Een nerd in de sportschool

Door SomerenV op vrijdag 12 april 2013 14:07 - Reacties (46)
Categorie: -, Views: 6.966

Uren doorbrengen voor de PC, starend naar een 24 inch beeldscherm met daarnaast een 19 inch beeldscherm. Op die beeldschermen zijn zaken te zien zoals 3D Studio Max, After Effects, Photoshop en allerlei andere multimedia zaken. Tutorials kijken, inspiratie op doen, nieuwe dingen proberen, experimenteren, nog meer inspiratie op doen, ander programma openen, daarin experimenteren. Soms overdag, vaak in de avond en zo nu en dan in de nacht. Af en toe een Red Bull erbij, of wat borrelnootjes, of wat chips en lekker spelen met die leuke programma's. Heel wat uren achter de PC, weinig bewegen en veel tussendoortjes. Gevolg: kilo's komen erbij en die gaan er niet vanzelf af!

Om de kilo's kwijt te raken zit ik inmiddels 2x per week in de sportschool, maar dat is nou niet bepaald mijn favoriete plek om te zijn. Een hoop zweterige gezondheidsgoeroes die het liefst de hele dag met hun lichaam bezig zijn. Het is dat het nodig is voor mij anders zat ik toch echter liever ergens anders. Gelukkig heb ik een smartphone en kan ik tijdens het sporten wat series kijken of een stukje van een film. Tijdens de krachttraining Spotify aan en knallen. Na een uur tot anderhalf uur klaar en snel weer naar huis om bezig te zijn met de nerd uithangen. Uiteraard zonder de tussendoortjes en met een glas Crystal Clear in plaats van een blikje Red Bull.

Zijn er meer Tweakers die zich hierin herkennen? Het lijkt me namelijk sterk dat ik de enige ben O-) Hoe motiveer jij jezelf om te gaan sporten en het nog enigszins leuk te houden?

Volgende: De Bilt is niet heel Nederland! 04-'13 De Bilt is niet heel Nederland!
Volgende: Waarom het bloggedeelte op Tweakers.net een rommeltje is 04-'13 Waarom het bloggedeelte op Tweakers.net een rommeltje is

Reacties


Door Tweakers user Pruimenvlaai, vrijdag 12 april 2013 14:23

"Gelukkig heb ik een smartphone en kan ik tijdens het sporten wat series kijken of een stukje van een film."
Je doet geen krachttraining? Veel leuker dan cardio imo.

Door Tweakers user SomerenV, vrijdag 12 april 2013 14:25

Pruimenvlaai schreef op vrijdag 12 april 2013 @ 14:23:
"Gelukkig heb ik een smartphone en kan ik tijdens het sporten wat series kijken of een stukje van een film."
Je doet geen krachttraining? Veel leuker dan cardio imo.
"Tijdens de krachttraining Spotify aan en knallen." Iets verder lezen de volgende keer ;)

Door Tweakers user johnydoe, vrijdag 12 april 2013 14:40

Ik doe niet aan de sportschool, maar ga hardlopen. Daar lopen niet de hele tijd van die 'gezondheidsgoeroes'. Natuurlijk Spotify aan, maar daarnaast ook RunKeeper, MapMyRun en/of Zombies, run!
Achteraf al die statistiekjes bekijken, bijhouden en het zo uitkienen dat de volgende keer lekkerder gaat, oftewel, lekker de nerd uithangen en toch gezond bezig zijn ;)

Door Tweakers user onok, vrijdag 12 april 2013 14:45

Je bent al veel beter bezig dan de meeste Tweakers, ik moet ook sporten (niet vanwege kilotjes, dat is wel ok, maar meer vanwege m'n conditie, oftewel, de afwezigheid daarvan), maar ik heb me er nog niet toe kunnen zetten :P
De sportschool zal ik niet snel doen, dat vind ik echt pure geldverspilling, maar ik heb al wel een fiets gekocht (2e handsje uiteraard :P) en als het mooi weer is, ben ik van plan af en toe een stukje te gaan fietsen ;)

Door Tweakers user Wapster, vrijdag 12 april 2013 14:56

Ik doe aan basketbal en tennis. Een teamsport kan ook de motivatie zijn om te gaan sporten, ten eerste is het ook deel een spel, dus leuk en ten tweede als je een leuk team vindt dan is dat ook een extra motivatie om te gaan sporten. Voor mij werkt de spelcomponent ook goed. Ik zit ook wel eens in de fitness, maar dat is eigenlijk vooral met blessures of om deze te voorkomen en doe ik ook vanuit die motivatie.
Nadeel: je hebt vaste momenten in je week voor trainen (ook een voordeel) en, afhankelijk of je ook wedstrijden gaat spelen, ook in het weekend een wedstrijd.

Tennis is al makkelijker: wel de spelcomponent, je kan ook competitie spelen of zelf bepalen of je je voor een toernooi inschrijft. Verder kan je vrij spelen wanneer jou het uit komt (je hoeft maar 1 ander te regelen) en trainingen zijn vaak over iets kortere periodes, dus je kan je per 8 weken ofzo opgeven...

Door Tweakers user jacobras, vrijdag 12 april 2013 15:11

johnydoe schreef op vrijdag 12 april 2013 @ 14:40:
Ik doe niet aan de sportschool, maar ga hardlopen. Daar lopen niet de hele tijd van die 'gezondheidsgoeroes'. Natuurlijk Spotify aan, maar daarnaast ook RunKeeper [..]
Achteraf al die statistiekjes bekijken, bijhouden en het zo uitkienen dat de volgende keer lekkerder gaat, oftewel, lekker de nerd uithangen en toch gezond bezig zijn ;)
^ dit ...
onok schreef op vrijdag 12 april 2013 @ 14:45:
ik moet ook sporten (niet vanwege kilotjes, dat is wel ok, maar meer vanwege m'n conditie, oftewel, de afwezigheid daarvan)
^ ...en dit! :) Sinds een week begonnen met hardlopen (na 5 jaar lang totaal niets aan sport te hebben gedaan, daarvoor fietste ik nog wel 150km/week naar school) en het bevalt me aardig. Volg een beginnersschema, elke week stukje zwaarder zegmaar. Dat werkt motiverend! Statistiekjes van RunKeeper erbij en natuurlijk Spotify aan tijdens het lopen :)

Wilde al langere tijd gaan hardlopen, maar wat me uiteindelijk motiveerde was nieuwe omgeving. Ben bezig met afstudeerstage, en werkelijk elke (IT!-)collega om me heen doet wel wat aan sport, motivatie genoeg uit te putten :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 april 2013 15:12]


Door Tweakers user dragon3016, vrijdag 12 april 2013 15:18

Het beste is als je een maatje zover weet te krijgen om ook mee te gaan.
Dan kun je beetje met mekaar gaan concurreren en is ook gewoon gezellig.

