SomerenV maakt een racegame - Update 04

Door SomerenV op vrijdag 7 december 2018 02:51 - Reacties (4)
Categorie: Games, Views: 1.967

https://i.imgur.com/96OfSYh.jpg

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is geen grote update. Maar Tweakblogs is een goed platform om bepaalde dingen onder de aandacht te brengen dus vandaar update 04. Momenteel ben ik druk bezig met EightZero Drive. Een semi topdown arcade racing game die zich afspeelt in de jaren 80. In plaats van de meeste games met een 80's vibe ga ik niet voor de synthwave look & feel. In plaats daarvan gebruik ik een combinatie van lowpoly en flatshading en lekker veel kleurtjes.

Op het forum houd ik geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkelingen. Vandaag ben ik bezig geweest met objecten die kapot kunnen en omdat dit project zo ooit begonnen is moest ik denken aan Tweakblogs. Vandaar dus deze update. Deels om de cirkel rond te maken en deels om mensen naar het topic op GoT te krijgen. Ik ben nu druk bezig met het eerste level klaarmaken voor een volwaardige gameplay video. Daar zit nog wel wat werk in maar ik ben momenteel flinke stappen aan het zetten.

https://i.imgur.com/mJ1CpqR.png

Bovenstaande laat de stijl zien van EightZero Drive. Lekker kleurig dus en qua grafische stijl redelijk minimalistisch zonder helemaal overboord te gaan. Die scene is nog niet klaar en worden nog flink wat details toegevoegd, maar het geeft een leuk kijkje in de keuken zeg maar.

Anyways, genoeg geluld. Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte blijven? Check dan het forum. Ik plaats er regelmatig updates en ben zo transparant mogelijk over de ontwikkelingen. Vragen probeer ik zo goed mogelijk te beantwoorden en feedback is altijd welkom. Uiteraard kun je ook onder dit blog je ei kwijt :)

SomerenV maakt een racegame - Update 03

Door SomerenV op zaterdag 7 juli 2018 03:23 - Reacties (7)
Categorie: Games, Views: 5.097

https://i.imgur.com/96OfSYh.jpg

Dag Tweakblog, hallo GoT!

Tweakblogs is echt een draak van een platform dus ik heb besloten te verhuizen naar het forum. Prettiger in gebruik en makkelijk om een topic te volgen. Om af te sluiten heb ik een leuke korte video:Kleine persoonlijke sidenote bij de video: ik heb een achtergrond in video. Oorspronkelijk opgeleid tot cameraman en editor, maar door de jaren heen uitgebreid met motion graphics en graphic design. Dat is héél handig wanneer je promo-materiaal wilt maken. Ik kan zelf m'n logo's ontwerpen, animeren, video's maken en dat soort dingen. Niks uit hoeven besteden is soms toch wel erg handig :+

Daar komt bij dat ik prima kan werken met shotlists, storyboards en ik heb voldoende kennis van kaders en compositie. De video-skills kunnen 1 op 1 overgezet worden naar het maken van filmpjes voor een game en dat is echt ideaal. De gameplayvideo moet dan ook echt een pareltje worden. Natuurlijk kun je met pure gameplay niet veel doen, maar een leuke intro is natuurlijk altijd een mogelijkheid O-)

SomerenV maakt een racegame - Update 02

Door SomerenV op woensdag 4 juli 2018 10:00 - Reacties (7)
Categorie: Games, Views: 1.265

https://i.imgur.com/96OfSYh.jpg

Wie aan een racegame denkt die denkt ook aan automerken. Ferrari, Porsche, Lamborghini, BMW en noem maar op. Bij het idee van een snelle glimmende bolide beginnen sommigen al direct te watertanden.

Alleen hoe krijg je die echte namen en logo's in je game? Dat is niet makkelijk en absoluut niet goedkoop. Dan heb je twee opties: deals sluiten, rechten afnemen en betalen of geen echte namen gebruiken. Voor EightZero Drive ga ik voor optie 2. Makkelijker, goedkoper en meer vrijheid. Een beetje zoals GTA het ook doet. Je ziet goed wat voor auto het voor moet stellen, maar de naam en logo zijn nep.

Op Reddit heb ik de eerste vijf merken uit de doeken gedaan maar omdat dit Tweakers er is krijgen jullie er 10!

Voxel (Audi) Klinkt gewoon vet, maar is nét na de 80's voor het eerst gebruikt
Maniac (BMW) She's a maniac - Flashdance
Eastwood (Bentley)
Faith (Chevrolet) Faith - George Michael
Spectrum (Citroën) ZX Spectrum
Logan (Dodge) Johnny Logan, een artiest uit de 80's
Flash (Ferrari) Flash Gordon
Conga (Fiat) Conga - Gloria Estefan
Commodore (Ford) Commodore 64
Miami (Honda) Miami Vice

Nu zullen sommigen denken "Zoveel merken? Is dat niet wat ambitieus?" en nee, dat is niet ambitieus. De wagens zijn door hun stijl relatief snel te maken van begin tot eind (een paar uur in totaal).

Elk merk krijgt voldoende aandacht zodat je geen A2 Racer taferelen krijgt (Parsche, Wolfswagen, BWM :+ ) en ieder merk krijgt z'n eigen logo. De meeste namen zijn geïnspireerd door zaken uit de 80's zoals films, muziek of technology. Eastwood is een speciaal gevalletje want dat is een knipoog naar een goede maat van me. Hij is ook een Tweaker trouwens ;) Hij is momenteel ook de enige met een héle vroege speelbare versie.

