Vape Naysh for life!

Door SomerenV op donderdag 4 augustus 2016 18:00 - Reacties (4)
Categorie: Technology, Views: 1.423

De e-sigaret is de laatste paar jaar nogal snel gegroeid in populariteit. Zelf rook ik normale sigaretten, al zo'n 10 jaar, en dat is nogal een dure aangelegenheid. Cold turkey stoppen is een optie, en ik heb in het verleden periodes gehad waarin een héél wat minder rookte, maar de kans op slagen als je op die manier stopt is maar iets van 4%.

Anyways, laatst zat ik naar een docu te kijken van de BBC over de opkomst van de elektronische sigaret en sinds deze week heeft een collega van me ook zo'n ding. Hij is er véél minder door gaan roken, minder gare smaak in z'n mond, gezonder én een stuk goedkoper. Dus waarom zou je het als roker niet gewoon proberen? En dat was dus ook mijn gedachte. Op het moment van schrijven heb ik nog niet zo'n ding gekocht maar ben wel wat websites en reviews gaan checken.

Maar... de manier waarop alles beschreven wordt heb ik echt een gigantische hekel aan. Roken heet opeens dampen of vapen. Alles draait om de hoeveelheid rook die geproduceerd kan worden en alles moet een hip naampje hebben. En de reviewers op Youtube praten alsof ze Jezus ontdekt hebben en trekken constant zo'n gezicht alsof ze non-stop tegen een orgasme aan zitten. En dat is waardoor ik wat terughoudend ben wat betreft e-sigaretten. De hele 'scene' eromheen is zo... zwaar overdreven en iedereen met zo'n ding wordt er mee geassocieerd.

Beschrijving van een smaakje:
"Ten zuiden van de rivier de Congo zijn de Bonobo's zorgvuldig bezig met het perfectioneren van een overheerlijk recept dat yoghurt liefhebbers zal behagen. Een perfect uitgebalanceerde, heerlijke melodie van meerdere bessen afgerond met romige taart en yoghurt. Voor deze smakelijke mix zal u terugkomen!"

Het is een beetje vloeistof dat je oprookt maar de beschrijving doet denken aan iets uitermate geweldigs dat zijn weerga niet kent. Het is een smaakje, that's it.

Beschrijving van een e-sigaret:
"Een echte krachtpatser voor de normale en sub ohm damper een echte aanwinst. Ga je voor een lange batterijduur met een hoge weerstand of enorme wolken blazen met een sub ohm weerstand, beide is mogelijk!"

Enorme wolken blazen? Sub ohm weerstand? Damper? Waarom moet alles zo geforceerd hip zijn? En sinds wanneer gaat het er bij het roken om dat je enorme wolken kunt blazen? Als ik enorme wolken wil hebben koop ik wel een rookmachine.

Echt, soms snap ik de huidige tijd niet. Roken is opeens hip, maar alleen in een bepaalde scene die door alle andere mensen weer uitgekotst wordt. Mensen kijken liever naar video's van een game dan dat ze de game spelen. En je kunt beroemd worden op een app als Vine door debiele korte video's te maken. Maar goed, deze week maar 's zo'n e-sigaret halen. Wel gewoon eentje met een low-profile uiterlijk want heel dat gedoe eromheen hoeft van mij niet.

Volgende: Vape Naysh for life! - Part 2 08-'16 Vape Naysh for life! - Part 2
Volgende: Waarom al die haast? 03-'16 Waarom al die haast?

Reacties


Door Tweakers user Xessive, vrijdag 5 augustus 2016 00:02

lol, de spijker op z'n kop wat mij betreft.

Ga je hem nog reviewen als je hem gekocht hebt?

Door Tweakers user SomerenV, vrijdag 5 augustus 2016 00:04

Xessive schreef op vrijdag 05 augustus 2016 @ 00:02:
lol, de spijker op z'n kop wat mij betreft.