Of een keer aan een les meedoen meestal stimuleert je instructeur je ook om zo nog wat meer je best te doen.

Door Tweakers user Gish, vrijdag 12 april 2013 18:38

Als de sportschool eigenlijk niet wat voor je is, is het ook niet verstandig om juist daar te gaan sporten. Je hebt eigenlijk geen zin omdat je het niks vind, dus dan is de motivatie al half afwezig. Zoek een sport waar je wel plezier aan hebt, dat levert veel meer op.

Ik zelf zwem twee keer per week en speel elke woensdagavond een potje volleybal. Recreatief niveau, maar het gaat er met regelmaat hard aan toe (veel spelers die lang hebben gespeeld in competitieverband). Als het ff kan squash ik ook nog tussendoor en een half jaar geleden liep ik elke week 2 a 3 keer hard. Dat laatste ben ik mee gestopt. Waarom? De enige motivatie was kilo's eraf en conditie verbeteren, maar leuk vond ik het niet. De andere sporten wel. Gevolg is dat ik in het afgelopen half jaar nog geen enkele sportavond gemist heb - op een keer kotsmisselijk zijn na -, m'n conditie wordt veel beter en de kilo's gaan er ook nog eens langzaam af. Wat wil je nou nog meer :P

En inderdaad een gouden tip van dragon3016: zoek een maatje. Dat werkt heel erg goed.

Mocht je niet weten welke sport je nou echt leuk vind, ga het dan gewoon proberen. Er zijn veel verenigingen waar je voor niets een paar keertjes mee mag doen of eventueel voor een kleine vergoeding (heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt). Oh, en met een teamsport pak je ook nog ff het sociale aspect mee! :D

Zo, nu zal ik ophouden met doen alsof ik het allemaal beter weet :+ hahaha

Door Tweakers user BdK9001, vrijdag 12 april 2013 19:47

Ik heb vroeger veel gesport (dagelijks 20 km retour naar school) en daarnaast nog zelf wielrennen, maar dat is sinds het studeren behoorlijk ingekakt. 2,5 jaar geleden sportschoolabbo genomen en op mn piek stond ik 4-6x per week aan de cardio en krachttraining. Helaas was dit net een beetje teveel voor mn budget. Het afgelopen jaar op een paar keer hardlopen na nauwelijks gesport, dus ik kan niet wachten tot na het weekend, wanneer het droog ťn warm is, dan lekker knallen met de racefiets ^^

Door Tweakers user sfranken, vrijdag 12 april 2013 21:03

Ik fiets heel veel, dat houd mij goed op gewicht en redelijk fit. Verder doe ik, als krachtstraining-vervanger (is dat een woord?), aan schietsport (probeer jij maar eens ongv 50 schoten redelijk stil te blijven staan met een kilo of drie in je armen...)

Door Tweakers user Clementine, vrijdag 12 april 2013 21:40

3 x per week naar de sportschool. 20 minuten cardio en voor de rest krachttraining.

Toen ik begon met studeren woog ik 90 en nu 75 met spiermassa waar dat eerst niet het geval was. Je hoeft als tweaker & student niet altijd zwaarder te worden ;)

Door Tweakers user McGryphon, vrijdag 12 april 2013 22:12

2 keer per week fitness hier. Af en toe 1 keer, als ik weinig tijd heb. Daarnaast vaak nogal lompe bijbaantjes zorgen ervoor dat ik sinds ik bijna 2 jaar terug ben begonnen met studeren van 103 naar 89 kg ben gegaan en er alleen sterker bij ben geworden.

En als je eenmaal zo ver bent is gemotiveerd blijven gewoon een kwestie van oude foto's terugkijken ;)

Oh @sfranken: als dat ook telt dan zijn mijn twee keer per week handboogschieten vast ook het vermelden waard. Zo zag ik het zelf niet helemaal, maar op zich... Enkele kilo's aan gerei vasthouden terwijl er een kleine 20 kilo spanning op staat voor 70+ schoten zal inderdaad vast relevant zijn :+

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 april 2013 22:13]


Door Tweakers user SomerenV, vrijdag 12 april 2013 22:28

Vanavond weer een uur en kwartier in de fitness-zaal gezeten. 45 minuten cardio, de rest kracht :) Overigens mooi om te zien dat er toch een hoop mede-Tweakers zijn die regelmatig aan sport doen. Neemt het beeld van de 'ongezonde geek' toch een beetje weg. Bij mij komt de minder dan 80kg-grens steeds dichterbij en da's voor mij echt een mijlpaal! Daarna op naar de 75! :9~ Dat buikje is er voor de zomer begint helemaal van af als het aan mij ligt :9

@Gish: Ik heb in mijn jongere jaren aan judo en badminton gedaan maar met beide gestopt. Ik ben gewoon totaal niet into sport, ongeacht welke sport het is. Bij mij blijft dus de motivatie om de kilo's eraf te krijgen en m'n lichaam wat meer in conditie te brengen. Daarnaast heb ik een enorm lieve vriendin die me altijd goed weet te motiveren, en logisch ook, want een vriendje met een 'niet verkeerd' lichaam is natuurlijk alleen maar fijn!

Door Tweakers user Gish, zaterdag 13 april 2013 01:40

Wel knap denk ik dat je zo gemotiveerd blijft. KUTGW zeggen we dan :D

Door Tweakers user syl765, zaterdag 13 april 2013 09:21

Als je in een bosrijke omgeving woont, dan is de mountain bike ook erg leuk.

Zelf je tijd indelen is wel een voordeel.
Het weer van de laatste tijd een nadeel..

Door Tweakers user J3ll3nl, zaterdag 13 april 2013 11:25

Sporten is voor mij echt een must.

Als developer loopt m'n hoofd savonds vaak helemaal vol en krijg ik het idee dat m'n ram geheugen weer aan vernieuwig/verruiming toe is. Daarnaast merk ik dat je beter presteerd en beter in je vel zit (Al is het wat strak)

Gelukkig heb ik een aantal vrienden die niet ook op kantoor zitten en dezelfde argumenten aanvoeren.

Ik zelf doe 1 keer in de week fitness. Dit wil ik nu om gaan zetten in spinnen omdat m'n vriendin een echte fietser is. Of dat wat wordt is nog afwachten.

Wat ik iedereen kan aanraden is squashen.
impulsief, competitief en gezellig. We huren 1 baan 2x40 minuten en gaan er met ons 4en heen. Zo hoef je niet de gehele tijd te spelen en kun je tussendoor nog even de laatste nieuwtjes bespreken en spelen met de gadgets uiteraard :p Na enkele maanden ben je op goed niveau en wil je niets anders!

Door Tweakers user Patrickkkk, zaterdag 13 april 2013 11:53

Alle adviezen hierboven kan ik beamen (groepssport/maatje/zoek een leuke sport)

ikzelf heb gevoetbald, getennist, gezwommen maar tegenwoordig doe ik aan klimmen! het voordeel/nadeel is dat dit niet alleen kan, dus zo af en toe ga ik ook nog naar de sportschool. en ik doe als ik niet gesport heb thuis oefeningen (sinds kort), heb zelf wat gewichten, maar er zijn super veel oefeningen welke zonder gewichten kunnen.

zoals gezegd even sporten maakt je hoofd ook lekker leeg.

Door Tweakers user rusman, zaterdag 13 april 2013 13:21

Ik gebruik zelf sporten als rust moment en uitlaatklep. Even nergens meer aan denken en tot rust komen. Ik loop al een half jaar met problemen in mijn schouder en sinds ik aan het sporten ben (2 a 3x per week) merk ik dat het beter gaat. Ik hoef minder vaak naar de fysio (dry needling is echt killing!) en ik voel me veel fitter. Slaap beter doordat ik gesloopt ben na het sporten en het voelt echt heel goed.

Kan het je zeker aanraden om ook deel te nemen aan groepslessen dit stimuleert mij veel meer om jezelf maximaal te geven. Daarnaast heb ik 1x per week nog een personal trainer die mij in een half uur kracht training mij helemaal maximaal kan laten gaan.

Door Tweakers user besluitloos, zaterdag 13 april 2013 21:04

Ik heb een aantal jaren geleden gekickboxt (recreanten thai box eigenlijk, geen wedstrijden dus). Dat ging super, in no-time vlogen de kilo's er af, de spieren groeiden als paddestoelen en de conditie kwam na verloop van tijd vanzelf op pijl. En ik kreeg les van een wereldkampioen thaibox, en een ex-klasgenoot die ook europees kampioen was.

Nu ben ik verhuist en doe al een aantal jaren niet meer aan sport. Het gevolg laat zich raden. Dus ik ging terug naar de kickbox school waar ik nu woon. Maar hun idee van een opwarming was bijna 45 minuten LOOP-'SPELLETJES'. Lopen... Hoe kom je er bij.

In de vorige school was er een goede en uitgebreide opwarming, maar zeer weinig cardio.
Ze pushen je in de oefeningen en in het sparren verder en verder, en zo komt je conditie vanzelf wel. Het was 3x per week, 1,5 uur en wie interesse had kon op zaterdag cardio komen doen. Dat was vooral lopen, soms ook zwemmen.

Maar hier gingen ze dus de helft van de les lopen, en dat is niet mijn ding en ga dus niet meer. Een tijdje geleden heb ik Fitocracy ontdekt. Dat werkt goed, het motiveert je om vol te houden en om langzaam op te bouwen. Er zit ook een leuke community achter. Als je een level omhoog gaat - ohja, het is met levels 'n shit, echt iets voor geeks/gamers - als je dus een level omhoog gaat of een achievement haalt kan je ineens een bericht krijgen van een willekeurige gebruiker in de trand van "wow, you're doing great". En elkaar volgen enzo, eventueel koppelen met facebook, twitter,... als je dat wil.

En er zit vanalles in. Zowel dingen die je thuis kan doen, als specifieke fitnessapparaat-oefeningen.

Maar ik moet toegeven dat nadat ik eens een weekje griep heb gehad de draad niet meer heb opgepikt. Maar ik ga wel nog steeds een uurtje of twee per dag wandelen met de hond.

Maar het liefst van al zou ik graag terug een goeie kickbox of thai box school vinden waar ze niet zo gefocust zijn op conditie.

conditie is belgisch voor uithoudingsvermogen

Door Tweakers user Bartjezz, zondag 14 april 2013 08:51

*kuch* Werkt verbazingwekkend goed! Het gaat niet snel, maar ben in een half jaar tijd 7 kilo blijvend afgevallen.

Door Tweakers user Randfiguur, zondag 14 april 2013 17:49

Ik heb dumbbells gekocht en sport thuis. Geen zwetende gezondheidsgoeroes dus! ;) Op internet (YouTube) zijn veel oefeningen en uitleg te vinden. Ik doe er in totaal ongeveer 20, waaronder oefeningen waarbij ik alleen lichaamsgewicht gebruik. Ik stretch en doe kort warm-up, en verhoog elke paar weken het gewicht en de herhalingen. Kwestie van deskundige artikelen/video's raadplegen en goed naar je lichaam luisteren. Sowieso tot het uiterste gaan, dan boek je zeker vooruitgang.

Ik werk thuis en het is superlekker om de dagelijkse routine te onderbreken met per week 3 of 4 x 45 minuten knallen. Sommige spiergroepen zijn thuis lastig te trainen, maar het feit dat er bij gebruik van losse gewichten extra spieren ingezet worden om je balans te houden (i.t.t. sportschoolmachines die spieren isoleren), weegt daar wel tegenop. Heb elke keer weer flinke (maar gezonde late) spierpijn.

Tip: niet langer dan een uur aan krachttraining doen, dat is zinloos qua spieropbouw ivm afnemende testosteron (google maar). En het is heel belangrijk om je dieet aan te passen. Natuurlijk om af te vallen, maar ook om je spieren snel te voeden. Dat betekent voor mijzelf veel water, fruit, kwark en ei(wit). Plus ik drink geen alcohol op dagen dat ik sport of spierpijn heb. Het spul vertraagt spierherstel en droogt je uit. Dat samen zorgt ervoor dat ik een stuk gezonder leefde dan voorheen. Voel me fitter en ben veel minder stijf. Iets stoms als een nekspier verrekken als ik simpelweg mijn hoofd omdraai is er bijvoorbeeld niet meer bij.

Nu klink ik een beetje als een soort enorme sportfreak of wannabe bodybuilder, maar dat is niet zo. Ik sport alleen graag zo efficiŽnt mogelijk! ;)

[Reactie gewijzigd op zondag 14 april 2013 18:07]


Door Tweakers user zwjma, zondag 14 april 2013 23:20

Ik herken mij er absoluut niet in! Ik zou volgens jouw verhaal een 'zweterige gezondsheidgoeroe' zijn, haha! Ik ben nu een fanatiek powerlifter.

Grappig is dat ik hiervoor nooit echt sportief ben geweest. Ik heb vroeger een jaartje op voetbal en judo gezeten maar dat bleek helemaal niks voor mij te zijn. Ik hield het liever op gamen en ik bevond me net als jij altijd achter mijn beeldschermen. Op aandringen van een vriend ben ik naar de sportschool gegaan.

In het begin was het maar wat aankloten natuurlijk maar ik merkte dat ik eindelijk eens goed was in een sport dus dat motiveerde mij enorm. Ik begon mezelf te verdiepen in voeding en training. Zo werd ik dus steeds meer verslaafd aan het tillen van gewichten. Ik sport/coach nu nog 4 of 5 keer in de week.

Ik begrijp jouw gevoel wel helemaal. Ik voelde mij in het begin ook helemaal niet op mijn gemak. Gelukkig trok dat later bij want nu heb ik veel vrienden gemaakt en voel ik me veel meer zelfverzekerd en gezonder dan toen ik niks deed behalve 'nerd' zijn!

[Reactie gewijzigd op zondag 14 april 2013 23:22]


Door Tweakers user Blubber, maandag 15 april 2013 14:34

Als slechtziende nerd heb ik een dubbel 'excuus' om niet buiten te komen, laat staan te sporten :). De laatste tijd neem ik altijd de bus vanaf een halte iets verderop, zodat ik toch 20m per dag flink door kan lopen, ik moet zeggen dat dat wonderen doet, alhoewel het niet erg snel gaat ben ik toch al een aantal kilos kwijt.

Die gezondheidsgoeroes vind ik zelf extreem irritant en probeer ik derhalve te vermijden als de pest. Naar een sportschool gaan zou ik dan ook nooit doen, te veel om mij aan te storen :).

Door Tweakers user XM86BX, maandag 15 april 2013 16:08

Probeer de cookies zoveel mogelijk te vermijden. Dan word ik niet te dik van dat geÔnternet. :P

Door Tweakers user Ps3gamer91, maandag 15 april 2013 16:27

OF of of !!!: een draadloos toetsenbord aansluiten en dat toetsenbord een verdieping hoger/lager en telkens als je wilt typen naar boven of naar beneden lopen. Verbrand je veel calorieen

Wat een innovativiteit

Door Tweakers user Xaph, maandag 15 april 2013 17:29

Neem je beste vriend mee naar de sportschool ;)

Door Tweakers user brrrbaybay, dinsdag 16 april 2013 11:55

Ik ben een jaartje geleden begonnen nadat ik het spuugzat was dat ik geen conditie had en er een 'welstandsbuikje' begon te groeien.
Ik heb hiervoor een paar keer een personal trainer ingehuurd die me aan de krachttraining volgens het HIT principe heeft gezet. Ik train nu drie keer in de week ongeveer twintig minuten en het werkt als een tierelier. Doordat ik een schema bijhoud, zie ik elke week vooruitgang en dat is enorm motiverend om te blijven gaan. Als je weinig tijd te besteden hebt ,dan kan ik dit zeker aanraden.

Door Tweakers user Dennisjeee, dinsdag 16 april 2013 12:33

Ik ben zelf systeembeheerder, en sport al 6x per week al 10 jaar lang. Ik ben altijd blij als ik na een lange werkdag me agressie in de sportschool even kan uitbuiten Tja.. waarom doe ik het eigenlijk? Omdat ik geen dikke vette nerd wil zijn die later suikerziekte krijg of andere ziektes te veel om op te noemen.
En voor de mensen die het leuk vinden om thuis te trainen, google maar is op Insanity Workout en download de dvd`s maar. Doe dat 3 a 4x in de week en jullie hebben geen sportschool meer nodig om fit te blijven.

Door Tweakers user rsoeting, dinsdag 16 april 2013 14:50

Voor mij het zelfde verhaal. Geen conditie en een "buikje". Vooral het feit dat even stoeien met de kleine me behoorlijk tegen valt, heeft me bewogen weer eens wat te gaan doen.
2 x in de week zo'n 45 minuten in de cardio hoek van de sportschool moet resultaat hebben, hoop ik.
Zo zie je maar, bent echt niet de enige.... ;)

Door Tweakers user Outerspace, dinsdag 16 april 2013 17:17

Ik kan mijn agressie prima kwijt in waterpolo. Op dit moment train ik met een team dat hoger geplaatst is om zo mijn conditie optimaal te krijgen. Daarnaast kan je helemaal los gaan als je een bal moet gooien op doel, of de tegenpartij moet stoppen.

