van SIRIS zijn vorig jaar ook zo'n 36 uur door gegaan en stuk voor stuk waren ze veranderd in zombies. Een iemand bleef volhouden dat ie al zo'n 40 uur wakker was maar die was zo fit als een hoentje en 's nachts was hij naar huis toe. Was ook direct de jongste persoon binnen de groep en telkens als we het even hadden over de symptomen van slaapgebrek kwam hij ertussen dat hij al langer wakker was dan wij maar nog helemaal fit was! Geloof me, als je zo moe was als wij toen kon je dat joch wel schieten! :X
masauri schreef op donderdag 04 juli 2013 @ 01:03:
Ik heb zelf nu reeds 2 maal de kennedy mars van sittard uitgewandeld maar het geeft je ook wel een kick als je dan over de finish lijn wandelt hoor. Op dat moment vergeet je ff alle ellende van de afgelopen 17 uur en ben je blij dat je weer een pin mag afhalen :*)
Someren wilde ik ook wel is doen maar is er dit jaar niet van gekomen door het glas ongevalletje dat ik heb gehad.
Volgend jaar beter!
Mijn moeder heeft vorig jaar de 80km gelopen. Op het eind compleet gesloopt maar het gevoel was volgens haar echt geweldig!

Van Someren zeggen ze dat het de leukste Kennedymars is van Nederland en sommige wandelaars vinden het zelfs leuker dan de Nijmeegse Vierdaagse :) Zonde dat je even uit de running bent maar volgend jaar weer een kans. Op basis van de vele reacties die we altijd krijgen is het zeker een aanrader!

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 juli 2013 01:11]


Door Tweakers user ItMeAedri, donderdag 4 juli 2013 01:20

Ik was er dan ook echt helemaal doorheen en heb dat ook gelijk goedgemaakt door in twee rondes te slapen :P Eerste van 12 tot 5 en de andere van 9 tot 7 uur :P

Door Tweakers user opblaashaas, donderdag 4 juli 2013 12:18

Afgelopen weekend ook 64 uur wakker gebleven. Slapen op festivals zit er voor mij niet in :'(
Daarna 18 uur non-stop geslapen en 2 dagen er na alsnog duf

Succes er mee!

Door Tweakers user Damic, donderdag 4 juli 2013 12:34

Bij ons heb je de dodentocht (100km rond Bornem) en dar zijn mensen ook zeer lang onderwegen.


ps je kunt beter elke 6u 20 minuten slapen dan de hele tijd wakker blijven, ok je bent wat licht geraakt maar je bent vele alerter.


Door Tweakers user the mod man, donderdag 4 juli 2013 13:43

Als fotograaf in het nachtleven haal ik de 30+ uur geregeld helaas. Ik ben woonachtig in het noorden en het meeste werk zit toch echt in amsterdam. Vaker dan ik leuk vind ben ik dan van 's ochtends 11 tot de volgende dag 11 's avonds wakker. Ik ben ook nog zo'n broekie (van 22) die er op zich weinig moeite mee heeft zolang je maar bezig blijft.

Zoiets als dit klinkt mij als constant bezig zijn (en niet alleen!) en nooit stil zitten. Mijn tip, geen redbull en andere energie drankjes gebruiken maar vooral blijven eten.

Door Tweakers user himlims_, donderdag 4 juli 2013 13:53

10-30min. kan al wereld van verschil maken

Door Tweakers user we_are_borg, donderdag 4 juli 2013 18:04

himlims_ schreef op donderdag 04 juli 2013 @ 13:53:
[...]
10-30min. kan al wereld van verschil maken
Idd kan veel verschil maken. Mythbusters hebben hierover een aflevering gemaakt was leuk om te zien dat het echt helpt.

Door Tweakers user NokiaNMGN, vrijdag 5 juli 2013 08:44

72 uur is idd lang XD maar echt wel te doen hoor haha van vrijdag tot zondagavond knallen mja... maandag ben je net zoveel waard als een afgetrokken vaatdoek.

Door Tweakers user SomerenV, vrijdag 5 juli 2013 14:52

@opblaashaas: na zo'n periode zou ik ook nog wel een paar dagen flink duf zijn ja :+ Maar echt 64 uur non-stop wakker of tussendoor af en toe de oogjes dicht gedaan?

@Damic, sebastius, himlims_ en we_are_borg: powernaps zijn inderdaad geen verkeerd idee, maar het is juist de uitdaging om te kijken hoe lang je het volhoudt zonder een oog dicht te doen. Niet héél verantwoord, maar dat moet voor één weekend in het jaar geen enkele probleem zijn toch? ;)

@the mod man: zolang je bezig bent is er inderdaad niet veel aan de hand en gelukkig zitten we constant met een team van een paar man. Het wakker blijven is dus niet zo'n probleem maar zodra je even stil zit hakt het er wel flink in.

En wat die Red Bull en andere energiedrankjes betreft: die zijn te lekker om te laten staan :+ Overigens wel suikervrij! :D

@NokiaNMGN: waarom denk je dat ik maandag een vrije dag heb? ;) Aan een zombie heeft m'n baas niks O-)

Door Tweakers user verleemen, zaterdag 6 juli 2013 01:06

Ik heb in 1996 samen met het team van hoeksteenTV het A1 kanaal op salto geopend door een marathon uitzending van 5 dagen non stop te Beginnen. Na 4 dagen volledig ingestort en met 40 graden koorts en een zware bronchitus bij mn ouders afgeleverd. Het was t jaar waar in amsterdam de grachten waren dichtgevroren..

Door Tweakers user hyptonize, zaterdag 6 juli 2013 19:26

Vrienden van mij hebben 2 jaar geleden meegedaan, zonder training. Eentje is bij de 40km afgehaakt door een terugkerende knieblessure, de andere heeft hem uitgelopen. Vorig jaar zijn we er met z'n 5en gaan kijken op zondag en dat was ook wel heel gezellig. Nu zijn vrienden weer met een select groepje (3 man) die kant op, om de zaterdagnacht mee te maken. Dan slapen ze gewoon in de auto. En morgen gaan we naar een festival hier in Tilburg, dus die gasten zullen ook niet veel waard zijn morgen.

Door Tweakers user Soulaiman, zondag 7 juli 2013 02:05

Ik wist niet eens dat dit bestond haha. Ik hoop voor jou dat je minstens dubbel betaald wordt lol :p

Ik train zelf vooral op de 5000m en kortere afstanden, en zal mss eens de volgende editie meedoen met een paar gekken van mijn team als uitdaging !

Door Tweakers user hyptonize, zondag 7 juli 2013 13:21

Soulaiman schreef op zondag 07 juli 2013 @ 02:05:
Ik wist niet eens dat dit bestond haha. Ik hoop voor jou dat je minstens dubbel betaald wordt lol :p

Ik train zelf vooral op de 5000m en kortere afstanden, en zal mss eens de volgende editie meedoen met een paar gekken van mijn team als uitdaging !
Dit is gewoon wandelen, hè. Geen hardlopen.

Door Tweakers user 3DDude, woensdag 10 juli 2013 15:53

hyptonize schreef op zondag 07 juli 2013 @ 13:21:
[...]
Dit is gewoon wandelen, hè. Geen hardlopen.
Wie gaat er dan ook 80KM wandelen :P

Kan je beter hardlopen :P

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)

Voer de code van onderstaand anti-spam plaatje in: