E3: reactie van een non-gamer

Door SomerenV op donderdag 7 juni 2018 03:06 - Reacties (3)
Categorie: Games, Views: 1.460

Sinds een maandje of 8 heb ik een hele toffe vriendin (yay!) en die is inmiddels gewend aan mijn in haar ogen soms vreemde hobbies. Een van die vreemde hobbies - of meer een traditie - is het kijken van de E3-persconferenties. In een paar dagen tijd meerdere uren aan gaming-nieuwtjes vanuit Los Angeles. Soms wat later op de avond, soms diep in de nacht.

Als gamer zijnde kijk ik al best wat jaartjes naar die persconferenties. Welke ik dan kijk? Het liefste allemaal en het liefste allemaal live. Helemaal opgezogen worden door een van m'n favoriete bezigheden, namelijk gaming. De vetste trailers, aankondigingen en gameplay van de nieuwste games. Maar uit interesse heb ik m'n vriendin wat vragen gesteld want hoe kijkt zij er tegenaan?

Wat is de E3?
Persconferenties over de nieuwste games?

In principe is de E3 een beurs en de persconferenties gaan er aan vooraf.
Ja, maar ik zie E3 nu even als wat jij kijkt.

Op een schaal van 1 tot 10, hoe raar is het dat iemand zoiets live wil zien?
Over het algemeen vind ik het niet raar dat iemand (in dit geval jij) dit volgt. Ik vind het alleen wel erg extreem dat jij hiervoor je werk en privé leven aanpast.

Ik pas m'n leven niet aan, ik plan alles om de livestream heen :P . Maar op een schaal van 1 tot 10, hoe raar is het als iemand zoiets live wil volgen?
7

Weet jij wat EA, Ubisoft en Bethesda zijn?
Nee... Maar EA zou van EA Sports kunnen zijn. Maar verder kom ik niet.

Dat zijn uitgevers en ontwikkelaars die persconferenties houden, maar EA Sports is inderdaad onderdeel van EA :)
Nou, dat is in ieder geval iets O-)

Wat vind jij er van dat sommige mensen serieus een traantje laten bij de aankondiging van een specifieke game?
Heftig, maar als ik kijk naar mezelf dan heb ik dat ook bij films. Als ik het daarmee vergelijk is het niet zo heel raar. Ik kan me alleen niet voorstellen dat ik het bij een game zou hebben.

In dit geval gaat het puur om de aankondiging, niet eens om bepaalde momenten in een game.
Als het alleen om de aankondiging gaat vind ik het wel heftig.

Hoeveel mensen denk je dat er live naar zoiets kijken?
1 miljoen per persconferentie.

Gemiddeld klopt dat wel, maar als je alles bij elkaar optelt, dus inclusief mensen en kanalen die het ook streamen met hun eigen reacties dan ga je waarschijnlijk hard over de 10 miljoen heen. Had je hiervoor ooit van de E3 gehoord?
Heel kort: nee.

Ze is hier tijdens de persconferentie van Ubisoft dus ze gaat wat meekrijgen van in ieder geval één persconferentie en ze wil wel mee kijken. Dus dat is best tof :) Ben ook erg benieuwd wat ze er van vindt.

Mochten jullie trouwens willen weten welke persconferenties wanneer zijn dan kun je hier kijken.

Volgende: Alles kapot maken! 18-06 Alles kapot maken!
Volgende: De ellende die Youtube heet 07-06 De ellende die Youtube heet

Reacties


Door Tweakers user raro007, zondag 10 juni 2018 13:06

Tijd om een gamer te worden...

Door Tweakers user SomerenV, maandag 11 juni 2018 13:12

Ik ben haar aan het proberen zo ver te krijgen :P Ze heeft in het verleden overigens wel eens een spelletje gespeeld op de Gamecube volgens mij. SSX en Mario Kart bijvoorbeeld. En ze heeft even PUBG geprobeerd maar die game was een paar bruggen te ver voor d'r :+ Het begin van de EA-persconferentie heeft ze ook meegekeken maar daarna moest ze weg.

[Reactie gewijzigd op maandag 11 juni 2018 13:12]


Door Tweakers user B00st3r, vrijdag 15 juni 2018 11:05

Een vrouw die jouw gameverslaving accepteert. She's a keeper!

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)