Door Tweakers user GWTommy, dinsdag 16 april 2013 18:58

Ik beschouw mezelf ook als aardige nerd, of liever gezegd die hard coder. Toch sta ik elke dag in de sportschool mezelf af te beulen. Inmiddels ben ik bijna 20 jaar, een jaar geleden begonnen met sporten, in eerste instantie puur om in vorm te komen. Nou moet ik wel aantekenen dat ik redelijk goed gebouwd ben, wat al een stuk helpt. Toen ik begon had ik het idee 'ik wil breed worden', ik ging twee a drie keer per week sporten, puur krachttraining. Afgelopen zomer ben ik niet op vakantie geweest; al mijn vrienden waren weg en ik zat weken lang op m'n studentenkamertje en in de zon. Halverwege ben ik, zonder me iets voor te nemen, begonnen met elke dag naar de sportschool te gaan. Hierbij lette ik nog niet op mijn voeding.

In het begin is dit redelijk zwaar, maar naarmate je het kleine beetje resultaat ziet en je simpelweg zwaardere gewichten pakt en minder moeite daarmee hebt begin je het leuker te vinden. Ik ben dan ook steeds intensiever gaan trainen. In september ben ik begonnen met cardio. Dit heb ik tot begin december volgehouden, naast mijn steeds zwaarder geworden krachttraining hield ik dit niet meer vol. Dit had ook enkele andere oorzaken. Vanaf december heb ik een professioneel schema voor krachttraining en let ik ook op mijn voeding (hier heb ik ook een schema voor, maar bedenk vooral dat ik vroeger soms weken had dat de frietpan elke dag aan stond, sinds september heeft die niet meer aangestaan). Naast dat ik het lekker vind om goed te trainen is het resultaat ook zeer belangrijk natuurlijk. Om de zware trainingen te kunnen bijbenen ben ik stapsgewijs ook begonnen met voedingssupplementen, eerst Whey eiwitshakes, daarna creatine (de goeie, waar je geen waterige spieren van krijgt) en af en toe Strong (Google maar, leuk spul). Ik zorg dat ik 4000 kcal per dag binnen krijg, waarvan 30% eiwitten, 55% koolhydraten en 15% (goede) vetten. In train dan ook voor veel droge massa, vraag mij niet 100 herhalingen van een biceps oefening te doen met amper gewicht.

Sinds december is het bij mij dus aardig hard gegaan en ik ben dan ook aardig afgetraind. Momenteel zit ik op 6,4% lichaamsvet en 6 kilo spiermassa er bij. Ik ben geheel gestopt met alcohol drinken (als student) en ik rook niet meer. Het bevalt me alles, sommige mensen zeggen dat ik gek ben (kan kloppen), maar voor mij is het routine, bijna een verslaving. Gezond leven (ik ben van extreem ongezond naar extreem gezond gegaan) bevalt me ook alles, je voelt je een stuk lekkerder. Qua tijd is het vaak lastig, maar wil je wat bereiken zul je dit zelf moeten inplannen. Discipline, motivatie en doorzettingsvermogen zijn zeer belangrijk.

Ik sta vaak genoeg in de kroeg of ergens anders dat mensen vragen: wat studeer je? Als ze informatica horen geloven ze hun oren niet. Ik ben heel blij dat ik het stereotyp bij deze mensen deels kan wegnemen. Wat nog leuke is, is dat mensen die mij niet kennen en me alleen zien, denken dat ik zo'n macho ben, op het moment dat ze me leren kennen komen ze er direct achter dat ik een enorm verlegen nerd ben.

Ik denk dat dat een belangrijke les moet zijn voor 'de mensen', een nerd ben je van binnen, niet hoe je er uit ziet.

Aan de poster: super dat je zo bezig bent, ga zeker zo door. Naast het feit dat gezond leven (en dus veel sporten) super goed is, geeft het ook een boost in je hele leven, je voelt je lekkerder en gaat veel meer plezier krijgen in het uren zitten staren naar je scherm, want dat is toch waar bij ons allen het hart ligt. Succes (lees: resultaat, op korte EN langere termijn) is puur afhankelijk van je discipline. Geef zeker niet of en wat nog veel veneiniger is: denken een weekje over te kunnen slaan, zodra het even uit je systeem is, is het vaak direct voor lange tijd, daarna beginnen is dan veel lastiger dan die ene keer dat je geen zin hebt over te slaan. Wat ook een goeie tip is: veel sportscholen bieden gratis persoonlijk advies/training aan. Dan helpt zo'n 'altijd beter wetende personal trainer je', zeker voor je motivatie is dit op lange termijn goed, ook zul je veel sneller je resultaat bereiken. En voor de mensen die echt die hard zijn en een teveel aan discipline hebben is de Insanity Workout waar Dennisjeee het over heeft inderdaad een hele goeie, dit sloopt je wel geheel. Laatste tip: zoek iemand die het zelfde doel (stel een doel voor je zelf, anders weet je niet waarom je traint) en 'niveau' heeft en ga samen sporten, dan is het een stuk lastiger om een keer niet te gaan.

Ohja: naarmate je vaker gaat heb je nooit meer last van spierpijn, misschien dat dat ook mensen motiveert ;-)

Door Tweakers user friggler, woensdag 17 april 2013 15:30

Ik voel mezelf ook absoluut niet thuis in de sportschool, daarom heb ik ervoor gekozen om te gaan hardlopen. Gewoon op een vrij rustig tempo, wat goed is voor de vetverbranding. Langzaamaan opgebouwd en nu loop ik in zo'n 45-50 minuten ruim 7 km.

Door Tweakers user Wampa1, woensdag 17 april 2013 15:52

GWTommy schreef op dinsdag 16 april 2013 @ 18:58:
Ik beschouw mezelf ook als aardige nerd, of liever gezegd die hard coder. Toch sta ik elke dag in de sportschool mezelf af te beulen. Inmiddels ben ik bijna 20 jaar, een jaar geleden begonnen met sporten, in eerste instantie puur om in vorm te komen. Nou moet ik wel aantekenen dat ik redelijk goed gebouwd ben, wat al een stuk helpt. Toen ik begon had ik het idee 'ik wil breed worden', ik ging twee a drie keer per week sporten, puur krachttraining. Afgelopen zomer ben ik niet op vakantie geweest; al mijn vrienden waren weg en ik zat weken lang op m'n studentenkamertje en in de zon. Halverwege ben ik, zonder me iets voor te nemen, begonnen met elke dag naar de sportschool te gaan. Hierbij lette ik nog niet op mijn voeding.

