Weg met negatief geneuzel en lege gebaren!

Door SomerenV op dinsdag 17 november 2015 04:33 - Reacties (1)
Categorie: De samenleving, Views: 1.886

De vlaggetjes verdwijnen langzaam van Facebook, de minuut stilte hebben we achter de rug en we gaan met z'n allen weer vrolijk verder met het afzeiken van de politiek, de moslims, de Europese Unie, het Sinterklaasfeest en noem maar op. Wat dat betreft is dat hele gedoe rondom de aanslagen in Parijs maar ťťn grote hypocriete teringbende. We laten met een vlaggetje zien dat we solidair zijn met de slachtoffers in Parijs terwijl er ondertussen 800.000 mensen per jaar sterven door malaria, meer dan 2 miljoen door alcohol, 900.000 zelfmoorden, 1,5 miljoen sterfgevallen door aids, 300.000 gevallen van moedersterfte, meer dan 7 miljoen doden door kanker, meer dan 1 miljoen dodelijke verkeersongelukken,meer dan 6 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar die sterven en ga zo maar door.

Ik zeg niet dat 140 doden door een terroristische aanslag niet erg is, maar het hele circus eromheen is wel een tikkeltje overdreven. Een vlaggetje op Facebook, een minuut stilte, hashtags op Twitter, het haalt allemaal nul komma niks uit en is vaak niet meer dan een leeg gebaar. We klikken op een icoontje en gaan vervolgens weer even vrolijk door met het kankeren op alles wat volgens ons mis is in de maatschappij zonder dat we er daadwerkelijk wat aan doen. En dat is ook meteen het probleem want we kunnen er bijna niks aan doen. Het hele probleem rondom IS, de radicale islam en diens volgers is vele malen complexer dan de meesten beseffen. Het is niet een kwestie van een bom erop of een land vol duwen met westerse militairen. Het is ook niet een kwestie van de grenzen sluiten of religie verbieden. En we kunnen onze inlichtingendiensten wel mee bevoegdheden geven en meer politie op straat plaatsen maar het haalt allemaal niks uit en werkt waarschijnlijk eerder averechts.

Ik ga in ieder geval niet in angst leven, ik ga niet mee met de hype van lege gebaren. En ja, er zullen vast meer aanslagen komen en er zullen nog veel meer doden vallen maar zolang er geen daadkrachtige wereldwijde samenwerking komt tussen diverse landen en groeperingen zal er niks veranderen. We moeten solidair zijn, maar naar elkaar toe, naar iedereen, ongeacht afkomst of geloof en niet alleen naar mensen die omkomen door een aanslag. En dat doe je niet door iets te plaatsen op social media; dat doe je door elkaar in het dagelijks leven een handje te helpen, door elkaar simpelweg gedag te zeggen en door elkaar niet constant dood te gooien met discussies die totaal nergens over gaan. Iedereen denkt een expert te zijn op het gebied van allerhande onderwerpen maar het enige dat er gebeurt is dat men naar elkaar gaat schreeuwen zonder onderbouwing. Dus kap met zeiken, stop met alle onzin op social media en probeer eens als normale mensen met elkaar om te gaan. Tegen IS kunnen wij als burgers verdomd weinig doen maar laat op z'n minst zien dat we toe willen werken naar een fijnere samenleving, ongeacht de dreiging van aanslagen, ongeacht het gezever rondom Sinterklaas, en ongeacht al het andere negatieve geneuzel dat veel mensen dagelijks bezig houdt.

IS en alle anderen die alleen maar angst, verdriet en woede teweeg kunnen brengen verdienen onze aandacht niet. Geef die aandacht liever aan de mensen die het wťl verdienen. Dus, zeg morgen een toevallige voorbijganger gedag als beginnetje en praat met je collega's een keertje over een leuk onderwerp. Laat alle negativiteit links liggen en focus je op de leuke momenten in het leven. En die leuke momenten mag je zo vaak en zo veel delen op social media als je wilt. Positiviteit is aanstekelijk en creŽert meer positiviteit.

Volgende: Waarom al die haast? 03-'16 Waarom al die haast?
Volgende: Microsoft FutureProef: 40 jaar Microsoft 11-'15 Microsoft FutureProef: 40 jaar Microsoft

Reacties


Door Tweakers user RadioKies, woensdag 18 november 2015 14:09

Eensch, maar dan wel met dubbel gevoel over dit (profielfoto veranderen) soort acties. Aan de ene kant is het nutteloos en een soort van zelfverheerlijking van kijk mij eens meeleven, andere kant is het ook een stukje bewustwording. De vraag is alleen in hoe verre het ook echt bewustwording is. Het is vergelijkbaar met die ALS icebucket challenge, oh kijk mij eens leuk doen en weet ik het, echter heeft het wel weer wat opgeleverd.

De vraag die ik dan ook altijd bij dit soort acties heb is of iemand het doet omdat het zo makkelijk is mee te doen, om niet achter te blijven op de rest, stukje kijk mij eens goed zijn en/of om ook echt wat te denken/willen kunnen veranderen met de actie.

Zoals je zelf weet (gezien je stukken en mijn aanname dat je wel bewust van jezelf bent) is negatief zijn makkelijker dan positief zijn.

An zich wel erg dat mijn eerste gedacht nadat ik hoorde van de aanslag: Je suis Paris? in de vorm van, morgen staat internet er weer vol mee en eens zien hoe snel er dingen te koop zijn met dat soort teksten. Ik vraag mij af, ben ik de enigste daarin? Vast niet de enige.

Dat doet mij eraan denken, positief zijn hoeft niet altijd. Met wat humor kom je ook al een eind afhankelijk van de situatie.
Laat alle negativiteit links liggen en focus je op de leuke momenten in het leven.
en
About
Gebitch, gezever, gezeik en random rotzooi over van alles en nog wat!
:+

Reageren is niet meer mogelijk