Wat vinden jullie van de namen? En hoe kijken jullie aan tegen het gebruiken van zelfverzonnen namen? :)

SomerenV maakt een racegame - Update 01

Door SomerenV op maandag 2 juli 2018 10:00 - Reacties (10)
Categorie: Games, Views: 1.833

https://i.imgur.com/96OfSYh.jpg

Nieuwe week, nieuwe update! Vanaf vandaag zullen jullie elke week een update krijgen. De ene keer met veel informatie, de andere keer met screenshots of filmpjes. Voor deze week heb ik twee stukjes content. Om te beginnen is er een naam!

*tromgeroffel*

https://i.imgur.com/A5Ndbl8.jpg

EightZero Drive dus! De titel verraadt al een beetje over de setting van de game. Het zal zich namelijk afspelen in de 80's. Neon, synthwave, felle kleurtjes en natuurlijk veel van de meest iconische wagens ooit gemaakt!

De reden dat ik voor de 80's kies is omdat:
  • Racegames richten zijn vrijwel altijd op 'nu' en dat is zo standaard
  • De 'stijl' van de 80's is echt heel vet
  • Qua wagens waren de 80's een tijd waarin alles mogelijk leek
  • Het beperkt zich niet tot de 80's want qua wagens kun je prima terug in de tijd
  • De muziek :D
  • Gaming is min of meer geboren in de 80's
Buiten al het bovenstaande is het natuurlijk ook een manier om wat meer op te vallen tussen andere racing game. Niet de zoveelste game met een McLaren P1, Porsche 918, Koenigsegg One:One en noem maar op. Natuurlijk zijn dat ook héél vette wagens maar ik wil niet de zoveelste zijn die daarmee aan komt zetten. En de 80's lenen zich wat mij betreft wat meer voor vrolijke visuals in combinatie met wat meer fun-gerichte gameplay.

En dan heb ik nu ook nog een nieuwe wagen:

https://media.giphy.com/media/woMUfljUy1vb44YwGi/giphy.gif

Misschien minder iconisch en sexy dan de vorige, maar nog steeds een vette bak (en eentje die je niet veel tegenkomt in games).

Dit weekend heb ik ook een subreddit aangemaakt nadat ik erachter kwam dat je via Reddit echt belachelijk veel mensen kunt bereiken. No worries want Tweakers blijft unieke blogs krijgen met wat uitgebreidere informatie. Maar het kan zijn dat sommige content eerder op Reddit verschijnt omdat het minder werk is om daar iets te posten (geen lappen met tekst, voornamelijk plaatjes/filmpjes). Dus daar kun je het project ook volgen :)

SomerenV maakt een racegame

Door SomerenV op donderdag 28 juni 2018 09:30 - Reacties (21)
Categorie: Games, Views: 3.101

https://i.imgur.com/96OfSYh.jpg

Voorheen ging het om dingen slopen maar om het allemaal iets officiëler te doen heb ik de naam van de reeks aangepast. No worries, want ik ben nog steeds druk bezig met dingen slopen in m'n rapid prototype project. Physics moeten goed zijn, van zowel de auto als de dingen die je tegen kunt komen langs (en op) de weg. Omdat ik wil dat alles er gelikt uit ziet wacht ik nog even met de ontknoping van 'Alles kapot maken' maar omdat ik jullie niet met lege handen naar huis wil sturen hier een kleine teaser van what's to come:

https://media.giphy.com/media/8YWdg32QphgTeZ9TuZ/giphy.gif

Bovenstaande gifje is een realtime render uit Unity, opgenomen met Nvidia Shadowplay. De originele opname is 60fps dus als je die wilt zien dan kun je hier klikken.

Kleine geschiedenis:
Al best een tijdje loop ik met het idee van een arcade racing game in m'n hoofd. Eentje die uniek is qua visuals en een gameplay-stijl hanteert zoals je die zag in de 90's. Nu we voldoende rekenkracht hebben zie je dat veel games een stuk realistischer zijn geworden en da's jammer. En de arcade racers die er zijn gaan weer compleet over the top. Da's ook heel vet, maar in het racing-genre mist wat mij betreft een game die wel voldoende arcade is maar niet heel erg over the top.

Dus een jaar of 3 terug ben ik begonnen met wat aanmodderen in Unity. De stijl had ik in mijn hoofd maar nadat ik 75% van een racetrack gemaakt had en een eerste auto voelde het niet goed. Het oogde te realistisch en dat was juist wat ik niet wilde.

https://i.imgur.com/fRZV2n7.jpg

Resultaat: project verwijderd, terug naar het begin. Veel gezocht naar inspiratie en na een flinke poos een tweede poging gedaan. De stijl was beter, maar het voelde toch niet goed. Té lowpoly. Het zat echter niet ver af van wat ik uiteindelijk wilde bereiken, maar het was er gewoon nog niet helemaal.

https://i.imgur.com/TVJVWNA.jpg

Het enige wat wél goed voelde waren de wagens die ik gemaakt had voor die tweede poging. Dus ook dat weer afgekapt en verder gekeken om de stijl te finetunen. Dat is inmiddels gelukt. Een van de eerste wagens die ik destijds gemaakt heb zie je bovenaan het bericht ronddraaien.

Maar om me niet blind te staren op de visuals heb ik besloten te beginnen met rapid prototyping. Snel van alles uit kunnen testen zonder dat het enorm veel tijd kost (ik heb ook nog m'n eigen werk hier naast). En dat is wat ik nu doe. Kijken wat wel en wat niet werkt zodat ik over een tijdje een solide basis heb van waaruit ik verder kan werken.

Om het bericht niet helemaal om mezelf te laten draaien: wat zien jullie graag terug in een arcade racing game die qua setting relatief realistisch is?