In het begin is dit redelijk zwaar, maar naarmate je het kleine beetje resultaat ziet en je simpelweg zwaardere gewichten pakt en minder moeite daarmee hebt begin je het leuker te vinden. Ik ben dan ook steeds intensiever gaan trainen. In september ben ik begonnen met cardio. Dit heb ik tot begin december volgehouden, naast mijn steeds zwaarder geworden krachttraining hield ik dit niet meer vol. Dit had ook enkele andere oorzaken. Vanaf december heb ik een professioneel schema voor krachttraining en let ik ook op mijn voeding (hier heb ik ook een schema voor, maar bedenk vooral dat ik vroeger soms weken had dat de frietpan elke dag aan stond, sinds september heeft die niet meer aangestaan). Naast dat ik het lekker vind om goed te trainen is het resultaat ook zeer belangrijk natuurlijk. Om de zware trainingen te kunnen bijbenen ben ik stapsgewijs ook begonnen met voedingssupplementen, eerst Whey eiwitshakes, daarna creatine (de goeie, waar je geen waterige spieren van krijgt) en af en toe Strong (Google maar, leuk spul). Ik zorg dat ik 4000 kcal per dag binnen krijg, waarvan 30% eiwitten, 55% koolhydraten en 15% (goede) vetten. In train dan ook voor veel droge massa, vraag mij niet 100 herhalingen van een biceps oefening te doen met amper gewicht.

Sinds december is het bij mij dus aardig hard gegaan en ik ben dan ook aardig afgetraind. Momenteel zit ik op 6,4% lichaamsvet en 6 kilo spiermassa er bij. Ik ben geheel gestopt met alcohol drinken (als student) en ik rook niet meer. Het bevalt me alles, sommige mensen zeggen dat ik gek ben (kan kloppen), maar voor mij is het routine, bijna een verslaving. Gezond leven (ik ben van extreem ongezond naar extreem gezond gegaan) bevalt me ook alles, je voelt je een stuk lekkerder. Qua tijd is het vaak lastig, maar wil je wat bereiken zul je dit zelf moeten inplannen. Discipline, motivatie en doorzettingsvermogen zijn zeer belangrijk.

Ik sta vaak genoeg in de kroeg of ergens anders dat mensen vragen: wat studeer je? Als ze informatica horen geloven ze hun oren niet. Ik ben heel blij dat ik het stereotyp bij deze mensen deels kan wegnemen. Wat nog leuke is, is dat mensen die mij niet kennen en me alleen zien, denken dat ik zo'n macho ben, op het moment dat ze me leren kennen komen ze er direct achter dat ik een enorm verlegen nerd ben.

Ik denk dat dat een belangrijke les moet zijn voor 'de mensen', een nerd ben je van binnen, niet hoe je er uit ziet.

Aan de poster: super dat je zo bezig bent, ga zeker zo door. Naast het feit dat gezond leven (en dus veel sporten) super goed is, geeft het ook een boost in je hele leven, je voelt je lekkerder en gaat veel meer plezier krijgen in het uren zitten staren naar je scherm, want dat is toch waar bij ons allen het hart ligt. Succes (lees: resultaat, op korte EN langere termijn) is puur afhankelijk van je discipline. Geef zeker niet of en wat nog veel veneiniger is: denken een weekje over te kunnen slaan, zodra het even uit je systeem is, is het vaak direct voor lange tijd, daarna beginnen is dan veel lastiger dan die ene keer dat je geen zin hebt over te slaan. Wat ook een goeie tip is: veel sportscholen bieden gratis persoonlijk advies/training aan. Dan helpt zo'n 'altijd beter wetende personal trainer je', zeker voor je motivatie is dit op lange termijn goed, ook zul je veel sneller je resultaat bereiken. En voor de mensen die echt die hard zijn en een teveel aan discipline hebben is de Insanity Workout waar Dennisjeee het over heeft inderdaad een hele goeie, dit sloopt je wel geheel. Laatste tip: zoek iemand die het zelfde doel (stel een doel voor je zelf, anders weet je niet waarom je traint) en 'niveau' heeft en ga samen sporten, dan is het een stuk lastiger om een keer niet te gaan.

Ohja: naarmate je vaker gaat heb je nooit meer last van spierpijn, misschien dat dat ook mensen motiveert ;-)
Ik kan me totaal vinden in jouw verhaal. Mensen denken vaak ten onrechte dat ik een macho ben en niet aanspreekbaar. Dit komt dan soms ook deels door mijzelf, doordat ik dan ook geen moeite doe om een gesprek te starten. Nu ik regelmatig naar de sportschool ga voel ik me beter en zelfverzekerder, en stap ik sneller op mensen af om simpelweg een praatje te maken.

Door Tweakers user lutkeveld, woensdag 17 april 2013 16:57

Dagelijks ong 50km heen en terug fietsen naar school is al een sport op zich voor mij :+. Daarnaast fiets ik nog 5 km heen en terug naar mijn 1 uur durende voetbaltraining op dinsdag en donderdag. Helaas nu amper beweging omdat ik in het ziekenhuis lig, maar er komen geen kilo's bij omdat ik de helft van de tijd geen eten mag hebben :+

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 april 2013 16:57]


Door Tweakers user Rabbitto, donderdag 18 april 2013 10:28

Ik zit per dag heel wat uurtjes achter de pc. Zeker nu met mijn 10 maanden durende stage zit ik eigenlijk alleen maar voor dat scherm, en nee ik ben geen ICT'er maar jurist.

Ik ben van plan om vanaf juni naar de sportschool te gaan. Dit doe ik niet vanwege de ''lol'' maar vanwege een doelstelling dat ik wat strakker wil zijn tegen de tijd dat ik op vakantie ga.