Ga je hem nog reviewen als je hem gekocht hebt?
Ik heb 'm inmiddels en ik zal hier een vervolg op schrijven, maar echt een review niet. Heb sowieso geen referentiemateriaal en weet niet wat goed of slecht is. Bij de winkel waar ik hem haalde was een van de eerste vragen trouwens hoeveel rookontwikkeling ik wilde en wat voor coils ik graag wilde hebben :+

Door Tweakers user jbdeiman, vrijdag 5 augustus 2016 09:13

SomerenV schreef op vrijdag 05 augustus 2016 @ 00:04:
[...]


Ik heb 'm inmiddels en ik zal hier een vervolg op schrijven, maar echt een review niet. Heb sowieso geen referentiemateriaal en weet niet wat goed of slecht is. Bij de winkel waar ik hem haalde was een van de eerste vragen trouwens hoeveel rookontwikkeling ik wilde en wat voor coils ik graag wilde hebben :+
Leuk he, Roken is ineens geen roken meer.
Feielijk is het gewoon een vervangend item dat voorziet in de nicotineverslaving/ verslaving, maargoed zo willen ze het niet wegzetten, want dat is negatief.
Het kan ook een vervanging zijn voor de gewoonte die is ontstaan tijdens de nicotineverslaving, dus dat je de behoefte hebt aan het gevoel te roken, ipv de nicotine, maar dat is slechts in een heel klein aantal gevallen zo.
Vroeger was het normaal als je rookte, daarna werd je aangekeken omdat het een verslaving is aan de nicotine. Die negatieve zaken willen de e-sigarettenmakers niet meenemen in de nieuwe manier van roken. Dus bedenken ze maar allemaal van die vreemde marketing termen hiervoor.

Ik denk ook dat ze bestaande rokers eerder zouden trekken met de beschrijving "roken zonder teer", of "gezonder roken, met hetzelfde effect" dan met deze rare rommel. Ik denk alleen dat ze het gewoon hip proberen te maken om juist nieuwe rokers te trekken, omdat ze met deze manier minder hinder ondervingen van de negatieve campagnes over roken.

Door Tweakers user TIGER79, vrijdag 5 augustus 2016 12:25

Cold turkey stoppen is een optie, en ik heb in het verleden periodes gehad waarin een héél wat minder rookte, maar de kans op slagen als je op die manier stopt is maar iets van 4%.
Heel wat minder roken is geen cold turkey stoppen...
En tuurlijk kun je de statistieken erbij betrekken maar ik kan je verzekeren dat als je het echt wilt dat stoppen je kans meer richting de 80% zit dan de aangekaarte 4%.... Als je niet overtuigd bent dan zul je inderdaad altijd terugvallen op het aankaarten van zulke lage statistieken en daaraan de conclusie hangen dat het dus eigenlijk helemaal geen nut heeft om stoppen....
Mijn vriendin is na 22 jaar roken met meer dan een pakje per dag ook gewoon cold turkey gestopt. Het is maar net hoe graag je het wilt....
Stoppen met roken is een klein gedeelte lichamelijke verslaving (dat trouwens na 48 uur heel snel afvlakt) maar voornamelijk een geestelijke verslaving....
Daarom werkt dat vaporen ook zo goed : je bent nog steeds verslaafd, niet aan de stof maar wel aan het roken (of vaporen)....
Vroeger was het normaal als je rookte, daarna werd je aangekeken omdat het een verslaving is aan de nicotine.
Ondertussen is dat beeld ook veranderd hoor, het blijkt dat je voornamelijk verslaafd bent aan het roken en niet aan de stof, dus de nicotine.... Jij geeft aan dat dat maar in een klein aantal gevallen zo is, maar dat blijkt dus niet zo te zijn...
Anders zou iedereen stoppen met nicotine-pleisters, but guess what ? Zonder de goede mindset (echt willen stoppen met roken) maak je geen kans, het omgekeerde komt daarentegen wel voor (geen nicotine vervangers maar wel door de goede mindset kunnen stoppen, dat zou natuurlijk nooit werken als het een nicotine-verslaving zou zijn)....

[Reactie gewijzigd op vrijdag 5 augustus 2016 12:29]


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)