Dus qua afvallen heb ik weinig tips , maar ik weet wel beter als geen ander dat de discipline pas wordt ontwikkeld als je een doel/noodzaak hebt.

Door Tweakers user TW_RdV, donderdag 18 april 2013 10:46

Krantenwijk, iemand? Betaalde fitness ;).
Kan zowel na je werk/hobby (als nachtbraker) en dan lekker slapen :O , of als frisse dagstart gebruikt worden :).
En je hebt weer wat extra euro's voor meer apparatuur / gadgets / belastingdienst.

[Reactie gewijzigd op donderdag 18 april 2013 10:52]


Door Tweakers user Azerox, donderdag 18 april 2013 12:18

Ik ga elke dag naar de sportschool, ma-woe-vrij fitness en di-do boksen.
Hele dagen achter je PC zitten is niet zo gezond, en je moet jezelf dan wel even bijhouden.

Door Tweakers user SomerenV, donderdag 18 april 2013 15:18

Damn, toch heel wat meer Tweakers die op hun lichaam letten dan ik had verwacht! Ook flink wat meer reacties dan ik had verwacht. Doet me toch wel goed om van iedereen te lezen wat ze doen en hoe vaak ze het doen. Ook leuk om te lezen dat iedereen op zijn of haar eigen manier aan sport doet en dat het niet alleen maar sportscholen zijn die voorbij komen.

Zelf heb ik helaas wat minder goed nieuws. Eergisteren ben ik, terwijl ik op de fiets op weg was naar m'n werk, aangereden door een auto. Ik werd op een rotonde geschept (de auto raakte de achterkant van m'n fiets met zo'n 20km/u terwijl ik zelf ongeveer 25km/u ging) en ben toen een stukje doorgeschoven over het asfalt. De schade: flink wat schrammen op m'n handen, een schram op m'n hoofd, een aantal licht gekneusde ribben, een stijve arm, spierpijn in m'n schouders en wat lichte kneuzingen in m'n handen. Het valt allemaal wel mee gezien de omstandigheden, maar krachttraining gaat nu bijvoorbeeld even niet meer omdat ik maar weinig kracht kan zetten met m'n handen en arm.

Wel had ik vandaag een mijlpaaltje! Ik trok een broek aan, maar die kwam me niet bekend voor. Naar beneden gelopen, m'n moeder gevraagd en die zei dat het waarschijnlijk een broek van m'n broertje is :+ Ik heb wel vaker een broek van hem op m'n kamer gevonden (foutje bij het doen van de was ofzo) maar dan kreeg ik de knoopjes met geen mogelijkheid dicht. Deze broek zit dan wel wat strakker dan ik gewoon ben maar hey, het past! _/-\o_

Maar blijf maar komen met de leuke reacties! Vind het echt prachtig om te lezen :) Morgen ga ik weer naar de sportschool, maar dan wel alleen wat cardio doen met m'n beschadigde lijf ^^

Door Tweakers user TW_RdV, vrijdag 19 april 2013 13:05

Ik denk dat je uiteindelijk gedwongen wordt rustiger aan te doen, zeker als je gekneusde ribben gaan protesteren. En let ook op dat je korsten niet van je handen afspatten als je net teveel kracht zet :+ .
Maar laat je niet weerhouden om te gaan. Beter rustiger doorgaan dan een aantal weken niets doen. Scheelt weer in bijhouden van je conditie.
Succes!! En houden zo, met die broeken

[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 april 2013 13:06]


Door Roland de Leeuw, vrijdag 19 april 2013 16:47

Ik ken het, heb het geprobeerd, maar vond er niets aan. Ik ben bezig om mijn brevet te halen met de paramotor! Betaalbaar, inspannend, spannend, leuk en in de open lucht!

Ik had echt spierpijn in mijn schouders na de grond trainingen, het leuke vind ik dat je naar een doel toewerkt.

Door Tweakers user 16610LV, zondag 21 april 2013 21:28

2x per week naar de sportschool. Zo,zo... En hoe lang ga je dan? 1,5 uur? 3 uur per week bewegen effectief misschien 2 uur bewegen, ja dat gaat zeker een hoop verschil maken als je de rest van de 168 uur slaapt of achter je bureau zit met een hartslag van 60.

En dan zeker met een intensiteit van 0,0 en rusttijden van een uur de apparaten bezet houden? 'Ik wil hier niet zijn' en 'hoe eerder ik naar huis kan hoe beter' .. Blijf alsjeblieft gewoon thuis. Dan hoef je je zelf ook niet voor de gek te houden.

Tip: formuleer je doelen (SMART) en maak daarvoor een effectief trainschema voor 8 weken. Ga je zelf HEEL GOED inlezen over voeding en maak kennis met de drie macronutriŽnten en de nut en noodzaak hiervan. Hoe meer je over voeding weet, hoe beter je kan bepalen wat in jouw geval goed is om te eten. Iemand die 2/3 van de dag in een stoel zit heeft bijvoorbeeld veel minder koolhydraten nodig dan een bouwvakker. En koolhydraten in vormen van suiker is Łberhaupt uit den bozen (tenzij je een marathon aan het lopen bent).

Ik spreek uit ervaring en ik maak me kwaad om dit soort onnozel gelul. Als je wat aan die extra kilo's wil doen moet je wel met een plan komen. Mijn vetpercentage was 3 jaar geleden nog 25% en zit nu op de 8%. Niet omdat ik zo ontzettend veel sport (maar 4x per week) maar omdat ik gewoon weet hoe ik mijn training zo effectief mogelijk maak en alles wat ik in mijn mond stop ik ook daadwerkelijk nodig heb! fris, alcohol, fast-food en suiker komt mijn mond niet in.

Blijkbaar voel je je klote en ben je opzoek naar anderen die zich in jouw verhaal kunnen vinden. Wat schiet je er mee op? Tijdens het schrijven van dat onzinnige stuk tekst had je ook een rondje kunnen hollen.

Geloof mij, er is geen ideaal moment in het leven waarop je zegt: "zo, nu ben ik er klaar voor, nu ga ik eens wat aan mijn overgewicht doen".

Het is allemaal mentaal. Ga een keer, slechts 1 keer, om 06:00 de deur uit en loop een rondje van 5km. Ervaar eens hoe je je voelt als je buurman net z'n bed uit komt rollen en verdwaast achter het keukenraam z'n koppie koffie inschenkt en jouw dag al goed begonnen is.

Je hebt maar ťťn leven te leven, dus waarom wachten op het 'ideale moment' dat nooit zal komen?


Die pens gaat niet vanzelf weg, daar moet hard voor gewerkt worden en is een proces waar kennis en discipline voor nodig is. Zorg voor de kennis en een duidelijke strategie, alleen dan gaat het je lukken. Als je eenmaal resultaat ziet (en voelt!!) is het zeer eenvoudig vol te houden

Succes er mee.

Life's not about waiting for the storm to pass, so learn to dance in the rain.

[Reactie gewijzigd op zondag 21 april 2013 21:34]


Door Tweakers user GWTommy, dinsdag 23 april 2013 23:41

SomerenV schreef op donderdag 18 april 2013 @ 15:18:
Damn, toch heel wat meer Tweakers die op hun lichaam letten dan ik had verwacht! Ook flink wat meer reacties dan ik had verwacht. Doet me toch wel goed om van iedereen te lezen wat ze doen en hoe vaak ze het doen. Ook leuk om te lezen dat iedereen op zijn of haar eigen manier aan sport doet en dat het niet alleen maar sportscholen zijn die voorbij komen.

Zelf heb ik helaas wat minder goed nieuws. Eergisteren ben ik, terwijl ik op de fiets op weg was naar m'n werk, aangereden door een auto. Ik werd op een rotonde geschept (de auto raakte de achterkant van m'n fiets met zo'n 20km/u terwijl ik zelf ongeveer 25km/u ging) en ben toen een stukje doorgeschoven over het asfalt. De schade: flink wat schrammen op m'n handen, een schram op m'n hoofd, een aantal licht gekneusde ribben, een stijve arm, spierpijn in m'n schouders en wat lichte kneuzingen in m'n handen. Het valt allemaal wel mee gezien de omstandigheden, maar krachttraining gaat nu bijvoorbeeld even niet meer omdat ik maar weinig kracht kan zetten met m'n handen en arm.

Wel had ik vandaag een mijlpaaltje! Ik trok een broek aan, maar die kwam me niet bekend voor. Naar beneden gelopen, m'n moeder gevraagd en die zei dat het waarschijnlijk een broek van m'n broertje is :+ Ik heb wel vaker een broek van hem op m'n kamer gevonden (foutje bij het doen van de was ofzo) maar dan kreeg ik de knoopjes met geen mogelijkheid dicht. Deze broek zit dan wel wat strakker dan ik gewoon ben maar hey, het past! _/-\o_

Maar blijf maar komen met de leuke reacties! Vind het echt prachtig om te lezen :) Morgen ga ik weer naar de sportschool, maar dan wel alleen wat cardio doen met m'n beschadigde lijf ^^
Hoe kan een auto die achter je rijdt met een lagere snelheid jou scheppen? Of lees ik verkeerd? :P

Verder bestaat er in mijn ogen geen betere revalidatie dan krachttraining. En dan bedoel ik niet de krachttraining zoals je die deed, maar vooral met lichte dumbells en vooral veel herhaling op de apparaten met heel weinig gewicht. Zolang het bewegen geen pijn doet zou ik dat zeker doen, kan alleen in je voordeel werken, je blifjt soepel en straks weer volle bak beginnen in een stuk makkelijker.

@16610LV: Je hebt zeker gelijk en ik kan me ook wel vinden in je ergernis. Wat wel iets is waar 'beginners' rekening mee moeten houden is dat ze rustig beginnen. Twee keer per week anderhalf uur is een goed streven. Na een maand kun je dit al ophogen natuurlijk. Als je echter van 0 sporten/beweging naar 5 dagen in de week gaat is dat ook niet verstandig. Bovendien, mensen die te snel gaan afvallen of te veel spiermassa in korte tijd kweken krijgen last van striemen omdat de huid niet mee op- of terugrekt. Niet mooi dus, zeker als je weet dat dit vrijwel niet weg gaat. Bovendien: jezelf elke dag compleet vol vreten met allerlei ongezonde troep en vervolgens twee keer per week anderhalf uur sporten != afvallen. Voldoende en goed sporten is belangrijk als je wilt afvallen, echter in correcte voeding in mijn ogen 10x belangrijker. Ook al sport je niet en je eet (bovenmaats) gezond kun je een hoop bereiken. Ga maar eens letten op wat er allemaal in je eten zit. Eet maar eens een zak naturel chips ineens leeg (deed ik vroeger altijd), meer dan 1000 kcal, waarvan het meeste koolhydraten en vetten. Of draai bij de Mac voor de gein het papier dat in je tray ligt eens om, daar staat op wat je eten bevat qua voedingstoffen, je rent gillend weg. Correcte voeding is de sleutel tot afvallen.

Door Tweakers user GWTommy, dinsdag 23 april 2013 23:44

Wampa1 schreef op woensdag 17 april 2013 @ 15:52:
[...]


Ik kan me totaal vinden in jouw verhaal. Mensen denken vaak ten onrechte dat ik een macho ben en niet aanspreekbaar. Dit komt dan soms ook deels door mijzelf, doordat ik dan ook geen moeite doe om een gesprek te starten. Nu ik regelmatig naar de sportschool ga voel ik me beter en zelfverzekerder, en stap ik sneller op mensen af om simpelweg een praatje te maken.
Goed om te horen. Ik zelf probeer me altijd zo aardig mogelijk op te stellen, echter op mensen afstappen (en vooral meiden haha) zul je mij minder snel zien doen. Zelfverzekerd ben ik wel, sporten draagt daar helaas niets meer aan bij. Ik denk dat ik te bescheiden en afwachtend ben.
Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)

Voer de code van onderstaand anti-spam plaatje in: